Koupit PC nebo si ho složit?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pukasinek
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Koupit PC nebo si ho složit?

Příspěvekod pukasinek » 23 pro 2010 10:47

Ahoj,zajímá mě jedna věc a hlavně co si o tom myslíte vy tady.Za pár měsíců bych chtěl pořídit jiné PC,to co mám teď mi už jaksi nestačí a vzhledem k tomu,že bych chtěl zkusit zahrát občas nějakou tu hru bych chtěl výkonnější.Ale nevím zda si koupit už složené PC,dejme tomu třeba do 6-7k a nebo si ho za tu cenu poskládat,koupit komponenty jaké bych chtěl a jaké by byli optimální.Podle mě je lepší si ho poskládat sám,přece jenom vím co tam mám.Budu rád za každý názor.Jen ještě k té ceně,zhruba takhle by měla vyjít,nechci hrát zase úplně nový hry,ale například GTA Vice City,Ski Challenge,Mafii 1 atd...Starší kousky no.Díky

Reklama
Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Re: Koupit PC nebo si ho složit?

Příspěvekod Stene » 23 pro 2010 10:49

Nech si ho tady od kluků poskládat. Bude to lepší.
A pokud to nezvládneš poskládat sám, připlatíš si 500 (jak kde, někde i zdarma) a oni ti to poskládají přímo v obchodě.

pukasinek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pukasinek » 23 pro 2010 10:51

No viděl sem už tady pár dobrých vybraných sestav od kluků :) ,byl by tedy někdo ochoten mi něco vybrat?No ono složit bych to zvládl,ale vybrat ty komponenty to bych asi nechal na zkušenějších :) Kdyžtak ještě nějaký parametry který bych chtěl dodám,ale jsem psal,nechci vyloženě nový herní dělo.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 23 pro 2010 10:56

Neporadím ti protože řeším to samé, vlastně už to mám vyřešené. :smile: Firmu mám cca 200m od baráku a mám to domluvené takto. Vyberu komponenty a oni mi to složí a dají mi to zahořené.

Nevýhoda - bude to stát 833,- Kč
Výhoda - nebudu muset řešit případné problémy s vadným nebo nespolehlivým komponentem, bude to odplombované a mohu si tam tudíž dát své disky a záruka na jimi dodané komponenty samozřejmě platí.
Navíc záruka nebude na celou bednu, např. 2 roky, ale na každý kompotent zvlášť podle jeho záruční doby.

Když si spočítám možné problémy, balení a chození na poštu, pak se to za těch 800,- vyplatí.

Edit: A s komponenty si nechám poradit zde na PC-Help! :smile:

pukasinek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pukasinek » 23 pro 2010 11:01

Tak to máš výhodu,jo s těma komponentama bych si taky nechal poradit tady :)

guest

Příspěvekod guest » 23 pro 2010 11:06

Ono je to těžké, CZC to tušm skládá za 500,- a dá ti to zahořené. Ale když si to postavíš sám, budeš se určitě cítit lépe, a ještě líp když to bude fungovat. :lol:

V případě budoucích problémů se nějakým záručním starostem stejně nevyhneš ani v jednom případě.

pukasinek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pukasinek » 23 pro 2010 11:15

Jo je pravda že mě trochu láka to,že když si to sestavim sám bude to pro mě lepší,a když to bude fungovat no jéje :D to budu v sedmým nebi :D

guest

Příspěvekod guest » 23 pro 2010 11:17

Tak vzhůru do toho a kluci tady ti rádi poradí! :smile:

pukasinek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pukasinek » 23 pro 2010 11:21

No bude to za pár měsícu,respektive někdy v lednu a únoru?Nějak mezi no.Každopádně asi nejtěžší úkol pro mě bude vybrat motherboard :D těch je tolik že nevim která je aspoň trochu dobrá a která zas ne.Procesor,no asi Intel nebo AMD :D taky nevim,frekvence kolem 1,5-2 GHz,RAMky asi 2x 1 GB a nebo jen 2 GB,ale to zas nevim zda to jde :D no a poslední grafika,tak nějaká ta střední a 128 MB :D tohle když poskládám tak pak budu štastnej :D Kdyžtak můžete psát svoje tipy na ty komponenty ;) Dík předem moc

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 23 pro 2010 11:39

Je to sice skládačka a podle manuálu by se nemělo nic stát, s tvými znalostmi bych se do toho ale nepouštěl. Je dobré vědět alespoň nějaké základy a ty ty asi nemáš viz "Procesor,no asi Intel nebo AMD" (na ARMu to budeš skládat těžko) nebo rozlišovat grafiky podle velikosti paměti
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

pukasinek
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod pukasinek » 23 pro 2010 11:47

No znalosti v tomhle směru mi asi opravdu chybí,nicméně sem snažím na netu hledat info co a jak.Na serveru http://www.pctuning.tyden.cz je docela dobrý návod a je tam vše vysvětleno.U těch procesorů nevím zda je dnes lepší Intel nebo AMD no a u grafiky,na tom PC co mám teď je klasickej AGP slot a velikost je 32 MB což je dost málo.Vím že jsou i PCI a PCIe sloty,ale ještě musim někde pohledat no co a jak.A nebo najít někoho kdo mi to vysvětli aspoň jak píšeš ty základy. :)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 23 pro 2010 11:56

Řeknu to tak: Když jsem zkusil poskládat sestavu za 7k i se sestavením, tak se mi tam určitě nevejde dedikovaná grafika. A když sjem tam dal aspoň trošičku kvalitní věci, tak byla cena na 7,7k
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”