Ahoj, nevím je to problém s HW, ale připadá mi to tak...
Když zapnu poprvé za den PC, tak jede cca 5 minut a pak se vypne. Potom někdy ani nejde nahodit, a když se zapne tak zase tak na 5 min. Funguje to až tak na popáte, někdy i víc. Takže netuším v čem je problém. Nevíte co by s tím prosím vás mohlo být?
//Úprava nadpisu s ohledem na pravidla fóra. Rewqa
PC běží 5 minut a pak se vypne* Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Vypínání PC
Zkusil bych nejdříve teploty (hwmonitor, everest). Pak zbývá deska nebo zdroj. Přikláněl bych se k tomu zdroji.
Jakou máš značku zdroje a kolik má watů? Jak starý ten zdroj je?
I5-4460, R9 380 4g, SS 500W, 4GB HyperX
No PC mám asi 3 roky, takže zdroj bude mít ty 3 roky, je to Fortron AX400-PNF a má 400W, taky mám podezření na zdroj, a ještě je možnost na GPU. Je to Nvidia GeForce 8600GTS, ale má jen pasivní chladič, grafika se měnila před půl rokem, takže je nová, ale po zátěží mívá cca 80-90 °C. Jaký je váš názor?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nainstaluj a otevři hwmonitor a hrej něco. Aby byl Pc v zátěži a pak dej screen toho programu.
http://www.slunecnice.cz/sw/hwmonitor/
http://www.slunecnice.cz/sw/hwmonitor/
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
prosím nemáte někdo tušení co s tím je?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Přidej do PC ventilátor, nejlépe před HDD, jeho teplota 46°C není nic moc a teplota GK 76°C pokud to není po zátěži taky není ideální. Na zkoušku použij třeba stolní ventilátor zda se potíže zmírní nebo zmizí.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To napětí 12V větve se mi taky nelíbí. že by to byl opravdu ten zdroj?
PC se vypne a nebo restartuje?
PC se vypne a nebo restartuje?
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Úbytek 0.3V na 12V větvi není problém, pro polovodiče se stejně stabilizuje. (mám prakticky stejný výsledek) Pochopitelně vyzkoušet jiný zdroj by nebylo od věci, nikdy nevíš.
BTW co kondenzátory na MB nejsou nafouklé, či vytečené?
BTW co kondenzátory na MB nejsou nafouklé, či vytečené?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: PC běží 5 minut a pak se vypne*
Myslím, jen myslím.
Pokud se PC vypne, je to zdrojem. Ve skříňi je docela horko, pokud je tomu 3 roky, může se stát lecos. Navíc kartička je (jak jsem četl) i docela žravá, takže 400W to stíhat nemusí a vzhledem ke stáří a popř. stavu... zkusil bych jiný 450W, 500W zdroj. Požadavek karty na zdroj se mi nedaří nalézt.
Pokud se PC restartuje, bude problém jinde. Deska, teploty ...?
Pokud se PC vypne, je to zdrojem. Ve skříňi je docela horko, pokud je tomu 3 roky, může se stát lecos. Navíc kartička je (jak jsem četl) i docela žravá, takže 400W to stíhat nemusí a vzhledem ke stáří a popř. stavu... zkusil bych jiný 450W, 500W zdroj. Požadavek karty na zdroj se mi nedaří nalézt.
Pokud se PC restartuje, bude problém jinde. Deska, teploty ...?
Re: PC běží 5 minut a pak se vypne*
restartuje se
Zpět na “Problémy s hardwarem”