Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Včera jsem chtěl prodat počítač, který mi zůstal po tatíkoví, který mi nedávno umřel. Je to Intel Celeron 2,4GHz, paměť 512Mb RAM, HDD 80GB, grafická karta ATI Radeon 9200 128Mb, k tomu klávesnice a myš. Cenu raději nebudu psát, aby to nebyla reklama. Na bočnici je díta a na ni chromovaná mřížka, origo z obchodu. V pozici jak bývá CD ROM je ruční ovládání ventilátorů na 4ks ventilátorů i s displejem. Vím, že je to dnes už zastaralý počítač. Včera si ho nějaký chlápek koupil, předvedl jsem mu ho že funguje a dnes mi bouchal na dveře, že jsem podvodník a bůhví co ještě. Přivedl si kamaráda, který dělal, že tomu hrozně rozumí, ale doopravdy prd. A teď dotaz:
1. Je něco špatného, když někdo udělá z boku díru na ventilátor z důvodu lepšího chlazení? Kdysy tam měl tatík veltilátor, ale pak ho vytáhl a používal ten otvor jen na přívod čerstvého vzduchu k procesoru.
2. Je chyba když je v předu na pozici CD Rom mechaniky ruční ovládání ventilátorů? Je to origo z obchodu, značka Primecoooler.
3. Nefungují na bedně přední USB sloty, ale vzadu které jsou přímo na základní desce jedou bez chyby. To jsem se mu omluvil, ale zadní jedou, tak není problém. Přední jsou zasi špatně zapojené.
4. Musím mu dát CD s Windows XP, když je originál z obchodu? Ukázal jsem mu CD i s tím jakoby kolkem o pravosti z číslem, ale stálo mě spoustu peněz, tak ho používám na druhý PC, který mám doma. Když je to OEM verze, tak bych ho mohl používat na více počítačů, ne?
Prodej počítače, prosím o radu Vyřešeno
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Prodej počítače, prosím o radu
Bod 1 a 2 je naprosto v pořádku. Bod 3 už moc ne, vypadá to na špatné dosazení kabelu nebo ovladače.
OEM verzi smíš používat jen na jednom PC na kterém to bylo zaregistrováno jako první. Pokud už jsi to nainstaloval na ten prodáváný tak ti je to CD stejně k ničemu
OEM verzi smíš používat jen na jednom PC na kterém to bylo zaregistrováno jako první. Pokud už jsi to nainstaloval na ten prodáváný tak ti je to CD stejně k ničemu
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Takže když si to kupoval,měl se rozhodnou jestli ho chce nebo ne,je to už starý počítač pokud chce záruku ať si koupí nový.
To stím usb portem ve předu,pokud není zapojený do desky,tak to není nic špatného,těžko to bez kabelů může fungovat.
To cd pokud to prodáváš bez Windowsů mu nedávej,pokud s Windowsy a je tam lic.štítek na bedně nemusíš mu ho dávat.
To stím usb portem ve předu,pokud není zapojený do desky,tak to není nic špatného,těžko to bez kabelů může fungovat.
To cd pokud to prodáváš bez Windowsů mu nedávej,pokud s Windowsy a je tam lic.štítek na bedně nemusíš mu ho dávat.
Děkuji za rady. Štítek tam není, jen jsem mu dal opsat číslo z toho jakoby kolku. CD chci používat i na svůj počítač, přece mu nedám zadarmo CD s Windowsem, za které jsme dali něco okolo 2000,- kč. Včera si ho koupil, řekl že funguje, protože jsem mu ho ukazoval. Cena prý je přiměřená, tak ho vzal a odešel. USB jsem zapomněl vyzkoušet, chybu přiznávám. Jsou zapojené, ale asi špatně. Zadní USB, které jsou přímo na desce fungují normálně.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud si je aktivuje na své desce, přijdeš o ně ty a opačně. OEM licence je vázná na základní desku na které byla(je) aktivovaná. Měl jsi PC dát naformátované, bez OS. POkud si on Windows nainstaluje s Tvým číslem, tak to buď neprojde aktivací a nebo jednomu z vás začnou hlásit nelegální software
S těmi USB, pokud nejsou kabelem zapojené na desku, tak logicky nepojedou. Pokud jsou špatně zapojené, můžeš to zkusit. Na desce bys měl mít piny označené např. USB1, USB2, atd. do těch se zapojují kabely z předních USB.
http://img15.imageshack.us/f/usbheaderjv9.jpg/
Podle obrázku bys mohl ten kablík zvádnou napojit.

S těmi USB, pokud nejsou kabelem zapojené na desku, tak logicky nepojedou. Pokud jsou špatně zapojené, můžeš to zkusit. Na desce bys měl mít piny označené např. USB1, USB2, atd. do těch se zapojují kabely z předních USB.
http://img15.imageshack.us/f/usbheaderjv9.jpg/
Podle obrázku bys mohl ten kablík zvádnou napojit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
d1amond: děkuji za obrázky. Já jsem to zkoušel zapojit podle druhého počítače, který mám se sestrou. V podstatě stejný počítač, ale na jednom je základní deska Biostar P4P, tu máme se sestrou a ASUS P4P800SE, tu chceme prodat. Na každé jsou ale jiné konektory. Ale podle obrázku to snad půjde. Je tam verze jako je obrázek vpravo označen USB 2. Na káblíku je to popsané tak to zkusím.
Jinak počítač nám stejně zůstal doma, vrátili jsme mu peníze a ať táhne k čertu.
Když mi někdo řekne, že je odborník na počítače a přitom mi tvrdí, že díta na bočnici skříně pro lepší chlazení procesoru se už dnes nedělá, že ruční regulace ventilátorů je zastaralá, tak nevím. Zrovna dnes, když procesory topí jako malé topení a ještě v takových vedrech. Hm, asi opravdu skládá v práci počítače.
Možná je to pravda. Ale když je takový expert a neví ani, že zezadu jsou ještě jedny USB porty, tak to se na mě nezlobte, ale to vím i já takový amatér.
Jinak počítač nám stejně zůstal doma, vrátili jsme mu peníze a ať táhne k čertu.

