Mám Windows XP s.p. 2, při spuštění počítače úplně nenaběhnou, začnou nabíhat znovu jako po resetu pc a pořád dokola.
Byla by možná oprava bez nové instalace? Dík.
Windows nenaběhnou
Re: Windows nenaběhnou
Napiš v jakém kroku nabíhání selže, popřípadě zda nevyskočí chybová hláška.
- Martimos
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ahoj, začalo to dělat z ničeho nic, nebo po nějakém zásahu do pc? Do nouzového režimu se dostaneš?
Jednoduchost je maximální propracovanost. - Leonardo da Vinci
Začalo to z ničeho nic, do nouzového se nedostanu, ani do žádného jiného režimu.
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Neodpověděl jsi na otázku od "stoklasek". Objeví se obrazovka smrti s nějakými informacemi? Co se v době těsně před restartem děje na monitoru? (restartuje se těsně po zobrazení informací o konfiguraci PC co vypisuje BIOS nebo se dostaneš na uvítací obrazovku nebo to dojede až k obrazovce s progressbarem-jak lítají ty kostičky)
Jako první věc udělej to, že spustíš systém z instalačního CD, vlezeš do konzoly pro zotavení a provedeš kontrolu a případnou opravu integrity souborového systému příkazem chkdsk /r
Jako první věc udělej to, že spustíš systém z instalačního CD, vlezeš do konzoly pro zotavení a provedeš kontrolu a případnou opravu integrity souborového systému příkazem chkdsk /r
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Psal jsem to zpaměti, tak upřesňuju:
spouštění naběhne až po uvítací obrázek, 2 vteřiny ho vidím, pak blikne modrá obrazovka aniž bych stihl něco přečíst a pak běží všechno od začátku jako po resetu, do nouzového režimu se nedostanu, také spouštění nedoběhne
použil jsem instalační CD, chkdsk /r, asi půl hodiny probíhala oprava, na konci se objevil nápis že na svazku byla opravena jedna nebo více chyb, potom jsem CD vyndal, spustil Windows a pořád stejné
spouštění naběhne až po uvítací obrázek, 2 vteřiny ho vidím, pak blikne modrá obrazovka aniž bych stihl něco přečíst a pak běží všechno od začátku jako po resetu, do nouzového režimu se nedostanu, také spouštění nedoběhne
použil jsem instalační CD, chkdsk /r, asi půl hodiny probíhala oprava, na konci se objevil nápis že na svazku byla opravena jedna nebo více chyb, potom jsem CD vyndal, spustil Windows a pořád stejné
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vyloučím li hardwarovou závadu a to, že jsi nainstaloval nějakou aplikaci, která nainstalovala vadný ovladač, tak je buď poškozen loader, některý z ovladačů, který se zavádí při bootování, obraz HALLu nebo jádra a nebo část databáze registrů "system".
Pokud se jedná o poškozený image soubor z výše uvedených, vyjma ovladače třetí strany, pomůže opravná instalace.
Pokud je poškozen soubor, ve kterém je uložena část databáze registrů, bylo by to komplikovanější, nicméně se to dá opravit.
Nejdříve začni opravnou instalací a pokus se zjistit na té obrazovce smrti (BSOD) o jakou chybu se jedná. (třeba si to vyfotit)
F8čkou se do výběru způsobů spuštění dostaneš?
Pokud se jedná o poškozený image soubor z výše uvedených, vyjma ovladače třetí strany, pomůže opravná instalace.
Pokud je poškozen soubor, ve kterém je uložena část databáze registrů, bylo by to komplikovanější, nicméně se to dá opravit.
Nejdříve začni opravnou instalací a pokus se zjistit na té obrazovce smrti (BSOD) o jakou chybu se jedná. (třeba si to vyfotit)
F8čkou se do výběru způsobů spuštění dostaneš?
F8 se do výběru dostanu
vyfotil jsem modrou obrazovku: byly zjiš. potíže a sys. win. byl ukončen aby nedošlo k pošk. poč.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
na konci: STOP 0x0000000A (0x00000000, 0x0000001C, 0x00000001, 0x804FAD30)
po F8 a spuštění stavu nouze ale pořád dochází k tomu samému
vyfotil jsem modrou obrazovku: byly zjiš. potíže a sys. win. byl ukončen aby nedošlo k pošk. poč.
