Externí hdd se nezobrazuje

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Externí hdd se nezobrazuje

Příspěvekod El Diablo » 13 dub 2010 18:59

Napájí se čistě z USB nebo má vlastní zdroj? Podle popisu se mi jeví že pouze z USB a disk se chová jako by měl nedostatečné napájení.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Reklama
k888
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod k888 » 14 dub 2010 15:29

ne-e, má ještě vlastní zdroj

k888
nováček
Stav:

Příspěvekod k888 » 16 dub 2010 19:07

Tak jsem to včera ještě zkoušela připojit k jinýmu pc a nic... Co mám dělat? Peníze na novej nemám, ale o data rozhodně přijít nechci...?

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 16 dub 2010 22:11

k888 píše:... Co mám dělat?

V první řadě je potřeba napsat co přesně máš za externí disk. El Diablo se ptal, ale přesnou odpověď stále nemáme...
Jelikož píšeš, že to má USB, a že jsi to zkoušela také přes SATA, a také že to má vlastní zdroj, tak z toho lze usoudit, že můžeš mít externí box na disk s vlastním napájením, který má dva výstupy - USB a SATA (a nebo eSATA - někdo to moc nerozlišuje). Je to tak?
Přesně takový box mám také, a dělá chyby. Prostě disk se tváří jako by nebyl připojen, a třeba až na 7 pokus zapnutí PC se najednou připojí. Když však HDD z boxu vyndám (kryt je na 4 šrouby) a připojím ho přímo na základní desku na SATA (+ napájení) tak šlape jako hodinky. Takže pokud jsi zoušela SATA jenom jako výstup z externího boxu zapojit do PC (což také nevíme), tak ještě vyzkoušej disk vyndat z boxu, a zapojit přímo na základní desku SATA kabelem.
(Ale jak píše EL diablo, pokud ten externí box je udělaný tak, že je "neotvíratelný" - neboli by bylo poznat, že byl otevřen, tak zřejmě by jsi přišla o záruku)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 17 dub 2010 00:27

Typ napsala, jen je to snadno přehlédnutelné. Údajně se dá lehce rozebrat, ale asi má nějakou plombu. Je to dilema buď data a to ještě bez záruky jejich získání nebo reklamace...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

atari
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod atari » 17 dub 2010 08:22

Já ten box koupil zvlášť bez disku (s tím, že disk si tam uživatel zasune sám), takže to je bez plomby a na 4 šroubky.
Aha, tak už jsem to objevil - MS mem.line
k888: pokud se do toho pustíš připojit na základní desku, tak jen upozorňuji, že ten box má pravděpodobně konektor eSATA, a kabel máš asi eSATA (SATA a eSATA je to to samé rozhraní, jenom se to liší tvarem koncovky, zase výrobci v tom udělali bo*del), takžke tohle musíš sladit. A jinak pokud máš na PC vývod SATA (nebo eSATA zezadu), tak na něj to můžeš zkusit zapojit (to je v podstatě to samé jako bys to přípojila na základní desku), aby jsi nemusela oddělávat kryt. (Prodávají se kablíky SATA-SATA, eSATA-SATA - a taky by se měl prodávat eSATA-eSATA ale to nevím)
Ale stejně budeš potřebovat vytáhnout kablík na napájení zevnitř, takže se tomu asi nevyhneš....

A pokud si na to netotrufáš, (a nechceš to posílat na reklamaci) tak když to přineseš do nějakého servisu - prodejny, tak to je práce na 5 minut tohle vyzkoušet. A při troše znalostí, si dokážeš pohlídat, aby Ti ty data nezkopírovali. Děj vědět jak to dopadlo.

k888
nováček
Stav:

Příspěvekod k888 » 24 dub 2010 18:30

Uff...minulej víkend jsme se stěhovali, takže sem měla vypojenej pc a teď (přesně po týdnu), jsem ho až připojila, takže píšu trochu pozděj. No ale co je hlavní, tak že jsem disk znova zkusila po tom týdnu připojit a sama tomu nevěřím, ale ROZJEL se uplně bez problému!! Takže všem moc děkuju za rady, nevím co tomu bylo, ale aspoň pak mám co zkoušet, kdyby zase stávkoval...Díky moc!

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 24 dub 2010 18:50

Externí harddisky jsou potencionálně dobrou šancí jak přijít o data. Nechci být prorokem, ale když takhle blbne, tak asi stejně odejde. Pak lze v hodně případech data zachránit, ale někdy to trvá dny. Stačí ale ovšem pouze (placené) software R - Studio a žádné rozebírání harddisku není potřeba.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Externi dvd mechanika
    od shockwave » 25 srp 2024 15:13 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2239
    od shockwave Zobrazit poslední příspěvek
    01 zář 2024 09:51
  • Externí dísk
    od Tondaaaa » 12 lis 2024 00:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2950
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    18 lis 2024 12:22
  • PC mi nenajde externi hdd Příloha(y)
    od standacich » 18 úno 2025 11:57 » v Problémy s hardwarem
    10
    4879
    od standacich Zobrazit poslední příspěvek
    18 úno 2025 20:29
  • Externí SSD pomalý přenos.
    od JHH1977 » 02 bře 2025 17:48 » v Problémy s hardwarem
    6
    3132
    od JHH1977 Zobrazit poslední příspěvek
    02 bře 2025 19:45
  • Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
    od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem
    4
    3240
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 16:22

Zpět na “Problémy s hardwarem”