Přehříváni CPU

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

joolar
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Přehříváni CPU

Příspěvekod joolar » 10 říj 2009 14:51

Ahoj, již delší dobu mám problém s přehříváním procesoru ve svém notebooku (MSI). Průměrná teplota CPU je přibližně 75ºC, ale pokud zapnu nějakou hru nebo například roztáhnu flashové video na celou obrazovku, tak teplota začne rapidně růst dokud nedosáhne 100ºC a celý notebook se vypne :bomb: Problém doposud řeším snížením napětí na procesoru pomocí nástroje RightMark CPU Clock Utility, ale velice mě to omezuje :-(
Notebook už není v záruce, takže reklamace není možná.
Nevíte někdo, jak tento problém vyřešit? Někde jsem slyšel, že by mělo pomoct přehrání biosu...
Děkuji předem za odpovědi, Jakub

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Re: Přehříváni CPU

Příspěvekod zao » 10 říj 2009 14:53

není v záruce=>je starý=>je plnej prachu (pokud is ho nečistil)=>rozebrat a prach vyfoukat
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

joolar
nováček
Stav:

Příspěvekod joolar » 10 říj 2009 14:55

Notebook už jsem čistil a myslím si, že dost důkladně :-( Nicméně díky za rychlou reakci :smile:

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 10 říj 2009 14:57

tak to je zvláštní, potom mě napadá že by se mohl nějak pohnout chladič a tím pádme špatně dosedal na procesor a neodváděl teplo, a ješttě je možná že je tam nějakej přidřenej větrák kterej nefouká tak jak má
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

joolar
nováček
Stav:

Příspěvekod joolar » 10 říj 2009 14:58

Větrák fičí, jak o život.

sentinell
nováček
Stav:

Příspěvekod sentinell » 11 lis 2009 02:22

Ahoj. nevim zda mas porad ten samej problem ale ja ho mel. a je vyresen. jak? stejny spusob zde jiz zminovan, vyfoukat prach. ale kde? vyndej kompletni chlazeni a vyndej z nej vetracek, pod nim respektyve vedle nej jsou male pruduchy asi 1 milimetrove, tak ty vem rovnou pod sprchu nebo nejakej poradnej proud vody a pokud mas dlouhej stetec tak se v nich poradne pohrabej. pokud si to udelal viborne jsi v polovine cesty. druha vec je odvod tepla od procesoru. vetsiou se tam dava teplovodiva pasta, je bila a mastna. mas ji suchou? nevadi. dej si na spicku prstu opravdu male mnozstvi klasickeho oleje a oziv paste tvar. proste z ni udelej zase pastu. nahrn ji na malou hromadku doprostred procesoru, ne moc at zbytecne nepretece. vse zpet sloz a mel bys mit po problemu. mam MSI a mel sem taky 100 stupnu. funguje to.ted mam okolo 48-52 v klidu a pri zatizeni kolem 70ti. a pokud nepomuze ani tento spusob tak venku mas popelnici a je to. :lol:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přehřívání pc Příloha(y)
    od helpmeboys » 05 dub 2025 20:41 » v Vše ostatní (hw)
    3
    1653
    od helpmeboys Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 12:07
  • Přehřívání GK
    od lucaso84 » 15 zář 2024 13:31 » v Problémy s hardwarem
    32
    7269
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    18 zář 2024 16:03

Zpět na “Problémy s hardwarem”