Reaktivace Windows 7 Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Reaktivace Windows 7

Příspěvekod Luboš » 06 říj 2010 17:54

Zdravím,
mám jeden odborný dotaz (jak jináč, že ano?). Pokud jsem provedl novou instalaci Windows XP, tak ještě před zničením celého obsahu systémového disku jsem si odložil soubor wpa.dbl a po nové instalaci jsem v nouzovém režimu vrátil tento soubor do odpovídajícího adresáře. Tím pádem jsem znovu nemusel aktivovat instalaci přes Microsoft. Víte někdo, jak je to u Windows 7? Tento soubor nikde neexistuje a přeci musí být podobný způsob na reaktivaci bez otravného volání na Microsoft. Díky.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Reaktivace Windows 7

Příspěvekod jaro3 » 08 říj 2010 10:26

Tak moc Ti neporadím , asi to budeš muset znovu podstoupit..

Zhruba před několika lety začal Microsoft ve Windows Vista využívat technologii WGA (Windows Genuine Advantage) pro ověření pravosti systému, postupně tuto technologii zavedl v rámci aktualizací také do staršího Windows XP. Ve Windows 7 nahradil tento způsob technologií WAT (Windows Activation Technologies).

Pomocí windows Update si stáhneš:
KB971033 (Windows Update), Windows Activation Technologies (WAT)
a nainstaluješ.

Je to zde:
C:\Windows\system32\WAT
Ale myslím , že prosté zálohování obsahu k ničemu nepovede..

http://www.buzzcrunch.net/2010/02/windo ... -kb971033/

Dál Ti neporadím , jednak nevím , a i kdybych věděl , tak už je to na pomezí zákona..

Také bude záviset , jakou máš verzi , zda OEM nebo plnou.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 08 říj 2010 10:47

Pokud bys měl plnou verzi, tak je nejjednodušší provést čistou instalaci + nezbytné programy a udělat si ISO, které pak jen nahráváš pořád dokola. Je to instalace tak na 4 minuty. Možná by to šlo i s OEM, ale nevím, jak je to tam s časovým posunem od první aktivace.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 08 říj 2010 11:15

Mne nejde o zálohování obsahu - to dělám několikrát za rok formou image. Jenomže časem se do některé zálohy vnese nějaká chyba, která se tak přenese do dalšího obrazu a nemusí se projevit zrovna včas. Tak pak nezbývá, než systém a aplikace nainstalovat znovu. A o tento okamžik mi právě jde. Když už jsem jednou postoupil aktivaci přes telefon, tak (logicky) proč bych to měl opakovat znovu? Jak jsem uvedl dříve, u Windows XP to problém není, u Windows 7 nevím. Přesto díky za odezvu.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Reaktivace Windows 7  Vyřešeno

Příspěvekod d1amond » 08 říj 2010 12:24

A proč bys měl aktivovat W7 přes telefon? Standardně se aktivují přes Internet. A ja sám jsem s tím neměl nikdy problém.
Přes telefon jsem aktivoval pouze jednou, když mi Int. nešel a to je už dávno u XP.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”