Chtěl bych doma vyměnit telefoní vedení protože už je dost ve špatnym stavu a tak bych se chtěl zeptat jestli mi poradíte nějakej kvalitní telefoní kabel + krabici co spojuje kabel ze sloupu na domácí vedení...
// Změna názvu tématu. Původní název "telefoní kabel" svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra.
// mike007
Doporučte mi kvalitní telefonní kabel
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: telefoní kabel
Kabel ze sloupu? Není to majetek telekomunikací? (O2)?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
O kabelu ze sloupu nepíše, jen o krabici co má v domě a kabelu doma.
Jo přesně kabel a krabice doma už je to všechno celkem starý a tak sem to chtěl vyměnit za nový (dost možná mi to zlepší signál na ADSL a snad si budu moct zažádat o zrychlení) nehodlám měnít telefoní sloupy a vedení na nich
ale nemyslim si že by telekomunikacím nějak vadilo kdybych jim chtěl na vlatní náklady vyměnit jejijch zastaralý vedení za nový... ale to fakt nehodlám 

-
- Pohlaví:
Zásah do vedení je tuším nepovolen ze zákona. Pokud se nepletu, možné že už je to jinak, tak si sám nesmíš připojit ani paralelní telefon. A pro ADSL je nejdůležitější vzdálenost od ústředny. Nemyslím, že by zvýšení kvality na posledních 10 metrech něco rapidně změnilo. Nicméně, pokud se rozhodneš, tak nejlépe bude použít klasickou telefonní 4 linku - stíněnou.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Co se paralelek týče, tak jejich zapojení již dneska nikdo neřeší. Jejich zapojování se tehdejší Spoje a zčásti ještě Telecom bránili, protože zvonku byl předřazen kondenzátor jeden mikrofahrad a jejich paralelním spojováním tato kapacita rostla a díky tomu mohlo docházet ke zničení obvodů "příchozího napaječe", který zajišťoval vyzvánění. Dnes, kdy klasickým drnčákům s rotační číselnicí odzvonilo se toto neřeší.
Repasi vedení bych nechal na pracovnících O2, respektive firmy, která to pro O2 zajišťuje. Pochybuji, že máš ve svém šuplíku nářadí na osazení zářezových špiček v konektorech. Pokud bys měl, jistě nepokládáš tento dotaz
Já osobně, přestože mám zkušenností s ústřednami a telefonními vedeními více, než si kdo dovede představit a "vercajku" mi zbyl plný šuplík, svěřuji tyto práce povolaným. Již jen proto, že po skončení práce, vytáhnou z kapsy mobil, zavolají si na tvé číslo a kompletně proměří linku, včetně vzdálenosti od ústředna a maximální možné rychlosti linky.
Repasi vedení bych nechal na pracovnících O2, respektive firmy, která to pro O2 zajišťuje. Pochybuji, že máš ve svém šuplíku nářadí na osazení zářezových špiček v konektorech. Pokud bys měl, jistě nepokládáš tento dotaz

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
X píše:O kabelu ze sloupu nepíše, jen o krabici co má v domě a kabelu doma.
Blbě sem to pochopil, myslel sem že chce měnit ten kabel ze sloupu, každopádně ta krabice už je jejich... Nám jednou zvlhnul a zoxidoval přívodní kabel a krabice a telefon pak náhodně vyzváněl sám od sebe...

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Re: Doporučte mi kvalitní telefonní kabel
AirForce1: Ono to nechce vyměnit kabel, ale telefonního a Netového providera, jak už jsem ti psal jinde, pokud se nepletu. Ušetříš peníze, nervy, zlepšíš parametry. Většina čechů je líná něco změnit, jedou si ve svých zajetých kolejích a maximálně nadávají, ale jen potichu a pro sebe. A pak to u nás dopadá: bankovní poplatky, Telecom/SPT Telecom/Telefonika O2 (a tím pádem Wi-Fi), mobilní ceny. Jó, poláci, němci a rakušani, to jsou jiný kabrňáci, ty mají tah na nejlepší cenu ...
tak z T-mobile mi napsali předběžnou rychlost stejnou na jaký sem začínal u O2 takže 3584kbps download... takže si nemyslim že jinej poskytovatel znamená výhodu
To bude asi tím, že máš dlouhé vedení ... je jasné, že když nemáš možnost pravého řešení ČRa/T-Mobile Premium ADSL a vyžádáš si přeprodávané O2 od ČRa/T-Mobile, tak to pojede naprosto stejně 

Moderováno! Zlodějské nápady si nech pro jiné fórum.
mike007
mike007
Návod na HiJackThis log*HWMonitor*CCleaner*HWInfo
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
KDO SE MOC PTÁ, MÁLO GOOGLÍ!
CS 1.6. The Best Game.
2x3.1Ghz|4GB|HD4250|500GB 7.2k|Fortron 400W
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi