Windows NT4.0 CMESys.exe problem

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

DeusEx
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Windows NT4.0 CMESys.exe problem

Příspěvekod DeusEx » 04 dub 2003 23:40

Ahoj lidi, měl bych tu jeden zajímavý problém, jedná se o takový menší zkrat Winů NT4.0...řekl bych, kdyby náhodou někdo věděl řešení, budu mu nadosmrti zavázán;)
:::::::::::::::::::::
Jedná se o to, že asi tak po 1-2 měsících instalace Windows NT 4.0 a SP6 začnou tyto počítače mírně zlobit. A to sice tak, že při každém jejich nabootování zahlásí chybovou hlášku, že cesta k jakémusi souboru CMESys.exe neexistuje nebo k ní nemá systém právo. Tuhle hlášku pak stačí jen odklepnout (OK) a je zas všechno vklidu.....no ale dost to otravuje, navíc....není to jen na jednom PC, ale už jsem se s tím setkal asi čtyřikrát....neví náhodou někdo k čemu ten soubor vůbec slouží? a jak by se to dalo vyřešit?? díky
DeusEx

Reklama
Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

DivX

Příspěvekod Ltb » 07 dub 2003 02:17

Čauvas, řekl bych, že vím čím to je:) ....jednu chvíli jsem s tím také trošku zápasil....přesně na tom samém systému, co ty. Tenhle "CMSys.exe" problém dělá totiž DivX....ty jsi sice nepsal, že jste ho tam instalovali, ale jo......
A řešení? Jednoduché...ty jsi se asi snažil onen divX odinstalovat (nebo někdo jiný se snažil), ale zůstalo ještě pár věcí v registrech - ty se sami odtud prostě nedostanou. Nevím proč je tomu tak, možná stářím systému, ale klíč najdeš tady:
(do registru přes START - SPUSTIT - REGEDIT)
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run.
A tady vymaž CMESys zápis a máš od té otravné hlášky pokoj:)

.............a kdyby jsi si náhodou chtěl nechat trochu pročistit registry, na této adrese najdeš celkem dobrý nástroj (zdarma):
http://security.kolla.de

lukas2381
nováček
Stav:

Jak moc mohu přetaktovat Sempron 2800+?

Příspěvekod lukas2381 » 24 pro 2010 14:10

Ahoj mám adm sempron (tm) processor 2800+ a chci ho přetaktovat ale nevím jak nerad bych ho uškvařil.Má 1,61GHz ale je to málo na gothic 3

Tazator
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Jak moc mohu přetaktovat Sempron 2800+?

Příspěvekod Tazator » 24 pro 2010 14:26

Kolik? To se nedá tak říci přesně musíš to zvyšovat pomaličku a zkoušet - PC musí být stabilní - já mám AMD Semprom 64 3100+ (socket 754) 1800MHz a mám ho přetaktovaný na 1966MHz a teploty v zátěži 61 stupňů C - chladič nic moc - taky si myslím, že záleží na systému - kdysi sem měl Windows XP a při cca 1900MHz byl PC nestabilní a teď mám WIndows 7 a je stabilní - taktování je alchymie a ještě sem mu přidal trochu voltíků...
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7

lukas2381
nováček
Stav:

Příspěvekod lukas2381 » 25 pro 2010 11:10

diky ja mam syna a on dostal g3 a můj pc to neutáhne.A jeste de zvisit výkon pc jinak než přetaktovanim

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 25 pro 2010 11:15

Záleží na desce. Navíc má to smysl tenhle procesor taktovat? Narůst výkonu bude minimální a navíc co jsem četl, tak G3 se seká i na herních mašinách díky špatné optimalizaci
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Crave
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Crave » 25 pro 2010 13:03

Tento procesor jsem měl a základka mi dovolila přetaktovat tento CPU o 200MHz..;) Takže minimum v podstatě..;)

Tazator
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Tazator » 25 pro 2010 13:10

Záleží kus od kusu - teď sem ten svůj zvedl o 300MHz a kámoš má stejnýa dá o 150MHz a PC je nestabilní - záleží na náhodě a hodně též na základní desce - jak už bylo řečeno...
Intel Core i5-2500K; Arctic Freezer 13; GA-P67A-UD3-B3; MSI N570GTX Twin Frozr II/OC; Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz; Windows 7

lukas2381
nováček
Stav:

Příspěvekod lukas2381 » 26 pro 2010 14:17

prosím vás jakým programem bych jej mohl přetaktovat.Spíš jak se vůbec taktuje :) ?
Jestli má někdo ňaky pc který uš nepoužívá a je lepši ne to moje pc tak bych ho možná odkoupil

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”