Ahoj,
potřebuji radu. Táta má počítač, říká že se slušnou konfigurací, ale problém je, že počítač hrozně hučí. I když se jenom pracuje na internetu, nebo se díváme na film. O hraní her nemluvím. Dával to zpravovat tomu, kdo mu to zložil, ale nic se nezměnilo. Říká, že u něj to bylo tichší. Muže to být problémem s elektrickou sítí v bytě?
Konfigurace:
Grafika - Nvidia Ge Force 7300 GS
Procesor - Intel Pentium 4 CPU 3 Ghz
RAM 3 GB
zdroj 450kw a prý chlazen zdola a zboku
Je pravda, že jak zkusím chytit horní část skříně, je celkem horká.
Alespoň nějaká rada?
Děkuji moc.
Iva
hlučný počítač Vyřešeno
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: hlučný počítač
Viděl bych to na ventylátory.Takže buď skus snížit otáčky přímo v biosu nebo v speedfanu a nebo bys musela koupit nějaké nové ventilátory co nebudou tak hlučné.
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
Tak Intel Pentium 4 Prescott je samozřejmě hlučný, s velkou spotřebou, málo výkonný, velmi topící, prostě zmetek k pohledání, taky ho mám (též 3 GHz)
Hluk a sauna. Vyřešil jsem to tím, že skříň počítače jsem vyhodil do jiné místnosti (půdička), kde suší prádlo
Ideál, matka pověsí a za chvíli je to suché
U mě v pokoji je z počítače 0 dB hluku (repráky nepočítám) + monitor, klávesnice, myš, repráky ... prvních 14 dní jsem se musel štípat a kontrolovat jestli PC vůbec běží, je to nezvyklé, i můj stařičký 10 let starý PC dělá v jiném patře víc rámusu. Provrtaná zeď, strčená umělohmotná trubka skrz ní, průměr asi 3,5 cm, kvůli kabelu od grafiky (nejširší s konektorem), dostatečná rezerva pro kabely + budoucí, zbytek trubky zacpán 2x zmačkaným papírem = absolutní ticho.
V jiném případě tam pořád nějaký rambajs (+ sauna) bude, zvlášt s procesorem Prskotem

V jiném případě tam pořád nějaký rambajs (+ sauna) bude, zvlášt s procesorem Prskotem

- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No, slušná konfigurace to byla možná před pár lety, ale to je jedno. Píšeš, že zvrchu je na dotek horký. Tkž bych to tipoval, že odchází větráček na zdroji. Ten většinou dělá bordel, když se loučí. Navíc ztrácí svou účinnost a proto zdroj topí více. Neuvádíš značku, ale pokud je to např. EuroCase, tak nejlepší volba je 'oprava' kladivem a následná koupě nového, značkového. Ale možná, že to dělá i ventilátor na CPU, pokud to je jen BOX, tak je tam velká šance, že tento hluk jde právě od něj. Opravdu těžko soudit z toho co padlo, může to být i od GK. Nejprve bych zkusil Pc vyčistit od prachu a poté při zapnutém Pc sundal bočnici a snažil se zjistit odkud hluk vychází.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zjisti odkud hluk vychází, buď odchází ventilátor nebo jsou zanesená žebra a ventilátory se potom musí točit rychleji a vytváří tak hluk. Možná by to chtělo lepší chladič na CPU, třeba: http://www.eo.cz/TGCA010400-akasa-ak-96 ... ooler.html BTW Tato "slušná konfigurace" je už dnes plečkou... :)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Hm, otevřela jsem tu skříň, jak jsem ji otevřela, počítač ztichnul na polovinu, tak nevim. Každopádně, zdroj je značka enermax FMA II 460W.
Dosti horký je pevný disk, jak se ho dotknu, RAM je značky Apacer a mám pocit, že největší hluk jede z ventilatoru na základovce (deska, na kterou jsou napojené výstupy na internet, klávesnici, USB a pod. :))
Snažím se to popsat nejlíp jak to jde. Bohužel nemám poruce fakturu za počítač, že bych tady dala přesnou sestavu.
Táta to dával minulý týden čistit, takže prchem by to nemělo být.
Dosti horký je pevný disk, jak se ho dotknu, RAM je značky Apacer a mám pocit, že největší hluk jede z ventilatoru na základovce (deska, na kterou jsou napojené výstupy na internet, klávesnici, USB a pod. :))
Snažím se to popsat nejlíp jak to jde. Bohužel nemám poruce fakturu za počítač, že bych tady dala přesnou sestavu.
Táta to dával minulý týden čistit, takže prchem by to nemělo být.
No zkus se ještě jednou podívat odkud vychází největší hluk a když si budeš myslet, že si ho našla, tak ten ventilátor zastav (přitlač prstem na střed větráku) a když hluk ustane budeš vědět, že to bylo ono 

- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Enermax dělá výborné zdroje, tkž toho bych se nebál. Samozřejmě možnost, že mu odchází ventilátor, tu stále je. Disk je horký? To nám toho moc neřekne, ale každopádně HDD by rozhodně neměl dosahovat vysokých teplot. Stáhni si program Everest a mrkni na teploty, popř. je hoď i sem. Ventilátor na základovce? Asi myslíš ten na procesoru, že?
Zkus ho tedy zastavit, jestli hluk ustane. Buď za běhu, pokud se nebude točit nějak extra rychle, nebo ho přidrž ještě než ho zapneš a Pc spusť. Faktura není potřeba, vše potřebné ti ukáže již zmíněný Everest, teda až na pár drobností jako je třeba jaký chladič na CPU máš, ale to není zas až tak potřebné, ptž jestli ten hluk vydává on, stejně ho budeš měnit.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Doporučil bych dokoupit kvalitní větráky (dva dozadu na vyfukování , dopředu jeden na nasávání), poté nějaký chladič na hdd, u CPU bych použil AC Freezer Pro. Po výměně všech těchto větráků by už opravdu nemělo nic hlučet
. A dokonce bude mít i super teploty.

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Asi jsem tedy myslela ventilátor procesoru, ne základovky, hehe, nevadí.
Do přílohy dávám print screen Senzory z programu Everest, snád jsi myslel tohle :) chápu z toho jenom to, že grafika má nejvyšší teplotu, ale netuším co je optimum :)
první obrázek ukazuje hodnoty po spuštění hry call of juarez.
druhý obrázek ukazuje hodnoty při práci jenom na internetu.
když pak zkusím restartovat počítač a zastavit nějak ten ventilátor.
Jinak doma mám nepoužitý Chladič Procesoru Artic Cooling Freezer 7 Pro, mi ho nenapojili do mé sestavy, já mám naaštěstí počítač krásně tichý (díky všem, co mi pomáhali s konfigurací :)) to by jsme do toho mohli vmísit, hm?
Do přílohy dávám print screen Senzory z programu Everest, snád jsi myslel tohle :) chápu z toho jenom to, že grafika má nejvyšší teplotu, ale netuším co je optimum :)
první obrázek ukazuje hodnoty po spuštění hry call of juarez.
druhý obrázek ukazuje hodnoty při práci jenom na internetu.
když pak zkusím restartovat počítač a zastavit nějak ten ventilátor.
Jinak doma mám nepoužitý Chladič Procesoru Artic Cooling Freezer 7 Pro, mi ho nenapojili do mé sestavy, já mám naaštěstí počítač krásně tichý (díky všem, co mi pomáhali s konfigurací :)) to by jsme do toho mohli vmísit, hm?
Naposledy upravil(a) ifafo dne 29 črc 2009 21:54, celkem upraveno 1 x.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Deska MSI 7255 nemá větráček na chipsetu,takže tam chyba nebude.Jedná se tedy zřejmě o ventilátor chladiče procesoru.Ono taky 2500ot/min už je docela slušný fičák.Doporučuji vyměnit chladič procesoru.Nebude tě to ani nic stát,protože ten A.C.Freezer 7 na desku bude pasovat.Stačí tedy sundat starý chladič (pootočíš jen uchytávací trny),setřít starou pastu z procesoru a nasadit nový chladič A.C.Freezer 7 a opět zajistit otočením uchytávacích trnů.Pokud je chladič úplně nový,má nanesenou teplovodivou pastu už od výroby.Zapojíš drátky do desky a je to.Pro komletní zjistění teplot v PC si stáhni program HWMonitor.A hoď jsem pak screen.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- jimmy3
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ja bych ten ventilátor na CPU nejdřív zkusil na 3 sekundy zastavit a zjistit jestli to je opravdu tím
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10
CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10
CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 5473
-
od second32
Zobrazit poslední příspěvek
13 úno 2025 22:02