Chtel bych se zeptat ohledne notebook ASUS F3T...
Nedavno jsem tu psal svuj problems displejem, ktery byl vicemene vyresen, ale zas se u nej objevil problem..
Ted jsem si otevrel kritku od monitoru a zkousel jednotlivy dratky, co udelaji... Pak jsem sroubovakem projel konektor, ktery vede z notebooku (ze zakladni desky), projet. Hodilo mi to jiskru.. Po te jsem citil lehci zapach spaleniny.. Myslel jsem, ze to je jen smrad z te jiskry.. A ja blbec jsem si nevyndal baterku, takze tam asi neco vyhorelo...
Ma otazka => Nevite, jaka cast tak mohla vyhoret, popripade, co by se s tim dalo udelat? (asi predpokladam, ze vetsina z vas napise vyhodit)...
Za kazdou dobrou radu budu rad.. Doufam, ze by se tam ta spatna, vyhorela cast dala vymenit.. Dekuju
Notebook => KO
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Notebook => KO
Pravděpodobně odešlo něco na desce. Chtělo by to podobný (nebo stejný) book a komponenty přeházet a vyzkoušet, ale to je takřka nemožné a rozebrat book je celkem peklo
Takže asi jediná možnost je servis a nachystat si pěknou ruličku peněz, protože sis to způsobil sám a na tohle záruka neplatí a nemysli si, že na to nepříjdou 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jsi tam něco zřejmě vyzkratoval čéče..pokud to máš v záruce, zkus to tam poslat..dělej blbýho, napiš, že notebook nenajíždí, třeba to výjde..pokud ne, tak se připrav na to, co psal kolega nademnou..
V zaruce uz bohuzel neni.. Prave se ptam, jestli jsou na noteboocich pojistky, ktery chrani proti zkratu.. Zkrat mi tam asi urcite nastal.. Snad s tim neodesel i HDD, nebo neco jineho (je to mozne?)
-
- Pohlaví:
Možné je všechno a co odešlo ti nikdo nepoví, záleží na tom co jsi zkratoval. Možná to byla jen nějaká vstupní zdrojová část, ale to je asi jedno, protože platí to co napsali chlapi nade mnou.
Co jsem zkratoval.. V tom pantu, jak se propojuje displej a notas(proste kde ja zakladka)..tak z ty casti od z notasu (od zakladky) je konektor, kterej propojuje displej a zakladku.. A ja strejchnuj o ten konektor, kterej vede ze zakladky.. myslim, ze tam je 16-20 pinu...
-
- Pohlaví:
Vzhledem k tomu, že se tam zajiskřilo a bylo to i cítit pak jsi zžejmě odpálil napájení displaye na desce. Jedině zkusit servis.
Nemuze to bejt napajeni displeje, protoze me se nerozsviti ani kontrolky, kdyz nabijim notas... Vubec nereaguje
Proto se ptam, jestli maji zakladky nejaky pojistky.. JEstli neodesla ona.. a postacilo by pouze vymenit tu pojistku(na to uz bych mel cloveka zkuseneho)
Proto se ptam, jestli maji zakladky nejaky pojistky.. JEstli neodesla ona.. a postacilo by pouze vymenit tu pojistku(na to uz bych mel cloveka zkuseneho)
-
- Pohlaví:
To máš jedno, pak si odpálil zdrojovou část ale ta oprava by nemusela být moc náročná, ale to jsou jen spekulace.
Dobre dekuji.. A nevite na kolik by vysla zdrojova cast?
-
- Pohlaví:
To toho chceš vědět mnoho, já vůbec netuším co by ta oprava obnášela a spíš by se jednalo o výměnu celé desky. Ale to se jen dohaduju, faktem je, že neznám nikoho kdo by to opravoval, ale to neznamená, že nikdo není. Já bych ti fakt doporučil ten servis a pokud bude cena vysoká tak neopravovat.
Edit:// Ono to takto nelze říct, možná odešlo něco co je relativně "nevyměnitelné", možná jen nějakej korunovej odpor který zručný bastlíř vymění za 10 minut, ale co znám, tak opravou desek se ty servisy moc nezabývají. Ono je to pracné a náročnější než výměna celé desky a uživatel to stejně zaplatí.//
Edit:// Ono to takto nelze říct, možná odešlo něco co je relativně "nevyměnitelné", možná jen nějakej korunovej odpor který zručný bastlíř vymění za 10 minut, ale co znám, tak opravou desek se ty servisy moc nezabývají. Ono je to pracné a náročnější než výměna celé desky a uživatel to stejně zaplatí.//
Naposledy upravil(a) guest dne 28 črc 2009 17:38, celkem upraveno 1 x.
Nasel jsem na internetu jeden obchod, kterej toto dela a opravuje i elektronicke soucastky, tak snad to vyjde.. Ale i tak dekuju
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2006
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
19 lis 2024 13:15