Editace nabídky po kliknutí na název souboru pravým tl.myši
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Editace nabídky po kliknutí na název souboru pravým tl.myši
Po kliknutí pravým tlačítkem myši na název souboru v Průzkumníku se objeví nabídka činností, které je možné se souborem udělat. Lze tuto nabídku nějakým způsobem editovat, tj. některé položky z ní odstranit? Ď.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Re: Editace nabídky po kliknutí na název souboru pravým tl.m
M4RTY
Jejda – přesně na tohle jsem se ptal před 3 lety: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=46&t=18378
Existuje něco takového i pro Ixpéčka?
Každopádně to pro Sedmičky a Vistu, co odkazuješ, jsem mezi nespočetnými odkazy na té stránce nikde nenašel ke stažení.
Jejda – přesně na tohle jsem se ptal před 3 lety: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=46&t=18378
Existuje něco takového i pro Ixpéčka?
Každopádně to pro Sedmičky a Vistu, co odkazuješ, jsem mezi nespočetnými odkazy na té stránce nikde nenašel ke stažení.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Před 3 lety jsem o tomto fóru ani nevěděl
.
Na XP jsem na to měl jiný program
. pokusím se ho najít, nebo můžeš zkusit http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/Context-Menu-Editor.shtml
Jsou tam dva odkazy - jeden na softpedia a druhý hned z té stránky
EDIT: Tak - tady tento jsem nezkoušel, takže nevim
Já jsem používal Windows XP manager, ale jestli to nechceš instalovat, tak rovnou stáhni Context Menu Manager

Na XP jsem na to měl jiný program

Jsou tam dva odkazy - jeden na softpedia a druhý hned z té stránky

EDIT: Tak - tady tento jsem nezkoušel, takže nevim
Já jsem používal Windows XP manager, ale jestli to nechceš instalovat, tak rovnou stáhni Context Menu Manager
- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Našel jsem toto.
Nepročítal jsem to, ani nezkoušel, ale třeba tam něco užitečného najdeš.
Nepročítal jsem to, ani nezkoušel, ale třeba tam něco užitečného najdeš.
Gigabyte B760 Aorus Elite AX (Intel B760), Intel Core i7-13700K + Noctua NH-D15S, Kingston Fury Beast Black (2x 32GB), Gigabyte GeForce RTX 4070Ti Gaming OC 12GB, Samsung SSD 980 Pro M.2 - 2TB, Asus Xonar DSX, Fortron Hydro G 850 Pro - 850W, Be Quiet! Pure Base 500FX, Samsung Odyssey G50A 27", MSI Clutch GM41 LW Wireless, MSI Vigor GK50, W11 Pro 64bit.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě jsem to nevyzkoušel, ale vypadá to nadějně, je tam dokonce několik možných postupů. Vyzkouším a dám vědět.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
FileMenu Tools 5.2-můžete měnit položky v kontextové nabídce Průzkumníka Windows. Součástí je několik utilit umožňující operace se soubory a složkami.exe

