PC které neběží?!

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

rockforpeople
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

odpoved

Příspěvekod rockforpeople » 05 říj 2006 15:28

baterii mam dobre a v manuálu se o připojení bez tohohle 12 v konektoru nic nepíše....ani jestli vadí nebo nevadí když to nepřipojim
Intel Core 2 Quad 6600 4x2.4, Asus P5K Deluxe, 2x2GB A-Data 800mhz DDR2, Ati x1900xt 512 MB DDR3, Samsung 750 GB, Kworld DVB-T atd atd

Reklama
rockforpeople
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

recommande

Příspěvekod rockforpeople » 08 říj 2006 18:46

zdravím...právě jsem na internetu našel na jednom foru zajímavý příspěvek...dá se říct že popisuje mojí situaci-možná vám někomu napoví, až mi budete radit :lol: tady je:

Včera jsem udělal chybu jen nevím jak závažnou. Testovacím softem jsem zjistil, že mi procesor běhá jen na 1,1 GHz. V biosu jsem nalezl, že mám nastavenu hodnotu 100 MHz pro položku CPU FSB Clock. Tuto položku jsem změnil na 200 MHz. Po uložení a restartu systém vůbec nenastartoval. Rozhodl jsem se pro clear cmos. Chyba nastala, když jsem si chybně vyložil postup a po přepojení switche na konektoru JBAT1 jsem zapnul PC. Po vrácení switche do správné polohy již PC nenabíhá. Respektive všechny ventilátory řízené deskou se spustí, rozsvítí se LED u síťové karty, ale nenabíhá grafická karta a systém zůstává viset někde na začátku oživování. Obávám se, že jsem smazal cmos a to kompletně. Poradí mi někdo co s tím případně co se mohlo stát ? Přidám informaci, že celý PC je důkladně odvětráván. Doplním ještě otázku Jaká má být správná hodnota CPU FSB Clock pro procesor Athlon XP 2800+ ?

Je pravda, že já jsem netaktoval a doufam ani nevymazal cmos, ale pokud víte jak ji obnovit zkusit to mohu ne?tak i tak to neběží tak poradtě pls díky
Intel Core 2 Quad 6600 4x2.4, Asus P5K Deluxe, 2x2GB A-Data 800mhz DDR2, Ati x1900xt 512 MB DDR3, Samsung 750 GB, Kworld DVB-T atd atd

rockforpeople
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

odpověd

Příspěvekod rockforpeople » 17 říj 2006 13:33

tak sem celou záležitost vyřešil....všechno sem to odvez do Prahy do Gigabazaru a tam mi řekli že na vině je deska...vypadá to ale že prý dostala v jeden okamžik od zdroje mín než bylo třeba....hned na místě sem si koupil novou od ASUS a všechno zatím běží tak jak má....EC zdroj sem vyměnil za svůj starý 300w s upravenou redukcí a vypadá to v poho.....přesto mám pár menších problémů a rád si nechám poradit....

1. mám grafiku ATI a v ATI Control Center mi to ukazuje že mám AGP off. když přehodím na 8x a po výzvě k restartu restartuju, vrátí se vše zase na nulu....Aktuální rychlost pořád 0x.....v biosu sem nic jako zapnutí agp nenašel....popis sestavy v podpisu...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 říj 2006 20:50

Desky MSI bývají vybaveny D-Bracketem se 4 diodami, které pomáhají lokalizovat závadu. Jestliže máš takovou desku, tak uvedené určitě připoj na MB a hned máš vodítko.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

rockforpeople
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

odpověd

Příspěvekod rockforpeople » 17 říj 2006 21:06

jasne D-bracket znám jenže tohle deska asus a k tý starý msi ho stejně nemám.....nehledě na to že d-bracket aspon co vím z manuálů a tak toho zas tolik ukázat nedokáže.....rozhodně by to neřešilo můj problém s agp off.....

Zpět na “Problémy s hardwarem”