Mechaniky z ničeho nic nenačítají

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

JARZEK
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Mechaniky z ničeho nic nenačítají

Příspěvekod JARZEK » 08 led 2010 20:39

Ahoj, kámošce přestala načítat mechanika, jen tak, pro nic za nic. V "TENTO POČÍTAČ" je normálně zobrazena, ve správci zařízení žádný problém, píšou, že zařízení funguje správně, ovladače v poho, všechno vlastně v klídku, jen to prostě nenačte vůbec nic, ani origošky. Zkusil jsem to zapojit na harddiskový ATA kabel, vyměnit mechošku, MASTER- SLAVE poměnit, všechno, co mě napadlo, a nic.
Pak jsem vzal ty mechaniky domů a obě fungujou.
Tak se ptám: kerá sviňa v tom počítači to má na svědomí? Myslíte, že mi někdo pomůžete? Nebo teda jí? Díky.

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Mechaniky z ničeho nic nenačítají

Příspěvekod peacoq » 08 led 2010 20:46

Nejcastejsi problem -samovolne prenastaveni- PIO vs. DMA mod/rezim. ''...V tomto případě je tím myšlen režim přenosu mezi CD/DVD mechanikou či pevným diskem a IDE řadičem.''
http://www.diit.cz/clanek/nastaveni-dma ... ch/14509/0

A nebo MS sam: http://support.microsoft.com/kb/314060

JARZEK
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod JARZEK » 11 led 2010 14:09

Odinstaloval jsem ty ovladače, podle všeho by se po restartu měly samy znovu instalovat, jenže ony ne. zkusil jsem na netu stáhnout ovladače pro její MB, ale to taky nepomáhá. Asi budu muset vzít její HD a zapojit ho u mě. A teď nevím, mám jí přeinstalovat windows, nebo bude třeba nainstalovat i tu základovku (má cd)? To bych musel asi dotáhnout celý její počítač a propjit kabelem s tím mým, ne? Nikdy jsem něco takového nezkoušel. Co si otom myslíš?

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 11 led 2010 18:17

No, ja nevim... v uvedenem pripade jde spise o zakladni nastaveni, nez o ovladace. Je-li spatne nastaven mod-prenosu, tak ani ovladace nepomuzou.
Uvedene odkazy hovori naprosto o necem jinem, nez o zakladni veci jako je prokontrolovat ovladace a funkcnnost zarizeni ve Spravci PC.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 led 2010 20:21

Je to čtečka nebo palička? Jak je stará? Může za tím být ochrana StarForce, nebo mechanika odešla ...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 led 2010 21:28

Klikni ve Správci zařízení na příslušný primární, nebo sekundární kanál IDE, podle toho, kde je mechanika připojena, pravým myšítkem a zvol Vlastnosti - Upřesnit nastavení a podívej se , zda pracuje PIO, nebo DMA módu. Případně to uprav.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

JARZEK
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod JARZEK » 12 led 2010 00:11

Mechaniky fungujou, obě. Měl jsem je připojené na svém počítači. Jen u ní (jsou od kámošky) nenačtou. A ten režim DMA byl tam. Jsou to starší kousky, TEAC 512 a 516 (myslím, byly tam ještě nějaké Géčka, ale nevím přesně), nevím, jestli pálí, ale to je, myslím, jedno. Jde o to, že v systému byly, ale nenačetly. Vůbec žádné cd, ani origoš. A u mě jo. Takže to je někde v té její mašině. Nefungujou ani na harddiskovém ATA. Ještě před týdnem to šlo.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 12 led 2010 00:28

Je ještě možnost, že má v PC nějakého šmejda uloveného na netu. Zkontroluj její PC programem Mwav.exe. Najde všechny potvory. Po spuštění jej nejprve aktualizuj, potom zaškrtni i okénko Kontrolovat spyware a spusť kontrolu. Vlož sem případné nalezené problémy, jež jsou zobrazeny v okně programu (ne celý log!).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 led 2010 01:48

Není jedno, jestli je to čtečka nebo palička. Palírny mají životnost kolem 3 roků. Může tam mít tu ochranu StarForce, ta dělá bordel a je schopna úplně rozhodit Win, v některých případech i odrovnat hardware.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”