Naběhne pouze BIOS
Naběhne pouze BIOS
Zdravím, našel jsem doma starší PC tak jsem ho zkusil a všechno se zdálo být v pořádku, jenom mi pak nenaběhl systém (Win 95) kvůli monitoru (LCD) psalo to out of range a nějaký rozsah MHz, tak jsem to zkoušel na starém CRT a tam vše jelo v pořádku. Tak jsem se rozhodl, že PC trochu vyčistím, protože pár let leželo na půdě takže prachu bylo celkem dost. Poté co jsem ho zase složil tak normálně naběhlo ale na načítání BIOSu se zaseklo. Do BIOSu se dostat dá, ale dál už ne. Napadlo mě jestli by to nemohlo být třeba HDD, ale jiný na zkoušku neseženu. Nevěděl by někdo v čem může být chyba?
-
- Pohlaví:
Re: Naběhne pouze BIOS
Vzhledem k tomu, že to nenabíhá až po číštění, je možné že se uvolnil nějaký kabel nebo jumper. Jak, resp. čím jsi to čistil?
Čistil jsem to jen tak zhruba ty pavučiny co tam byly sem posbíral, trošku otřel dno skříně kde byl velký nános prachu vlhkým hadříkem- v tu chvíli tam byla pouze základovka.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj jestli máš vše zasunuté tak jak má být a jestli jsi nepřehodil kabely v konektorech IDE mezi sebou.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
A jak poznám který IDE kam patří? na MB mám 2x IDE (HDD a mechanika) a pak na kabelu jsou ještě dvě "odbočky"
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud máš na každém IDE kabelu jen jednu věc (disk nebo mechaniku),tak je to vcelku jedno.No a primární IDE slot bývá většinou jinak barevně označen.Zkus to rozjet jen s připojeným diskem bez mechaniky.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Scarabeus píše:A jak poznám který IDE kam patří? na MB mám 2x IDE (HDD a mechanika) a pak na kabelu jsou ještě dvě "odbočky"
Zkus je prohodit.
Novým PC je vcelku jedno kde je disk se systémem najdou si ho. U starých to byl někdy problém. Asi by to taky chtělo najet do BIOSU a detekovat disky.
Naposledy upravil(a) El Diablo dne 05 zář 2010 17:34, celkem upraveno 1 x.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Tak HDD už to asi rozpoznalo, ale teď zase hází hlášku, že selhalo bootování.
http://img21.imageshack.us/img21/2391/p1040320p.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/2391/p1040320p.jpg
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Asi jsi vyjmul disk se systémem, takže připoj ten druhý disk , místo tohoto.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Disk tam je jeden (pořád ten samý) a druhý tam nikdy nebyl.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak promiň, jen jsem mrkl "mám 2x IDE". Mrkni do Biosu, zda tam není položka detekce disku a případně na ni klikni.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
No v BIOSu jsem už vyzkoušel kdeco, znovu jsem zkusil IDE HDD Auto Detection, ale opět tak nějak bezvýsledně. Tady jsou fotky z té autodetekce + nafocený BIOS http://www.edisk.cz/stahni/15065/BIOS.rar_24.37MB.html pokud byste měli ještě někdo nějaký nápad co zkusit tak sem s tím.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 4668
-
od 4Lift
Zobrazit poslední příspěvek
10 úno 2025 21:09
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4351
-
od Sipsisipi
Zobrazit poslední příspěvek
25 srp 2024 10:37
-
-
-
Google->Apple kalendář, synchronizace pouze mých událostí
od Zakk » 13 črc 2024 16:18 » v Vše ostatní (sw) - 3
- 3958