Maximální otáčky chladiče při zapnutí Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Maximální otáčky chladiče při zapnutí

Příspěvekod jackm » 23 říj 2010 22:28

Ahoj, :-( mám problém, mám vcelku nově základní desku MSI G31M3 V2 (asi 2 týdny).
Chaldič na procesor nějaký Cooler Master, přendaný z původní základní desky od ASUSu(byla v pc HP).
Vše fungovalo přes 2 roky bezproblémů.Teď mám ale novou desku, procesor vždy, když najížděl(BIOS POST), tak nastavoval chladič na maximální počet otáček.Což je cca 4300 RPM, takže je to pořádný hukot, ale tak kdy žto bylo jen chviličku při zapnutí pc, tak mi to nevadilo, říkal jsem si že je to prostě tím zapnutím.Jenže dneska, mi to najednou dělá od zapnutí celou dobu, naštěstí ve Windows jsem si to programem SpeedFan hodil dolů, a je to v pohodě úplně tichý.Teplota je samozřejmě v pohodě při 4300RPM 25Celsia a při takových 500RPM(nastavené SpeedFanem), kolem 40Celsia.Takže jsem zabrousil do BIOSu, kde ale žádná možnost, nastavit otáčky chladiče není, maximálně v kolika Celsiích se má pc vypnout.Prosím pomocte mi jak to vyřešit, v nejhorším bych musel koupit nový chladič, ale nevím proč, když to šlo bezproblému vždy jen při zapnutí.Zajímavé je, že od té doby, co se mi ten chladič jede naplné otáčky, tak vždy při přihlášení, mi jde interent tak 30 sekund, pak asi minutu ne, a pak jde vše bezproblému.

Reklama
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Maximální otáčky chladiče při zapnutí

Příspěvekod Jan Pašek » 23 říj 2010 22:50

Nastavení otáček ventilátorů se dá u většiny PC změnit v BIOS v sekci HW monitor Kde nastavíš požadované teploty a okamžitě jak se bios natáhne spadnou otáčky ventilátoru na nastavené.
Po výměně desky bude zřejmě bios nastaven na defaultní hodnoty.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

jackm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Re: Maximální otáčky chladiče při zapnutí  Vyřešeno

Příspěvekod jackm » 23 říj 2010 22:51

Takže nastavit, třeba na 60Celsia, a půjde to?Jdu to zkusit, pak dám vědět, zatím díky.
Díky moc, problém jsem vyřešil tak, že jsem to tedy v Biosu nastavil na maximum 60Celsia, a k té síti, to mi dělá pořád, počkám do zítřka a kdyžtak založím nové téma.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
    od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem
    8
    4935
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    26 úno 2025 08:36
  • Blackscreen při zapnutí PC
    od Majkyz » 09 lis 2024 03:15 » v Problémy s hardwarem
    1
    1845
    od MrVoltz Zobrazit poslední příspěvek
    10 lis 2024 14:29
  • PC má černou obrazovku při zapnutí