Elektrický mandl veritas Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Elektrický mandl veritas Vyřešeno
Zcela neobvyklé :) nemáte náhodou schéma el. zapojení tohoto stroje? Kdysi jsme ho dovezli z NDR a teď zlobí. Při puštění šlapky se motor přepne na zpětný chod, kterým se oddálí žehlící těleso od válce. Konečná poloha je hlídána mikrospínačem, který vypne. Místo toho se však motor zapne opět do chodu vpřed až se sepne mikrospínač, takže se přehodí na chod vzad a tak pořád dokola. Odhaduji to na nějaký proražený odrušovací člen, nebo poruchu šlapky. Schémátko by mě moc pomohlo.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Elektrický mandl veritas
IMHo ti schema moc nepomůže, tam nebude nic moc složitého, nejspíš je vadný mikrospínač mechanicky. Šlapka vypadá shodná se šicím strojem.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Pohlaví:
No, mě by pomohlo - já si ho totiž načtu a pak si ťuknu měřákem, jestli je v určitých bodech co má být. Líp se mi tak hledá závada. Jinak mikrospínač je průhledný, takže vizuálně funguje a pravděpodobně funguje i elektricky - rozhodně přepíná chod.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nemám :( Zkus se zeptat tady: http://www.elektroworld.info/index.php
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Pohlaví:
Tak nakonec vyšel první odhad. Proražený kondík v odrušovacím členu.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”