Zdravim, chtel bych se zeptat jestli nekdo nemate zkusenosti s instalaci w7 na HDD s jinym OS resp. s XP-ckama... Nekde sem "vyguglil" ze to muze a taky dela dost velkou neplechu... Dalsi problem je s tim, ze na C-cku, kde mam ted XP mam dost programu, ktere bych nejak chtel zachranit a ne je nekde pracne hledat na netu. Mam k dispozici jeste dalsi disk ale pokud budu C-cko klonovat tak mi tam vlezou i XP-cka, pokud ho budu kopirovat tak mi programi nepujdou.
Je vubec nejaka moznost jak to udelat???
Za kazdy napad diky...
Instalace W7 na disk s XP – prosím o vaše zkušenosti.*
Instalace W7 na disk s XP – prosím o vaše zkušenosti.*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 05 lis 2009 21:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění nadpisu z nic moc neříkajícího „Instalace W7 na disk s XP“.
Důvod: Upřesnění nadpisu z nic moc neříkajícího „Instalace W7 na disk s XP“.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Instalace W7 na disk s XP
Je možné nainstalovat k Windows XP i Seven.Oba systémy budou fungovat,stačí si jen pak při startu zvolit,který operační systém chceš spustit.Možný problém způsobí jen to,že instalace Windows Seven zřejmě prohodí písmena disků a i kdybys jej instaloval na druhý disk D,tak mu přiřadí C a tak původní disk C s Windows Xp bude jako D.Pak bys musel změnit cestu ke spoštění programů z C na D.Takhle to alspoň bylo v kombinaci Win XP a Win Vista.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
pokud máš disk rozdělený na dva oddíly třeba ..C...a .....D tak to jede v pohodě.Mám to taky tak .měl jsem to i když jsem jel na W7 Beta .
žádná písmena to neprohodí...C zůstane C.
prave ja se chci XP uplne zbavit to je ten problem, mam je tam protoze sem nechtel visty, ale koupil sem si RAMky mel sem predtim 2GB tem mam 6GB DDR2 a XP mi podporuje jen 3.25CB a to me stve tak proto to resim...
jestli jsi při instalaci XP rozdělil disk na dva oddíly třeba C...a ...D ..taksi data z disku D překopčíš na C...nebo zálohuješ nějak jinak
a potom oddíl D zformátuješ a znovu mu přiřadíš třeba ...D....no a potom vložíš instal CD W7 do mechaniky a rovnou z XP instaluješ...je to jednoduchý
a rychlý.
a potom oddíl D zformátuješ a znovu mu přiřadíš třeba ...D....no a potom vložíš instal CD W7 do mechaniky a rovnou z XP instaluješ...je to jednoduchý
a rychlý.
Tak XP smaž a nainstaluj W7.....potom teda nevím co řešíš.
Jasne mam rozdelej disk na C jsou XP a na D data... Jen mam na C v program files hafo programu (aby se spousteli rychleji a nemuselo se hledat na druhem disku) a o ty mi jde o nic jineho. zkousel sem to uz kopirovat ale kopie se nespusti protoze ji OS pak nevidi v registrech atd...
program files ti zůstane tak jak ho máš na C ..nic se s ním nestane.....W7 budou mít přeci vlastní program files...naopak klasická data ti půjdou kopírovat z C...na...D...tedy z XP do W7 a opačně.
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Instalace W7 na disk s XP – prosím o vaše zkušenosti.*
Jen bych doplnil že pokud nenainstaluješ windows 7 x64 tak ti to s tou operační paměti nijak nevyřešíš bude to stejný jako na xp.32bit OS podporují jen 3,25GB a je jedno jesli budeš mít 32bit xp visty nebo seven!
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
ted si nerozumime. Vim ze pokud budu mit dva os na C XPcka a na D w7 tak tazdy si pojede svoje a to ja prave nechci, chci mit jen w7, a co resim je jak dostat programy z program files XP do program files a celeho systemu w7...
CrasherKill píše:Jen bych doplnil že pokud nenainstaluješ windows 7 x64 tak ti to s tou operační paměti nijak nevyřešíš bude to stejný jako na xp.32bit OS podporují jen 3,25GB a je jedno jesli budeš mít 32bit xp visty nebo seven!
moment to je mi ted novinka, byl sem presvedceny ze to bude v pohode
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3509
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
30 kvě 2025 11:32
-
-
-
Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 14
- 3699
-
od Kogaku
06 dub 2025 11:58
-
-
- 3
- 2880
-
od petr22
28 říj 2024 11:29
-
-
Čtečky knih - zkušenosti
od michal84 » 29 črc 2024 14:49 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 5
- 4036
-
od michal84
15 srp 2024 19:02
-
-
- 0
- 2053
-
od Acey