Přehřívaní PC (pípa speaker) screen z SpeedFan...

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

kvaska
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Přehrívaní PC (pípa speaker) screen z SpeedFan...

Příspěvekod kvaska » 29 pro 2009 11:44

Pic: Ale to je dobře že to pípa protože mit teplotu 70 °C za necelou minutu je neco asi špatně :) jinak jsem zkoušel jine hry a tam mi to ani nepipne a teplota je v pořádku. Pípa mi to u hry Dragon Age a zkoušel jsem Call of Duty Modern Warfare 2 a tam mi to taky ani nepiplo tak nevim zkusim pročistit ten procesor a vetraky od prachu a potom dam vedete :) majte sa Oj
Pro zvýšení přesnosti měření rychlosti internetu ukončete používání všech ostatních aplikací a odpojte se od internetové sítě. xD xD :O)
MS Windows XP Home SP3, Intel Core2 CPU E8400 @ 3.00GHz, 3,5Gb RAM, NVIDIA GeForce 9600 GT, LCD monitor LG '22' W2252TQ

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 29 pro 2009 11:48

To, že to je dobře, je jasné, ale stále to není ještě nebezpečná teplota a možná stačí limit pro upozornění o pár stupňů zvýšit a je klid. Vyčištění od prachu ovšem vřele doporučuji, nebo i případně přidat ventilátor pro větší průvan v bedně.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

kvaska
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod kvaska » 29 pro 2009 11:53

Mužu tě poprosit jaka je max. hodnota aby mi to nevyhořelo si to nastavim :) diky a popřipadě kde se to nastavuje jsem laik.
Pro zvýšení přesnosti měření rychlosti internetu ukončete používání všech ostatních aplikací a odpojte se od internetové sítě. xD xD :O)
MS Windows XP Home SP3, Intel Core2 CPU E8400 @ 3.00GHz, 3,5Gb RAM, NVIDIA GeForce 9600 GT, LCD monitor LG '22' W2252TQ

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Re: Přehřívaní PC (pípa speaker) screen z SpeedFan...

Příspěvekod MiliNess » 29 pro 2009 13:05

Maximální bezpečná teplota CPU? To je dost diskutabilní otázka.
Tady máš max. teploty některých procesorů http://www.pantherproducts.co.uk/Articl ... ures.shtml
a typ od typu se to liší (stejně tak se to liší i kus od kusu stejného typu)
Kdysi jsme dělali pokus s Athlonem a běžel ještě při 110°C, ale to byl fakt dobrej kousek.
Nedoporučoval bych vyšší teploty jak 60°C (obecně při vyšších teplotách se snižuje životnost CPU)
Mohu ti vřele doporučit chladič Akasa http://www.nejlepsiceny.cz/procesory-ch ... ga775.html.
Mám ho na čtyřjádru 6600 a ještě se mi nestalo, aby otáčky vylezly nad 1500 a teplota nad 50°C. i při vysokém zatížení všech jader.

Nastavuje se to tak, že restartneš PC, vlezeš do nastavení BIOSu a najdeš v menu něco jako Hardware Monitor. Se zbytkem si tam už poradíš.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

kvaska
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod kvaska » 30 pro 2009 16:31

Dobře, asi budu muset koupit novy chladič nechce se mi to přenastavovat v BIOSu mam strach o PC :)
--
Ale neleze mi do hlavy to, že hrál jsem Call of Duty 6 Modern Warfare 2 tak počitač mi ani nepipne a teploty jsou naprosto v pohode...zapnu-li Dragon Age, jestli tu hru nekdo znate je to sice hra nova 1 mesic je to RPG a nezda se mi že by to bylo graficky moc naročne :) naopak se divim že u takoveho Call of Duty 6 Modern Warfare 2 se to vubec nepřehříva jinak zkoušel jsem dalši hry fifa 08, zetor simulator 2009 a taky jak řikam upe v pohode...
--
No nic chlapci ja jsem tedkom na dovolene v Jesenikach pišu tady z noťasu :) přijedu 2.ledna tak otevřu kompa profoukam :D vyčistim co se da a vyzkoušim :) když nepujde tak to kašlu a koupim dalši větraky.. asi když mam 2 tak to nestiha :) jinak tento problem už jsem jednou řešil a pomohlo myslim že jsem to pročistil od sraček a jelo to... tak se vam kluci potom ozvu..
--
Jinak chci se zeptat ten větrak co tady posilal Miliness link na http://www.nejlepsiceny.cz/procesory-ch ... ga775.html je to cena přijatelna nebo se da koupit levneji ? diky za připadne rady ohledne vetraku diky
---
Kvaska :)

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 30 pro 2009 18:24

Jen připomínka,ten odkaz je na celý chladič.Nejprve bych všechno vyčistil a podíval se jak dobře přpevněný a pak bych zkusil něco kupovat.Píšeš,že máš dva ventilátory.Nevím jaký máš typ case,ale někdy stačí jen např přidat takový tišší ventilátor dopředu skříně a dělá to zázraky.Na to stačí do 100kč.Nemusí se zrovna měnit celý chladič na komponentě.Já mám mimo na procesoru,GK a zdroji jeden 120mm vzadu a přidal jsem jeden zepředu a ikdyž jsem to tak nepotřeboval klesly mi průměrné teploty o 8-10stupňů.
Jelikož mám skříň stejné značky a jeden už tam byl tak jsem použil tenhlea spokojenost.Ale jsou tam za stejnou cenu i lepší.
Tak jen jsem chtěl,že takový trochu větší průvan udělá svoje.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přehřívání pc Příloha(y)
    od helpmeboys » 05 dub 2025 20:41 » v Vše ostatní (hw)
    3
    1618
    od helpmeboys Zobrazit poslední příspěvek
    07 dub 2025 12:07
  • Přehřívání GK
    od lucaso84 » 15 zář 2024 13:31 » v Problémy s hardwarem
    32
    7254
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    18 zář 2024 16:03

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”