Externí hdd se nezobrazuje
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Externí hdd se nezobrazuje
Napájí se čistě z USB nebo má vlastní zdroj? Podle popisu se mi jeví že pouze z USB a disk se chová jako by měl nedostatečné napájení.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
ne-e, má ještě vlastní zdroj
Tak jsem to včera ještě zkoušela připojit k jinýmu pc a nic... Co mám dělat? Peníze na novej nemám, ale o data rozhodně přijít nechci...?
k888 píše:... Co mám dělat?
V první řadě je potřeba napsat co přesně máš za externí disk. El Diablo se ptal, ale přesnou odpověď stále nemáme...
Jelikož píšeš, že to má USB, a že jsi to zkoušela také přes SATA, a také že to má vlastní zdroj, tak z toho lze usoudit, že můžeš mít externí box na disk s vlastním napájením, který má dva výstupy - USB a SATA (a nebo eSATA - někdo to moc nerozlišuje). Je to tak?
Přesně takový box mám také, a dělá chyby. Prostě disk se tváří jako by nebyl připojen, a třeba až na 7 pokus zapnutí PC se najednou připojí. Když však HDD z boxu vyndám (kryt je na 4 šrouby) a připojím ho přímo na základní desku na SATA (+ napájení) tak šlape jako hodinky. Takže pokud jsi zoušela SATA jenom jako výstup z externího boxu zapojit do PC (což také nevíme), tak ještě vyzkoušej disk vyndat z boxu, a zapojit přímo na základní desku SATA kabelem.
(Ale jak píše EL diablo, pokud ten externí box je udělaný tak, že je "neotvíratelný" - neboli by bylo poznat, že byl otevřen, tak zřejmě by jsi přišla o záruku)
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Typ napsala, jen je to snadno přehlédnutelné. Údajně se dá lehce rozebrat, ale asi má nějakou plombu. Je to dilema buď data a to ještě bez záruky jejich získání nebo reklamace...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Já ten box koupil zvlášť bez disku (s tím, že disk si tam uživatel zasune sám), takže to je bez plomby a na 4 šroubky.
Aha, tak už jsem to objevil - MS mem.line
k888: pokud se do toho pustíš připojit na základní desku, tak jen upozorňuji, že ten box má pravděpodobně konektor eSATA, a kabel máš asi eSATA (SATA a eSATA je to to samé rozhraní, jenom se to liší tvarem koncovky, zase výrobci v tom udělali bo*del), takžke tohle musíš sladit. A jinak pokud máš na PC vývod SATA (nebo eSATA zezadu), tak na něj to můžeš zkusit zapojit (to je v podstatě to samé jako bys to přípojila na základní desku), aby jsi nemusela oddělávat kryt. (Prodávají se kablíky SATA-SATA, eSATA-SATA - a taky by se měl prodávat eSATA-eSATA ale to nevím)
Ale stejně budeš potřebovat vytáhnout kablík na napájení zevnitř, takže se tomu asi nevyhneš....
A pokud si na to netotrufáš, (a nechceš to posílat na reklamaci) tak když to přineseš do nějakého servisu - prodejny, tak to je práce na 5 minut tohle vyzkoušet. A při troše znalostí, si dokážeš pohlídat, aby Ti ty data nezkopírovali. Děj vědět jak to dopadlo.
Aha, tak už jsem to objevil - MS mem.line
k888: pokud se do toho pustíš připojit na základní desku, tak jen upozorňuji, že ten box má pravděpodobně konektor eSATA, a kabel máš asi eSATA (SATA a eSATA je to to samé rozhraní, jenom se to liší tvarem koncovky, zase výrobci v tom udělali bo*del), takžke tohle musíš sladit. A jinak pokud máš na PC vývod SATA (nebo eSATA zezadu), tak na něj to můžeš zkusit zapojit (to je v podstatě to samé jako bys to přípojila na základní desku), aby jsi nemusela oddělávat kryt. (Prodávají se kablíky SATA-SATA, eSATA-SATA - a taky by se měl prodávat eSATA-eSATA ale to nevím)
Ale stejně budeš potřebovat vytáhnout kablík na napájení zevnitř, takže se tomu asi nevyhneš....
A pokud si na to netotrufáš, (a nechceš to posílat na reklamaci) tak když to přineseš do nějakého servisu - prodejny, tak to je práce na 5 minut tohle vyzkoušet. A při troše znalostí, si dokážeš pohlídat, aby Ti ty data nezkopírovali. Děj vědět jak to dopadlo.
Uff...minulej víkend jsme se stěhovali, takže sem měla vypojenej pc a teď (přesně po týdnu), jsem ho až připojila, takže píšu trochu pozděj. No ale co je hlavní, tak že jsem disk znova zkusila po tom týdnu připojit a sama tomu nevěřím, ale ROZJEL se uplně bez problému!! Takže všem moc děkuju za rady, nevím co tomu bylo, ale aspoň pak mám co zkoušet, kdyby zase stávkoval...Díky moc!
Externí harddisky jsou potencionálně dobrou šancí jak přijít o data. Nechci být prorokem, ale když takhle blbne, tak asi stejně odejde. Pak lze v hodně případech data zachránit, ale někdy to trvá dny. Stačí ale ovšem pouze (placené) software R - Studio a žádné rozebírání harddisku není potřeba.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2239
-
od shockwave
Zobrazit poslední příspěvek
01 zář 2024 09:51
-
- 3
- 2950
-
od kecalek
18 lis 2024 12:22
-
- 10
- 4879
-
od standacich
18 úno 2025 20:29
-
- 6
- 3132
-
od JHH1977
02 bře 2025 19:45
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3240
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”