Zdravím, koupil jsem si tuhle grafiku HD 4870 od Gigabyte http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA ... uctID=2971 a chtěl bych ji nataktovat.. Nikdy jsem to nedelal tak se vas chci zeptat..
Mohu taktovat s chladičem Zalman nebo musím koupit Arctic-Cooling Accelero Twin Turbo?
Do jakych frekvenci se da taktovat? zkousel jsem ted s tim Zalmanem dat 850Mhz a na pameti 1050Mhz jak na netu vetsina lidi psala ale po tomto nastaveni se mi zacne obraz porad dokola vypinat a zapinat a pc je neovladatelne dokud neprovedu restart a navrat na puvodni frekvenci.. Cim to je? Neco delam spatne nebo nestiha chlazeni?
Pouzil jsem Ati Tray tools a mam Windows 7..
Dekuji za info
Jak nataktovat ATI HD 4870 1GB?
Re: Jak nataktovat ATI HD 4870 1GB?
taktováni není o tom že si na netu najdu nějaký frekvenci na kterých to někomu jede, gpu i paměťový čipy jsou každý jiný, nikdy není kus úplně 100% stejně tudíž nemusí dosáhnout stejné frekvence, takže je zapotřebí zkoušet a zkoušet a zkoušet co karta dokáže a přitom samozřejmě kontrolovat teplotu, lterá by měla být max těch 80C v zátěži, víc nedoporučuji pro delší provoz
jinak problém co popisuješ ty vypadá spíš na chybu něčeho jinýho než grafiky(slabý zdroj, nestabilní drivery???....)
jinak problém co popisuješ ty vypadá spíš na chybu něčeho jinýho než grafiky(slabý zdroj, nestabilní drivery???....)
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
A co ten chladič? Uchladí to ten Zalman nebo mam koupit ten twin turbo?
kdyby to neuchladil tak ho tam nedávaj, ale projistotu jsem můžeš napsat jaký má teploty
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
V Catalystech me to pustilo jen na 775 a 1050 pak uz je to nestabilni
to mi pripadne dost malo na GPU.. myslite ze s lepsim chladicem by to dalo vic nebo to na chladici nezavisi? Nezvednu to necim jinym? Teploty i pri OC do 65°

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud jsou teploty do 65°c (předpokládám že při zátěži) tak ti výměna chladiče nepomůže
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
tak to je něco divně, co máš za zdroj(značka a W)??
500W Fortron Blue storm II, jinak tou nestabilitou mam na mysli ze nekdy hra spadne a jindy se mi delaji artefakty (rozhodi se obraz), nebo se obraz vzdycky na chvili vypne a zas naskoci. OC jsem zkousel na hre Dirt 2 a NFS Shift. Nepomuze uprava Biosu GK nebo neco?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
A bez taktování se to projevuje též? Pokud ne, tak to tak vysoko netaktuj, aby to bylo stabilní.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Ne bez taktovani to jede samozrejme v pohode.. ale zarazi me ze to jde taktnout jen na 775 kdyz vetsina uzivatelu na webu pise 850 atd.. cim to?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To není nic k divení, protože každý kus i ze stejné série má trochu jiné vlastnosti, není tedy přesně stejný, protože i jednotlivé součásti GK (grafický procesor, paměti ap.) mají určitý rozptyl parametrů. Takže doporučuji snížit přetaktování tak, aby hry běžely plynule.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
no toto podle mě nění normální, napadá mě že ten výrobce když dal na kartu nereferenční chladič tak jestli aji nepozměnil napětí gpu aby karta měla menší spotřebu a míň topila, ale pokud si dobře pamatuju tak všechny 4870 mají čip voltera který dokažený přes sw měnit napětí, takže si nějaký obstarej a zkus ho opatrně zvýšit (např: MSI Afterburner)
POZOR KARTU MŮŽEŠ ZNIČIT NEOPATRNÝM ZVÝŠENÍM NAPĚTÍ
POZOR KARTU MŮŽEŠ ZNIČIT NEOPATRNÝM ZVÝŠENÍM NAPĚTÍ
Zpět na “Taktování a další úpravy PC”