Mafia II a Váš stroj - jak si vedete ?

A vše kolem nich…
(tipy na hry zdarma, dojmy, novinky..prostě vše co vás napadne)

Moderátoři: beather, Mods_senior

Fílek
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Mafia II a Váš stroj - jak si vedete ?

Příspěvekod Fílek » 07 zář 2010 20:47

I když mi shrnutí píše že to běží pomalu, a vypisuje takhle malý fps, hra mi běží celkem plynule. Mám všechno na max, 16x AA, PhysX vysoký, stíny atd. na vysoké, kámoš mi to tak nastavil, řikám mu "ty vole, to nemá šanci jet" a ono to jede, fakt koukám že to jde plynule.
Přílohy
mafia.jpg

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 07 zář 2010 21:06

Nevím jestli se dá průměr 12FPS považovat za "plynulé" :lol:
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Fílek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Fílek » 07 zář 2010 21:10

No i když jsem všechno dal na nízké tak byl průměr 17FPS a podle frapsu tam bylo furt 60...

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 07 zář 2010 21:21

Žbeky píše:Nevím jestli se dá průměr 12FPS považovat za "plynulé" :lol:

Ne, již nemám sílu :D

Tvůrcům Mafie II jde (vynechám li úspěšnost a hratelnost) o to, aby dokázali, že mnoho Pc jsou úplné šunky a tím podpořili výrobce hardwaru. No musíme si nakoupit dražší hardware. Ta hra je směšně jednoduchá, jen benchmark kecá hovadiny. DirectX11 je pro ně velkou neznámou, jsou když ne 100 let tak aspoň 2 roky za opicema. Mafia se začala vytvářet (tuším) před dvěma lety a tak dlouhý vývoj tu hru akorát zprznil.

Skutečná minima započítávat do průměru jistě lze, ale nikoliv v animaci, kde 7,5fps je pouze jednou a to v 0,025 vteřiny, což je pouhým okem naprosto nepostřehnutelné. A tato minima (která mohou býti statistickou chybou) nelze započítávat do průměru. Stejně tak maxima 166FPS. Navíc (právě doručená pošta, nebo další výmysly našeho OS) mohou do tohoto hodnocení promluvit.

Zkuste si někdo v běžícím systému benchmark HDD a uvidíte jak pomalý HDD máte. Budete uvažovat o reklamaci, ale přemýšlením zjistíte, že na pozadí běží mnoho aktivních procesů s kterýma tento benchmark nepočítá a jež nedokáže zastavit. Proto jsou minima velmi, velmi špatným ukazatelem.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 07 zář 2010 21:30

Tak to tě opravím. Mafia se začala připravovat cca před 6 lety (scénář, charaktery, levely atp.) A herně se prý dělá asi 3-4 roky (Ne 8 let jak někteří tvrdí)

A k tvé poznámce. Ono to nepočítá průměr minima a maxima. Ono to hodnotí i jak dlouho to tam bylo. Resp. to spočítá všechny vykreslené snímky a vidělí délkou videa - hned máš přesný průměr FPS.
A mafii bych neoznačoval za zabijáka hardwaru, mnoho her je na tom hůř
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 07 zář 2010 21:48

test1.jpg

test2.jpg

Jinak k té debatě na konci.Opravdu nevím co je na dvojce tak zázračné,že potřebuje takový výkon železa.Jinak i herně...No prostě nic moc.Jako pořád dobrý, ale na ten humbuk.Ovšem jen můj názor.
Ještě test při větším rozlišení.
test3.jpg
Naposledy upravil(a) liborek dne 07 zář 2010 22:06, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 07 zář 2010 22:05

Když se vypne apex tak to dokážu hrát na max. detaily na 2,5 roku staré dnes již docela low end sestavě, kterou bych za víc jak 6k nedokázal střelit. Tuto hru za náročnou teda vůbec nepovažuju.
To si potom říkáš u Flight Simulatoru X s doplňkama nebo Army. Ne tady

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 07 zář 2010 22:24

Žbeky, já si nestěžuji. Při všechno zapnuté (PhysX vyplý ten mě jaksi nezajímá :D ) na full mám 35FPS. To je krásně hratelné ať si benchmark píše co si píše. Při vypnutém Antialiasingu si nevšímám co se zhošilo, tedy mé oči to nevidí (vaše ano?) a mám přes 50FPS.

