formát videa - help :-))
formát videa - help :-))
Ahojte, pročítám Vaše stránky a hledám vhodné rozlišení, resp. nejvhodnější formát pro DVD - potřebuju na klasické DVD nahrát 90min video z kamery s rozlišením 720×576 s tím, že bych rád co nejkvalitnější obraz a současně aby nebyl problém následně DVD přehrát na klasickém DVD přehrávači. Je možné mi poradit, nebo bych měl uvést případně nějaké další podrobnosti? Dík moc za pomoc
Re: formát videa - help :-))
Viděl bych to na DivX. Ale je placený
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
DivX by nemusel přehrát každý přehrávač. Normální DVD struktura bude nejistější, 120minut zabere celé DVD, takže se vlezeš i velikostně
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Moc díky za reakci, v DVD to mám a při stávajících 90ti minutách mám velikost videa cca 7 Gb, což je vskutku palba. Ořezáním se dostanu na menší hodnotu, ale kvalita obrazu jde hrozně dolů, případně exportováním videa na výslednou velikost DVD nosiče je výsledek stejný, tj. kvalita děsná. Na 4,5 Gb se při 90min bez velké ztráty kvality nemohu dostat a tak by mě celkem zajímalo, co dělám špatně (protože něco špatně na 100% dělám) 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak nenapsal v podstatě CO děláš, takže nejde určit co je blbě. Každopádně klasický DVD tok je 120minut na DVD
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
No abych se přiznal, tak nevím co si přesně mohu pod Tvým "CO dělám" vybavit, jakože rozlišení, formát, zvuk, v čem to stříhám? Nebo ještě něco konkrétnějšího, resp. jiného? ...celkem v tom plavu, já vím 

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
přesně toto "rozlišení, formát, zvuk, v čem to stříhám"
OK, kouknu do PC a podám co nejpodrobnější info, sám jsem moc zvědav, zda to bude možné zmenšit a současně zachovat kvalitu, ale byl bych moc rád kdyby to šlo :-))
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No a proč nepoužiješ dvouvrstvé DVD ? 720x526 je klasický mpeg II formát,který používá i DVD disk,tak proč bys ho měl převádět do DivX.Sestříhej to v jakémkoliv progranu a dej vypálit na dvouvrstvé DVD a máš jen malou kompresi při tom samém rozlišení.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
protože je to přesně jak píšeš v klasickém formátu, ale tváří se to děsně nabušeně, jakoby to mělo neskutečný rozlišení a přitom to nemá, takže bych rád přišel na to, v čem je háček a nechce se to nechat zmenšit na velikost DVD disku bez ztráty kvality.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud to dáš na dvouvrstvé dvd tak nepřijdeš o žádnou kvalitu. Kvalitnější video z toho převodem nezískáš.Pokud to je datově velké video,tak je to tím,že má velkou bitráž (datový tok) a to je jen dobře.Já to dělám v programu Cyberlink Power Director a to samé rozlišení má pak i výsledné DVD.Kvalita je stejná jako přímo z kamery.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
mě jen zaráží, že film na DVD je na 90 min a v pohodě se tam vejde, já mám taky 90min s tím že teda je to kvalitou uplně nesrovnatelně horší ale přesto je to mnohem větší a na klasické DVD to ani nedám? nepřijde mi to logické a rád bych tomu přišel na zoubek, tedy jestli mi rozumíš. Prostě bych tomu rád chápal, teď to nechápu vůbec
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 6549
-
od jval
Zobrazit poslední příspěvek
04 bře 2025 20:41
-
- 9
- 3056
-
od falco_dee
26 led 2025 18:25
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6674
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
-
-
PC pro střih 4k videa - konzultace vybrané sestavy
od Karkulinn » 07 led 2025 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1597
-
od Karkulinn
07 led 2025 20:17
-
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4860
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”