Dobrý den,
mám 2x GTX 260 v SLI (obě karty nejsou stejné až na značku gigabyte, jedna karta má 216 stream. proc. druhá 192 a jedna má 576 mhz takt jádra a druhá karta má 650mhz)
a problém je ten, že když je SLI zaply a hraju jakoukoli hru, tak mi problikává obraz a FPS se o moc nezvýší.
jinak ostatní HW: i5 750 - 4 GHz, 4 Gb DDR III, 750 W zdroj. ovladače jsou aktuální
Nevíte, kde by mohl být problém? s SLIčkem si hraju poprvé, takže mě nic nenapadá
Děkuji
GTX 260 SLI - PROBLÉM
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: GTX 260 SLI - PROBLÉM
OT: můžu se zeptat s jakým chlazením jsi nataktoval Core i5 na 4GHz?
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
O kolik se ti zvýší ty FPS a v čem? On ten nárůst zas tolik není, hlavně v některých hrách 

Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nejsem si jistý ale zdá se mi že ty karty musí mít identický HW, to znamená že musí mít stejný pošet procesorů, stejně velkou paměť a pod, na fekvenci nezáleží. V tom bude asi ta chyba. Jinak to chlazení by mě taky zajímalo
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestliže máš skutečně přetaktováno na 4GHz, tak to poněkud sniž. Problém může být právě v tom.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
máš na nich šuplej sli můstek?? a zaplý sli v ovladačích??
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
ten procesor chladím tímhle chladičem.... http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CE0AMO9F zatím nejbvyšší naměřená teplota na jádrech byla 68 stupňů (a to bylo pod GTA IV, což je hra velice náročná na procesor) v ostatních hrách se teploty pohybují v rozmezí 50 - 60 stůpňů. takže ten chladič můžu jen doporučit, fakt super :)
jinak nárust FPS je cca 5-10% podle testů by to mělo být mnohem ale mnohem víc :)
sli můstek tam je a sli sepnuto přes tu nvidiackou aplikaci, která se naisnstaluje po instalaci ovladačů grafiky.
a takt procesoru jsem snížil a to nepomohlo - obraz pořáda problikával...
jinak nárust FPS je cca 5-10% podle testů by to mělo být mnohem ale mnohem víc :)
sli můstek tam je a sli sepnuto přes tu nvidiackou aplikaci, která se naisnstaluje po instalaci ovladačů grafiky.
a takt procesoru jsem snížil a to nepomohlo - obraz pořáda problikával...
Tak nevíte co s tím?
zkus přeinstalovat ovladače gk
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
Přeinstalovat ovladače jsem již zkoušel a nic :( docela už mě to začíná štvát.
Jsem zjistil, že se mi začne trhat obraz jen tehdy, kdyř např.: v Crysis či v Sabotérovi se dostanu na velké prostranství, tak v tom okamžiku se začna trhat obraz, ale Fraps mi ukazuje furt (např.: v Crysis 30-40 FPS)... ale když jsem např.: v lese nebo v budově, tak obraz i FPS jedou suprově... nenapadá někoho, co by to mohlo způsobovat... podle mě kdyby ty karty byly k sobě nekompatibilní, tak by se to trhalo furt, ale to se začne trhat tehdy, když to zpracovává více dat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4029
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06