Ahoj lidi, prosím o pomoc - děje se mi něco s diskem a bojim se
Jedná se o WD My Book Essential 1TB, asi půl roku starý. Je zaplněný tak z dvou třetin. Předevčírem jsem si instalnul Acronis Drive Monitor (to s nim ještě nic nebylo ), jako že se podívám jak na tom jsou mé disky a to jsem neměl dělat asi... v PC se maj HDD dobře , health 100%, ale tenhle zmetek má kondičku 91% - hlásí mi to, že je tam "current pending sector count" 1 a "uncorrectable sector count" 4. Přitom HD Tune mi při scanu žádné vadné sektory nenašel... ale zase mi nezobrazí SMART log (prej to přes USB nelze, ale jak se k tomu potom dostane ten Acronis teda?). No a teď jsem zkoušel pomocí programu WD SmartWare testnout ten disk a quick i complete testy jsou vždy failed, nedojedou do konce (firmware i program jsem aktualizoval) ...
Víte co s tím?
Díky
Snad by ti mohl výrobce data přesunout na nový vyměněný disk a nebo zálohovat a po opravě vrátit. Ale chtělo by to se zeptat. Pokud tam nemáš něco supr tajnýho a nebo nějaké neplechy.
Tajnýho nic ani těch neplech tam moc není (jen trošičku ), spíš svoje vlastní videa a fotky, muzika a HD v .mkv - toho asi 400GB... ale asi to tak nakonec dopadne, že bude možnost nejdřív domů dotáhnout novej, zálohovat a teprve potom ho dát na reklamaci... bojim se, aby ten novej nebyl to samý v bledě modrým, ty HDD dneska nějak nejsou ok...
Já si dnes koupila Samsung G2 Portable externí HDD, teda 500 GB a zatím se tváří dobře :) Snad mě nic takovýho nečeká.. Aktuálně si tam budu zálohovat vše před prodejem a instalací na nový notebook.
Acer TimelineX 4820T - OS:Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple *Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
Je fakt že na externí WD je dost stížností, ale to může být způsobeno jejich velkým rozšířením. Těžko srovnávat když nevíme jak je to s poruchovostí na počet prodaných kusů...
zdravím pánové,
mám problém když připojím externí hdd do usb tak ho pc nenajde až když ve správci disků se zobrazí jako nepřidělené místo tak mu přidělím pismeno a zformátuji
potom se objeví i v pc ale jakmile ho odpojím tak po znovupřipojení není...
Poslední příspěvek
Zitra vyzkouším ten software od Toshiby a uvidíme :evil:
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda má někdo zkušenost s tímto problémem.
Včera jsem chtěl zkopírovat několik souborů z externího disku (H) na jiný disk v PC. Zjistil jsem ale, že disk H neumožňuje kopírování ani mazání souborů – všechny byly...
Poslední příspěvek
1. Udelej screenshot ze Spravce disku at vidime stav
2. Udelej screenshot z Crystal Disk Info, idealne z obou disku, H: i J:
Ktery disk je ktery je videt napr. ve Spravci disku, to se nedela odhadem.