Chyba zobrazení na monitoru (vyřešeno)

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Tom1
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Chyba zobrazení na monitoru (vyřešeno)

Příspěvekod Tom1 » 07 zář 2006 11:33

Nedávno jsem tu řešil problém s grafikou ale to je už v pohodě ten obchodník mi jí vyměnil ale ted mám pro změnu problém s monitorem (aby se to nepletlo) není to sice tak vážný aspoň zatím ne, ale při každém spuštění PC se mi obraz na monitoru přiblíží , prostě najednou nejde vidět spodní lišta ale po chvíli se to vrátí do normálu v průběhu další práce se to už moc nestává spíše ojediněle.
AOC 17 ´ nastaveni mám na 60 hz to je max. co ten monitor dokáže , teda je to tam na zadní straně napsaný.........nevíte v čem je problém ????? Předem děkuji za odpověď

Reklama
Weslo
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 07 zář 2006 11:41

stáhni si aktuální ovladače jak na GK tak na monitor..60Hz není jeho maximum to si buď jistý...napiš přesný typ
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 07 zář 2006 12:47

Pokud je to CRT, mohlo by to být i neochotně nabíhajícím vysokým napětím.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 07 zář 2006 13:10

Jen tak orientačně bych změřil napětí v síti 220V a podíval se jestli v okruhu s PC není jiný velký spotřebič třeba rychlovarná konvice. Typuju na kolísání napětí. Ideální by bylo kdyby byl mezi sítí a PC zapojen stabilizátor napětí nebo UPS. Dál je monitor i PC zapojen ze stejného okruhu na stejném jističi?
Pokud třeba bydlíš ve starším paneláku a máte ještě staré hliníkové rozvody nelenil bych a podotahoval spoje po celém bytě. Při první kontrole po 20-ti letech sem na jedné svorce dělal až 2 otáčky na šroub. Podotahováním zlikviduješ možné přechodové odpory a tudíš i ono kolísání.
PS: Pokud se do toho pustíš bacha staré hliníkové vodiče jsou křehké.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Tom1
nováček
Stav:

Příspěvekod Tom1 » 07 zář 2006 16:14

Ahoj, asi máš pravdu taky mě to napadlo , bydlím sice v relativně novém věžáku ale v místnosti kde mám PC vůbec nefungujou zasuvky , byl tady nějaký problém s předchozím majitelem , mě osobně to bylo jedno mám tu prodlužovák veden s obývaku a v tom bude asi ten problém jestli to není nějak přetížený asi si budu muset kontaktovat nějakýho elektrikáře aby to dal dohromady.........

PS:mám tu teda dva prodlužováky a v jednom mám světlo,modem,PC a monitor kdybych ten monitor dal na jiný prodlužovák tak by to mohlo být dobrý ? ale to je blbost jde to stejně všechno do jedné zasuvky v obývaku, nevím.......????????????????????????????????????????

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 07 zář 2006 16:52

Pokud je problém v zásuvce - pravděpodobnější varianta - pak druhá prodlužka nepomůže. Pokud je problém v prodlužce (stará, tenká, prostě unavená) - méně pravděpodobná varianta - pak by i druhá prodlužka pomohla. Ale spíš bych to viděl na tu zásuvku.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 07 zář 2006 17:26

Pozvi si elektrikáře profesionála pokud nejde celá místnost může tam těch průšvihů být víc. Taky bych doporučil se podívat na právní vztahy když ste si to bydlení přebírali v jakém stavu jste to přebrali jak je uzavřena smlouva. Prostě za co nejmíň peněz za pomoci právních kliček začídit opravu elektroinstalace v bytě.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 08 zář 2006 09:06

Jan Pašek píše: Prostě za co nejmíň peněz za pomoci právních kliček začídit opravu elektroinstalace v bytě.

Celková bilance: právnickými kličkami ušetřeno: 367,47 Kč :smile:
advokátovi zaplaceno: 1 460,00 Kč :x

Tom1
nováček
Stav:

Příspěvekod Tom1 » 20 zář 2006 23:22

všechno je jinak jsem tady zapomněl říct jeden důležití fakt ....je to způsobený 100% elektrikou, ta zásuvka je vedená ze světla do zásuvky a celí je to jen na dvojlince - tudíš na hovno.....jen doufám že nevyhořím , ale prachy teď na opravu bohužel nemám , prý se to musí celí předělat včetně nového jističe..........

PS. na druhou stranu jsem s tím nikdy neměl problém .....(jen ten monitor) ?????

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 21 zář 2006 07:10

Tome, to není jen na vyhoření, spíš tě to může zabít. Já osobně bych si takto s elektrikou nezahrával a i za cenu zadlužení a konzumace suchých rohlíků instalaci doladil tak, jak má být.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Tom1
nováček
Stav:

Příspěvekod Tom1 » 21 zář 2006 12:03

Ahoj Karlos , děkuji za všechny rady který jsi mi dal a ještě doufám dáš..., ale opět je změna to že je ta elektrika na hovno o tom není pochyb ale v tomhle případě bude v prdeli monitor , včera v noci jsem zkoušel napojit jen samotný monitor z jineho obvodu a jak tam jsou ty barevné čáry když je PC vyplé tak to stejně na obrazovce bylo na hovno skákal obraz a ruzný čáry a taky se přibližoval a oddaloval obraz...., teď jdu pro jiný monitor si pujčit abych to věděl na 100% a pak hurá se záručákem do té slavné prodejny..., ahoj.

PS: už jsem rozhodil sítě , elektrikáře seženu aby mi to dal dohromady....... 8)

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 21 zář 2006 12:15

Teď jsem zrovna "neopravoval" monitor. Teď jde opravdu o tvůj život, nedej přírodo, o život někoho, tobě blízkého (a co teprve mně...). Resuscitaci přes internet neumím. Elektrika je dobrý sluha, ale špatná milenka. :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”