Výpočet matematické úlohy

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Výpočet matematické úlohy

Příspěvekod X » 12 led 2010 22:43

Teedok: A kde najdeš ve Vesmíru místo, kde gravitace není? To že dostatečně vysoko nad Zemí budeš plout v prostoru neznamená, že na tebe nepůsobí Země, Měsíc, planety sluneční soustavy, slunce, hvězdy, galaxie, kupy galaxií ... i naše slunce nestojí na místě, ale obíhá kolem středu galaxie, naše galaxie taky nestojí na místě, ale kamsi se žene, nejspíš kolem něčeho obíhá ...

CZechBoY: Tak na Měsíci gravitace není? A co tě tedy drží na Měsíci, že neodpluješ do Vesmíru?

Reklama
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 12 led 2010 22:51

Tak je tam 10× menší, ale já tam nebyl tak mě tam nic nedrží :-)
nezdá se vám tenhle TOPic trošku OFF ?
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 12 led 2010 22:52

Jo, ale strašně zajímavý (původní je ukončen :D ) a žhavý (podle toho jak přibývá) :lol:

Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Owner » 12 led 2010 23:02

A to jsem vám chtěl tady napsat zbývající úlohy, poté přidat řešení.
Založte si na to vlastní topic, třeba s názvem Vesmír v pr****. :D
Chcete někdo to zadání ?
Jestli ano, tak si stačí vygooglovat MO 2009 nebo jednotlivé příklady Z-9-1 (1-6).

EDIT : Abych nespamoval, vypočítal jsem 5 ze 6. Ty kostky se mi opravdu počítat nechtěly.
Adresa : http://zs.morberoun.cz/VismoOnline_Acti ... menty=1125 Strana 8.
P.S. Do Berouna sice nechodím, ale na internetu mi to vyhodilo jako první, tak jsem to tu šoupnul.
Hold na gymtri.cz to zase nemáme, maximálně odkaz na http://www.math.muni.cz/mo/ .
Naposledy upravil(a) Owner dne 12 led 2010 23:15, celkem upraveno 3 x.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 12 led 2010 23:07

Vsak jsi mi na zacatku ''dekoval'';
''A teďka jste mi málem zkazili radost. Naštěstí to ještě před mým příchodem uživatel Peacoq smazal. Díky.'' / ....tak nez jsi to spocital, ja to stacil uz aji smazat :bigups: ...ale jinak verime, ze by jsi spocital uplne vsechno.

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 12 led 2010 23:14

celkem sem se zhrozil. Myslel jsem si jak jsou všichni ti vědci šikovní a prakticky všechno objevili - občas mi přijde že nemají co dělat když vidim že támhle je kluziště z jakýhosi plastu a před tim obrovská cedule vynalezla NASA. Překvapuje mě že valná část podmořského světa nebyla proskoumána, ale tadyto je celkem šok. Dyť můžem prakticky ze vteřiny ny vteřinu umřít a ani nebudeme vědět proč. Ať se začnou trochu snažit :D
Freerapid 4ever

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 12 led 2010 23:29

''voda'' / ...hlubina je problem kvuli velke hustote a to je nevyhoda oproti Vesmiru, kde se da ''pohybvat'' snadne i za dosadni urovne poznani.

''ze vteřiny ny vteřinu umřít a ani nebudeme vědět proč.'' / ...viz co by byl problem ?, ...ze umres a podle principu zachovani energie a nebo jejiho postupneho zaniku a premeny (neni znamo v co se energie premeni, kdyz dojde k jejimu vycerani, zda se skutecne ztrati a nebo premeni ''v cosi''),
ale tedy podle principu zahovani energie, tj. atomarni struktury - samotne podstaty hmoty se ve forme atomu a jeste mensich castic dosud nepojmenovanych ''premenis/rozpadnes se na atomy'' a jako atom se stanes soucasti treba stromu a nabo noveho zivota.
Nakonec ''vecny zivot'' je z fyzikalni podstaty nutny, ale problem bude, kdyz se zjisti, ze schonost vnimat (trbe i myslet a ovlivnovat vyvoj procesu) maji ipro nas dosud nezive castice :lol: ...to te treba ceka, ze jako strom budes vnimat, ze do tebe nejaky smradi ryjou nozem.

A abych to dovedl tomaximalni absurdnosti - nanotechnologie: ...jednou dojde k tomu, ze pristrojem rozlozis cloveka na nanocasticea a z nich sestavis treba stul. Neumim ti to priblizit, ale proste je to mozne, jedna se jen o rozebrani struktury materialu a to, jeslti je to drevo a nebo ledvina je jedno, je to vzdy jeden a ten samo stavebni postup - sestaveni castic.
Nano technologie uz je objevena a v praxi vyuzivana a stejne tak se jiz vi, ze atom neni nejmenci castici, a ze je slozen z elektronu a spol., ale to neni nejmensi castice a zjistilo se, ze atom se dale deli a neni nejmensim stavebnim prvkem.

Po x-letech jsem diky uzivateli nasel coze jsem to chtel za film - Tron (lide co se dostanou do pocitacovych programu a zastupuji roli prenasecu informaci), a po 20to letech jsem si ho vychutnal s tim, jak je ''imaginarne skutecne'', ze jednou se dostaneme do pocitacoveno prostredi a na pocitacovem rozhrani se staneme soucasti ridicich systemu - a tak ses zase zpet u Vesmiru a rychlosti svetla.
A tak cauvec, musim jit zakryt sklo na aute, bo zase mrzne az prasti.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 12 led 2010 23:39, celkem upraveno 2 x.

Teedok
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Teedok » 12 led 2010 23:33

po pravdě absurdní je to až až, ale vždy v tom špetka logiki je, vždy má něco nějakou souvislost, ale jen když si to čtu, kdybych to měl někomu vysvětlit, musel bych dlouho přemýšlet co s čím souvisí:)
Freerapid 4ever

HONZADANAJ
nováček
Stav:

Příspěvekod HONZADANAJ » 05 dub 2010 15:54

průměr-d-180cm-18dm
délka-l-4m-4dm
v-?
-----------------------------
v=3,14.9.9.40
v=10178,76l=101,7876hl
tři čtvrtiny ze 101.7876=x
x=101,7876-25,4469=76,3407hl.

Odpověd zní:
V nádrži s mlékém veze 76,3407hl mléka.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 05 dub 2010 18:39

Tvůj postup má jednu chybu: nevede ke správnému výsledku. Důvodem je ta okolnost, nejde o to spočítat 3/4 objemu válce, ale objem kapaliny, která naplní ležatý válec do 3/4 svislého průměru, což je přece jen trochu rozdíl.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

domitea
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod domitea » 05 dub 2010 20:23

Na tohle uz normalni lidsky mozek neni staveny :D

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 05 dub 2010 21:30

Nepodceňuj normální lidský mozek. :smile:
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Excel - výpočet nočních hodin Příloha(y)
    od Uziv00 » 17 říj 2024 11:22 » v Kancelářské balíky
    3
    3451
    od lubo. Zobrazit poslední příspěvek
    24 říj 2024 00:00
  • Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
    od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě
    12
    4956
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    27 pro 2024 12:29

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”