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
na konci: STOP 0x0000000A (0x00000000, 0x0000001C, 0x00000001, 0x804FAD30)
po F8 a spuštění stavu nouze ale pořád dochází k tomu samému
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nejdříve (pokud jsi to už nedělal) vyzkoušej F8 a poslední známou funkční konfiguraci.
Potom zkus opravnou instalaci Windows.
Pokud nic, pokus se přepsat soubory, ze kterých se skládá databáze registrů, soubory ze složky Windows\Repair
http://support.microsoft.com/kb/307545/cs a pak následně použít "obnovení systému".
Pokud ani tohle nezabere, budeš mi muset po nabootování třeba z konzoly pro zotavení nebo nějakého LiveCD (enentuelně disk hodit do jiného PC) zkopírovat minidumpy (soubory s příponou .dmp, které najdeš ve složce Windows\Minidump) a poslat mi je mailem. Potom bychom z konzoly ten vadný ovladač odstavili.
Potom zkus opravnou instalaci Windows.
Pokud nic, pokus se přepsat soubory, ze kterých se skládá databáze registrů, soubory ze složky Windows\Repair
http://support.microsoft.com/kb/307545/cs a pak následně použít "obnovení systému".
Pokud ani tohle nezabere, budeš mi muset po nabootování třeba z konzoly pro zotavení nebo nějakého LiveCD (enentuelně disk hodit do jiného PC) zkopírovat minidumpy (soubory s příponou .dmp, které najdeš ve složce Windows\Minidump) a poslat mi je mailem. Potom bychom z konzoly ten vadný ovladač odstavili.
Poslední známou konfiguraci jsem už dělal a nepomohlo.
Provedl jsem postup pro obnovu poškozeného registru a jak se dostanu v první části k bodu 6 exit, tak po restartu se objeví zase známá modrá obrazovkajako předtím, akorát na konci je:
0x0000007E (0xC0000005, 0x8A4724C9, 0xBACC2C4C, 0xBACC2948)
Provedl jsem postup pro obnovu poškozeného registru a jak se dostanu v první části k bodu 6 exit, tak po restartu se objeví zase známá modrá obrazovkajako předtím, akorát na konci je:
0x0000007E (0xC0000005, 0x8A4724C9, 0xBACC2C4C, 0xBACC2948)
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud se stále objevuje obrazovka smrti znamená to, že problém nesouvisí s poškozením registrů či s nainstalováním nějakého vadného ovladače.
Bude tedy poškozen nějaký image soubor systému nebo ovladače.
Nabootuj z instalačního CD a zvol opravnou instalaci ("Chcete-li vybranou instalaci systému Windows XP opravit, stiskněte klávesu R")
Všechna data i nastavení systému bude zachováno, pouze se opraví systémové soubory.
Pokud nepomůže ani to, znamená to, že je poškozen ovladač třetí strany, který se při instalaci z instCD nezkopíruje, protože tam ani není.
To by bylo komplikovanější.
Bude tedy poškozen nějaký image soubor systému nebo ovladače.
Nabootuj z instalačního CD a zvol opravnou instalaci ("Chcete-li vybranou instalaci systému Windows XP opravit, stiskněte klávesu R")
Všechna data i nastavení systému bude zachováno, pouze se opraví systémové soubory.
Pokud nepomůže ani to, znamená to, že je poškozen ovladač třetí strany, který se při instalaci z instCD nezkopíruje, protože tam ani není.
To by bylo komplikovanější.
Opravnou instalaci jsem udělal ještě jednou, nepomohlo.
Dal jsem HD do jiného PC, všechno co potřebuju zachránit přesunu z C na D a pak znova nainstaluju windows.
Dalo by se ještě něco vyzkoušet? Soubor windows\minidump jsem nenašel.
Dal jsem HD do jiného PC, všechno co potřebuju zachránit přesunu z C na D a pak znova nainstaluju windows.
Dalo by se ještě něco vyzkoušet? Soubor windows\minidump jsem nenašel.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8031
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30