Já si myslím, že hra vydaná v roce 2010 může býti složitá, ale musí ji zvládat hardware, který je nejnovější a mnoho rozšířen. A to není případ Mafie II. Ale více mě ta hra nezajímá. Jak říkám, já problém nemám a to mi stačí, zvláště když vezmu fakt, že je pouze 70% pravděpodobnost, že si ji koupím. Možná za rok nebo za dva.

JAKTOŽE má Liborek 34,8FPS a hodnost D a já mám stejné FPS +/- a hodnost C? Ani teď mi nevěříte, že je ten benchmark kravina?

OT: Mě nasrali fotbalisti a tak řvu na všechny a na všechno. Půjdu se z toho vyspat a zítra budu spokojen a možná si i Mafii koupím :D
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 11 zář 2010 14:50

No já nebudu měnit ten procesor jen kvůli Mafii 2.Vím ,že mi ten Celeron brzdí grafiku kvůli malé L2cache.Tak měním spíše proto,abych využil potenciálu Radeonu 4850 naplno.Celeron DualCore jsem získal i s deskou za takovou částku,že mi výměna nevadí,protože ho prodám za víc než jsem koupil celek.Takže podle výhodné ceny koupím zase nějaký lepší procesor.Možná to nebude QuadCore ale výše taktované Core2Duo.Jinak i na tom Celeronu je to v pohodě hratelné.Navíc zrovna Mafia není ten typ her co hraji.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

lauvef
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod lauvef » 17 zář 2010 15:30

Myslel jsem, ze by to mel muj PC zvladnout lip..
Přílohy
mafia3.3.jpg
Stredni nastavení bez PhysX
mafia2.2.jpg
Plne nastaveni bez PhysX
mafia1.1.jpg
Plne nastaveni s PhysX

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 17 zář 2010 16:27

5700 series :lol: Která konkrétně?

Jinak na mé 5770-Vapor X (při nejvyšších detailech, kromě PhysX a rozlišení 1680*1050) dosahuji ve hře v 90% mezi 40-50 FPS někdy více a někdy méně, ovšem nikdy méně než 35. A měřeno frapsem. Nic se neseká ani po 3 hodinách hry (hrál jsem celkem 4,5hod.). Max. teplota 65°C.

CPU Phenom X4 3,2ghz je zatížen do 50%, ale to není ničím přesně měřeno, jen několikáterým minimalizováním hry a kouknutím na sidebar na miniaplikaci, která ukazuje zatížení CPU. Max teplota 31°C :D

Hra je to zajimavá, hodně moc pěkná, ale snad to aktualizacemi do budoucna vylepší pač mi tam zatím chybí desítky prvků, které byly zábavné např. ve Vice City. Přijde mi to jen o příběhu a o ničem jiném. Deset minut v městě bez úkolu a už se nudím.

Záchranky nejezdí, policie nemá výdrž, když mě chytí nic se nestane, koleje tam jsou, ale to je tak asi vše, uplatím jej .... atd. Odjíždím nemám čas chválit ani kritizovat, ale myslím, že to je v celku hodně dobrá hra.

AleRx8
člen HW spec týmu
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod AleRx8 » 17 zář 2010 16:40

No jo, jenže tohle není GTA, jak na to všichni upozorňují... Tohle je jen o příběhu, když by se ti nelíbil příběh, nelíbilo by se ti nic, jelikož skoro nic jiného (až na pěknou grafiku) hra nemá :D

Naprosto souhlasím. Ta hra je pro mě FAIL roku. Čekal jsem od toho víc, ale příběh je nedomrlý, grafika fajn a aby to tak nějak připomnělo Mafii, tak člověk musí dokupovat DLC, tak s tím ať se jdou vycpat! :roll: memphisto

Zpět na “Hry”