Za kolk jsi to prodával(kdyžtak napiš SZ,jestli nechceš tu).
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zapojení předních USB máš jistě znázorněno v manuálu. Kdyby si ho neměl, tak zde sem ti ho našel, myslím, že to bylo na str. 52. To víš, hodně lidí je moc pohodlných, než aby strčili USB dozadu. Avšak když mají case zastrčený tak, že se dozadu jen tak lehce nedostanou a kupovat nějaký USB rozbočovač je přeci jen investice navíc, musíš sám uznat, že je to nepříjemnost..
Myslím, že všechny Tvé body již byly zodpovězeny, čili jen tak kolem k tomu, co pravil 'odborník'. Otvor do bočnice pro ventilátor se opravdu s radostí dělá dodnes. A ač to přináší více neštěstí než užitku, těší se to stále mezi některými nemalé popularity. Ruční regulace záleží na každém, zda-li ji potřebuje a využije. Osobně ji také používám a rozhodně si nemyslím, že je to zastaralá věc.
A k tomu, že procesory dnes topí - ono je tomu spíše naopak v porovnání s léty minulými, ale což. Na zmíněnou regulaci stejně chladič CPU s největší pravděpodobností připojen nemáš - pokud tam tu spojitost vidím správně. S tím vedrem máš ale pravdu, to je opravdu zabijácké..

Myslím, že všechny Tvé body již byly zodpovězeny, čili jen tak kolem k tomu, co pravil 'odborník'. Otvor do bočnice pro ventilátor se opravdu s radostí dělá dodnes. A ač to přináší více neštěstí než užitku, těší se to stále mezi některými nemalé popularity. Ruční regulace záleží na každém, zda-li ji potřebuje a využije. Osobně ji také používám a rozhodně si nemyslím, že je to zastaralá věc.
A k tomu, že procesory dnes topí - ono je tomu spíše naopak v porovnání s léty minulými, ale což. Na zmíněnou regulaci stejně chladič CPU s největší pravděpodobností připojen nemáš - pokud tam tu spojitost vidím správně. S tím vedrem máš ale pravdu, to je opravdu zabijácké..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Děkuji za názory. Zapojil jsem to podle obrázku, který tady dal d1amond. Pořád nefunguje. Zadní, které jsou na základní desce ty fungují jak mají ale ty přední ať je zapojím do prvního nebo druhého konektoru nefungují. Ve správci systému mi to píše, že zařízení pracuje správně. Když dám ale do předních USB portu jakýkoliv flash disk nebo podobně, nejede to. Vzadu jedou normálně.
A k tomu chlazení. Byli to takoví dva dementi. Tatík se unáhlil a vyřezal do bočnice díru. Dal tam ventilátor s chromovanou mřížkou a ejhle. Teplota stejná jako předtím. Tak ventilátor vytáhnul a nechal tam jen díru s mřížkou. Tak to ale pomohlo a nehřeje se to tolik. Počítač už je starší, ale tatík měl kdysy v počítači asi 3 HDD, jeden CD rom a Jednu CD ROM vypalovačku, nějakou hodně hřející grafiku, tak udělal co udělal. Už to nevrátím, jedině někde sehnat novou bočnici, což je asi nemožné. Ruční regulace podle mě zastaralá není, ať si ti odborníci tvrdí co chtějí. Nastavit si otáčky ventilátoru podle potřeby je podle mě slušné. Je to origo z obchodu i s displejem, né žádná domácí výroba!
A k tomu chlazení. Byli to takoví dva dementi. Tatík se unáhlil a vyřezal do bočnice díru. Dal tam ventilátor s chromovanou mřížkou a ejhle. Teplota stejná jako předtím. Tak ventilátor vytáhnul a nechal tam jen díru s mřížkou. Tak to ale pomohlo a nehřeje se to tolik. Počítač už je starší, ale tatík měl kdysy v počítači asi 3 HDD, jeden CD rom a Jednu CD ROM vypalovačku, nějakou hodně hřející grafiku, tak udělal co udělal. Už to nevrátím, jedině někde sehnat novou bočnici, což je asi nemožné. Ruční regulace podle mě zastaralá není, ať si ti odborníci tvrdí co chtějí. Nastavit si otáčky ventilátoru podle potřeby je podle mě slušné. Je to origo z obchodu i s displejem, né žádná domácí výroba!
-
- Pohlaví:
S tou dírou se netrap, pokud je to udělané trochu esteticky a ne jako vykousané od myší, tal je to O.K.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přesně tak, pokud už tam je, kašli na ni. Nemá cenu vrážet do Pc, kterého se chceš zbavit, další peníze.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Na desce musejí být ty kabely zapojené úplně stejně (1,3,5,7 a 2,4,6,8 jako VCC,-,+,GND). Musí to fungovat, pokud ne, je špatný buď řadič USB, který se stará o ty na desce, nebo je vadná samotná sdířka + kabel.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Prosím o radu jak předělat PC
od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2478