No tak to postav do case za 800 i se zdrojem od EC nebo KME a to budeš teprv nadávat. 99% skříní do 1500 používá tento plech, rychloupínáky taky nepoužívám, nemám v to důvěru.
Jinak ta deska tam má být tak akorát. Je to prostě ATX rozměr
Nové PC - grafika + hry 15-18 000 Kč
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nové PC - grafika + hry 15-18 000 Kč
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Skříň CM33X (nevím přesné číslo) co máme doma je na tom podobně. Funkčně je perfektní, ale tím to taky končí. Pokud pominu vzhled zvenčí tak je vzhledově strašná, malá a jakkákoliv práce v otevřené case je náročná. HDD jsem vypojil a vyndal i v KME bez problémů, tady už to tak lehce nejde a kdybych chtěl jít na věc velice opatrně tak bych musel vyndat grafiku. Vlastně tam máme 5670. Mít tam třeba mou vaporku tak nevím jak bych tam HDD zapojoval.
Ale to je práce technika v Alfě
a jinak všechno jde i přední větrák (Enermax) si tam strýc namontoval a mimochodem pochvaluje si ho.
Doplň přední fan.
Ale to je práce technika v Alfě

Doplň přední fan.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Přidám své zkušenosti:
Míval jsem nějakou šitku od Eurocase. Teploty katastrofální, vzhled katastrofální, vnitřek katastrofální. Jakákoliv operace s diskem (ať už s jedním nebo druhým) nešla udělat bez odstranění grafiky. A to to ještě není žádný obr... Pak jsem se dostal k Coolermasteru. Teploty dobré, vzhled katastrofální, vnitřek podprůměrný. Člověk by čekal, že za 2x vyšší cenu dostane něco, kde alespoň budu moct přehodit disky, při plně zapojeném pc. A...nejde to. Disk jsem málem zničil, když jsem jej dral přes grafiku ven, a stejně to nepomohlo. Takže zase obvyklý postup s vyděláním grafiky :(
Ty rychloupínače jsem použil u harddisků, u mechaniky nikoliv . Staré dobré šroubky zvítězily
Ve 3. bodě máš pravdu...
Ve 4. taktéž. To je právě důvod, proč jsem se ke CM dostal, jelikož taťka promáčknul tlačítko zapínání, a teď má novou CM, kdežto já tu jeho starší promáčklou
A s moderním vzhledem opravdu nemohu souhlasit.
Míval jsem nějakou šitku od Eurocase. Teploty katastrofální, vzhled katastrofální, vnitřek katastrofální. Jakákoliv operace s diskem (ať už s jedním nebo druhým) nešla udělat bez odstranění grafiky. A to to ještě není žádný obr... Pak jsem se dostal k Coolermasteru. Teploty dobré, vzhled katastrofální, vnitřek podprůměrný. Člověk by čekal, že za 2x vyšší cenu dostane něco, kde alespoň budu moct přehodit disky, při plně zapojeném pc. A...nejde to. Disk jsem málem zničil, když jsem jej dral přes grafiku ven, a stejně to nepomohlo. Takže zase obvyklý postup s vyděláním grafiky :(
Ty rychloupínače jsem použil u harddisků, u mechaniky nikoliv . Staré dobré šroubky zvítězily

Ve 3. bodě máš pravdu...
Ve 4. taktéž. To je právě důvod, proč jsem se ke CM dostal, jelikož taťka promáčknul tlačítko zapínání, a teď má novou CM, kdežto já tu jeho starší promáčklou

A s moderním vzhledem opravdu nemohu souhlasit.
Žbeky píše:http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0F9H010ZHE010IYL010T75010RM1010P6L0100BN010Y37010XTF01
Ušetření peníze a výkon v mnoha aplikacích stejný (ty co nevyužívají L3 cache). Šetřilo se na desce (stejné fce přitom levnější), procesoru (podobný jen bez L3 cache) a navíc míň topí takže větrák stačí BOX
Jinde už srážet moc nejde. Změnou grafiky na ATi bych úplně vypustil k´dování v adobe, RAM je jedna z nejlevnější, zdroj i case taky (mimochodem když jsem viděl CM 332 tak jsem hned věděl, že v tom mám prsty)
Díky..to vypadá docela dobře...a 2 tisíce jsou docela dost.
Akorát nevim jestli Photoshop a Illustrator tu L3 cache využívají či ne. ???
Ohledně dalších příspěvků ke skříni. Je pravda, že počítač bude sestavovat technik v alfě.. já si tam pak přimontuji dvd mechaniku a Tv kartu...to snad nebude problém.S grafikou sice pracuji, ale design bedny pod stolem pro mě není vůbec důležitý. Ve skříních se opravdu nevyznám, tak pokud by mi někdo doporučil nejakou alternativu byl bych rád, ale myslím, že ta doporučená by snad mohla stačit.
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, stačit bude, nedostatky jsou čistě vzhledové a montážní, což tě nezajímá
Jinak je to dobrá skříň.

Dobře dík,
a ohledně toho využití L3 cache...neví někdo?
a ohledně toho využití L3 cache...neví někdo?
Pořád přemýšlím, jestli ta grafická karta není až moc luxusní. Nemohl by mi někdo navrhnout dobrý model třeba v rozmezí od 3500- 4000??? Bude to velký rozdíl v programech jako Photoshop ci Illustrator?
A co třeba kompromis http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007K0BT0BXZ9M - je o shruba 800 levnejsi a vykon mi prijde podobny...
diky za rady..-
A co třeba kompromis http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007K0BT0BXZ9M - je o shruba 800 levnejsi a vykon mi prijde podobny...
diky za rady..-
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Sice to má stejný čip, ale pomalejší sběrnici. Je to o cosik pomalejší, tebe to ale asi nějak moc limitovat nebude
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
A podporuje tahle karta taky ty graficky programy?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jo, však to je taky GTX460
A co třeba karty střední třídy jako...http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140004000000VOS nebo třeba Radeon HD 4850 ?
ASi to je docela rozdíl ve výkonu, ale zas takový pařmen nejsem a nechci zbytečně vyhazovat peníze...a kdybych si na tom chtěl spustit třeba Mafii 2 tak by to jít mělo ne?
dík za rady...
ASi to je docela rozdíl ve výkonu, ale zas takový pařmen nejsem a nechci zbytečně vyhazovat peníze...a kdybych si na tom chtěl spustit třeba Mafii 2 tak by to jít mělo ne?
dík za rady...
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na radeon zapomeň, pokud chceš pomoc v adobe programech. To umí jen nVidia.
A GTS250 jen přeznačená 9800GTX+ a ta byla taky už přeznačená. Staré, žravé, na nic
A GTS250 jen přeznačená 9800GTX+ a ta byla taky už přeznačená. Staré, žravé, na nic
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3249
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
07 úno 2025 17:00