- MartinZX9R
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Také Advanced SystemCare obsahuje nástroj pro úpravy kontextové nabídky.
V základu je zdarma a je i v češtině.
V základu je zdarma a je i v češtině.
Gigabyte B760 Aorus Elite AX (Intel B760), Intel Core i7-13700K + Noctua NH-D15S, Kingston Fury Beast Black (2x 32GB), Gigabyte GeForce RTX 4070Ti Gaming OC 12GB, Samsung SSD 980 Pro M.2 - 2TB, Asus Xonar DSX, Fortron Hydro G 850 Pro - 850W, Be Quiet! Pure Base 500FX, Samsung Odyssey G50A 27", MSI Clutch GM41 LW Wireless, MSI Vigor GK50, W11 Pro 64bit.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
To umí TuneUp Utilities už od verze 2006 (jestli starší nevím). Nejnovější 2011 pro W7 to umí i v demu, takže ...
Používám to pro přidání "Kopírovat do ..." a "Přesunout do...".
Používám to pro přidání "Kopírovat do ..." a "Přesunout do...".
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
samotarrk:
To jsi mě dostal, protože TuneUp používám dost dlouho – měl jsem verzi 2007 a teď 2009 (jak je uvolňují zadarmo pro Chip), ale niokdy jsem pomocí tohoto programu neprováděl úpravy tohoto typu, tak mě ani „v esnu“ nenapadlo, že by to mohly umět; díky.
To jsi mě dostal, protože TuneUp používám dost dlouho – měl jsem verzi 2007 a teď 2009 (jak je uvolňují zadarmo pro Chip), ale niokdy jsem pomocí tohoto programu neprováděl úpravy tohoto typu, tak mě ani „v esnu“ nenapadlo, že by to mohly umět; díky.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aspoň jsem byl užitečnej.
Také jsem měl TuneUp vždy z Chipu, ale staré verze pro XP a pak pro Vistu. Ty nejnovější (nevím přesně od kterého ročníku to je) co nabízí, že mi vyřeší problémy s PC (myslím, že 3 a prej kritické) se mi zhnusily, protože po vyřešení jsem si žádné změny nevšiml, tedy pozitivní. Jedna negativní byla a to naprostá nefunkčnost mé Lexmark X3350. Pomohla až opakovaná instlace driveru a ovladačů, takže co s nima ten TuneUp dělá, nevím.
Ale bez něj mi nabídka "Přesunout do..." a "Kopírovat do..." chybí a tak jsem to vyřešil následovně. Nainstaloval demo, přidal do nabídky tyto dvě funkce a demo odinstaloval. Mimochodem se mi také líbí, že lze změnit úvodní obrazovku, kde je třeba fotografie, ikony apod.
Také jsem měl TuneUp vždy z Chipu, ale staré verze pro XP a pak pro Vistu. Ty nejnovější (nevím přesně od kterého ročníku to je) co nabízí, že mi vyřeší problémy s PC (myslím, že 3 a prej kritické) se mi zhnusily, protože po vyřešení jsem si žádné změny nevšiml, tedy pozitivní. Jedna negativní byla a to naprostá nefunkčnost mé Lexmark X3350. Pomohla až opakovaná instlace driveru a ovladačů, takže co s nima ten TuneUp dělá, nevím.
Ale bez něj mi nabídka "Přesunout do..." a "Kopírovat do..." chybí a tak jsem to vyřešil následovně. Nainstaloval demo, přidal do nabídky tyto dvě funkce a demo odinstaloval. Mimochodem se mi také líbí, že lze změnit úvodní obrazovku, kde je třeba fotografie, ikony apod.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Že se k tomu pořád vracím
ještě jsem nenašel program, ve kterém bych mohl jednoduše přiřadit/odebrat/změnit u položky kontextového menu podtržené písmenko.
Stejně tak jsem v žádném výše uvedeném programu nenašel, jak z kontextového menu odstraním položku Tisknout.
Přece snad nechci tak moc!
ještě jsem nenašel program, ve kterém bych mohl jednoduše přiřadit/odebrat/změnit u položky kontextového menu podtržené písmenko.
Stejně tak jsem v žádném výše uvedeném programu nenašel, jak z kontextového menu odstraním položku Tisknout.
Přece snad nechci tak moc!

- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém s AMD launcherem při kliknutí pravým na plochu
od Rhadley » 29 lis 2024 01:20 » v Problémy s hardwarem - 1
- 2149
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 08:55
-
-
- 1
- 1489
-
od petr22
21 lis 2024 11:41
-
- 10
- 4666
-
od Riviera kid
16 čer 2025 06:56
-
- 5
- 3503
-
od L.L
05 úno 2025 17:42
-
-
IDM hláška o nemožném stažení souboru Příloha(y)
od bluenite » 04 črc 2024 11:08 » v Vše ostatní (inet) - 2
- 4540
-
od bluenite
06 črc 2024 19:40
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”