Zdravím,
Mám router s wifi, mám ho normálně kabelem zapojenej do Desktopu (Klasické pc, ne notebook, ani nic podobného)
Problém je, že s wi-fi neohu nějak manipulovat, nezobrazuje se mi nikde že bych se mohl připojit přes wi-fi, ani nic podobného
(Respektive: někdy mi nejede normální net, tak bych se rád připojil přes wi-fi, rodičen a notebooku naší wifinu vidí, a vidí i různé další sítě, ovšem přes router se do wi-fi nedostanou...)
Systém mám Win-Xp (Home edition, SP3)
Router s Wi-fi, nemůžu se připojit do wi-fi sítě... Vyřešeno
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Router s Wi-fi, nemůžu se připojit do wi-fi sítě...
Jak se nedostanou ?
Vidí ty notebooky určitou wifi síť toho routeru ?
Není zašifrovaná?
Zkoušel si ji dát otevřenou bez zabezpečení ?
Vidí ty notebooky určitou wifi síť toho routeru ?
Není zašifrovaná?
Zkoušel si ji dát otevřenou bez zabezpečení ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Vaše domácí wifi síť může být zabezpečena podobně, jako to mám já a sice, že router povolí přidělení IP adresy jen počítačům, které zná, respektive těm, jejichž MAC adresu má uloženou ve své paměti. Nicméně, pokud ti nejde net po kabelu, těžko v tu chvíli půjde bezdrátem, protože výpadek se bude týkat nejspíš WAN. Máš v desktopu wifi kartu?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
heh
Takže...
V PC mám síťovku, ale nepoužívanou, wifi nemá, a ještě je na ten starej, malej kabel, co se používal když jsem chtěl jít na net, přes pevnou linku...
Takže to mám píchnuté do základovky, tedy mám tam intergrovanou síťovku...ale ta wifi taky nemá...
Když mi nejde net, mám namysli výpadek, u poskytovatele, router mi funguje... Problém je, že moje PC neví, že router má "wifi"... a tak bych mu to chtěl nějak "říct"

V PC mám síťovku, ale nepoužívanou, wifi nemá, a ještě je na ten starej, malej kabel, co se používal když jsem chtěl jít na net, přes pevnou linku...
Takže to mám píchnuté do základovky, tedy mám tam intergrovanou síťovku...ale ta wifi taky nemá...
Když mi nejde net, mám namysli výpadek, u poskytovatele, router mi funguje... Problém je, že moje PC neví, že router má "wifi"... a tak bych mu to chtěl nějak "říct"
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Takže na PC bez wifi karty se chceš připojit na router pomoci wifi?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pravděpodobně se o to pokouší.
To nám chceš tím říct, že máš kabel, který si měl pro vytáčené připojení teďka na ethernet ?
To nám chceš tím říct, že máš kabel, který si měl pro vytáčené připojení teďka na ethernet ?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vždyť telefonní kabel má jinou koncovka, jak by to dostal do routeru. On asi myslí připojení od O2 s telefonem. Nebo mu nerozumím.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Přeložím do Češtiny. V PC má v PCI modem a k routeru se připojuje přes kabel zapojený do integrované síťové karty.
Jelikož PC nemá WiFi, je mu srdečně jedno, že router WiFi má. A bude mu to jedno tak dlouho, dokud do PCIslotu nedáš WiFi kartu.
Jelikož PC nemá WiFi, je mu srdečně jedno, že router WiFi má. A bude mu to jedno tak dlouho, dokud do PCIslotu nedáš WiFi kartu.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Prosím, nevšímejte si toho, co je nahoře, a jedeme od znova:
Do pc mám připojenej router (normálně kabelem), ten router má wifi, a přes tu wifi, co máme na routeru, bych se chtěl připojit do jiné wifi sítě...
http://i49.tinypic.com/10i89ih.jpg
Do pc mám připojenej router (normálně kabelem), ten router má wifi, a přes tu wifi, co máme na routeru, bych se chtěl připojit do jiné wifi sítě...
http://i49.tinypic.com/10i89ih.jpg
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ahaaa, no příště to zkus takto napsat napoprvé
Umí ten tvůj router režim client na wifi nebo to je vysloveně jen AP? Pokud to nevíš, tak sem aspoň napiš co přesně za router máš a nějak to dohledáme.

Umí ten tvůj router režim client na wifi nebo to je vysloveně jen AP? Pokud to nevíš, tak sem aspoň napiš co přesně za router máš a nějak to dohledáme.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
To možné je, ale ta jiná wifi síť možná není přístupná, protože tu vysílá, nastavuje a hlídá jiný router. (snad jsem to pochopil dobře)přes tu wifi, co máme na routeru, bych se chtěl připojit do jiné wifi sítě...
Mám okolo baráku 2 sítě, a 3. je naše z routeru... (další je od sousedů, nezaheslovaná, a ta druhá je z kámošovo PS3/PC (respektive routeru - podle toho, na čem zrovna hraje) Jenže o sítě teď nejde, jelikož moje stolní PC ani neví, že router wifi má...
Na routeru, na štítku ze spodu je napsáno:
Našel jsem ho i na stránkách našeho poskytovatele internetu:
http://shop.radiokomunikace.cz/adsl-mod ... orou-wifi/
Na routeru, na štítku ze spodu je napsáno:
Xavi technologies corporation
Model name: X7968r-B
Našel jsem ho i na stránkách našeho poskytovatele internetu:
http://shop.radiokomunikace.cz/adsl-mod ... orou-wifi/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1374
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
07 led 2025 14:15
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 4988
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
-
- 7
- 2527
-
od zeus