Dobrý den
Mám základní desku PCCHIPS M848ALU (DDR1, socket A) na které běží WinXP. Začal na ní být problém s integrovanou síťovou kartou SIS900, a to takový, že pokud jsem zapnul síťovou kartu, ta si sosla IP adresu přes DHCP, a vše normálně fungovalo. Po asi půl hodině došlo k tomu, že přestal jít internet, došlo k k několika vteřinovým zamrznutí PC v intervalu několika vteřin mezi jednotlivými zámrzy. Při pokusu o opravu se sice síťová karta snažila z DHCP vytáhnout IP adresu, ale nikdy se jí to nepovedlo. Zakázáním síťové karty v síťových připojeních se PC stabilizuje a přestane se zasekávat. Po restartu se vše opakuje. Občas pokud běžel nějaký náročnější program došlo k zamrznutí PC úplně. Když jsem do PC dal síťovou kartu do PCI vše běhá tak jak má.Tudíž opravdu nerozumím tomu co se zde děje
Pokusil jsem se ovladače přeinstalovat, síťovou kartu odinstalovat a po restartu opět nainstalovat a nedaří se PC zamrzává se integrovanou síťovkou pořád stejně.
Síťová karta a zasekávání počítače
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Síťová karta a zasekávání počítače
Pravděpodobně je závada právě v integrované síťové kartě.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Máš v modemu nastaveno připojení k Netu jen na půl hodiny?
No je to divné, doma vše běželo normálně, a o pár hodin později to už dělalo takovéto psí kusy. Asi máš pravdu Pic, i když jsem doufal že to bude softwarový problém. X já vůbec modem nepoužívám, je to integrovaná síťová LAN karta v základní desce.
Abys nepoužíval modem, musel bys mít optické připojení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2801
-
od ComputerAsylum
Zobrazit poslední příspěvek
07 kvě 2025 16:35