Zdravím. Dostal jsem VCD s prezentací fotek a chtěl jsem si to přehrát v PC. Jenže to nešlo, můžu se dostat otevřením CD k vlastním fotkám, jenže ty jsou označeny ITEM0001.DAT až ITEM0120.DAT a nedají se taky zobrazit. Od kamaráda co to dělal jsem se dozvěděl, že je to dělané v Neru. U něj v klasickém DVD přehrávači to funguje normálně. Zkoušel jsem najít něco na přehrání v PC ale nic fungujícího jsem nenašel. Fotky jsou ze společné dovolené a už je po vypálení smazal. Nechce se mi kvůli jednomu CD kupovat přehrávač. Nevíte někdo program, který by to uměl přehrát. Dík za rady.
P.S. Jestli jsem to dal do špatného tématu, tak se omlouvám.
Program na přehrání VCD v PC
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Program na přehrání VCD v PC
Windows Media Player umí přehrávat VCD. Vložíš CD do mechaniky - otevřeš WMP - pravým na horní lištu - přehrát CD, VCD nebo DVD - vybrat mechaniku, kde je vložen ten disk
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
WinDVD, Gom Player, ...
Tak bohužel WMedia Player 11 mi hlásí "neznámý disk s CD". WINDVD Pro 2010 jsem si stáhnul zkušební verzi a tam to taky nejde. Gom Player taky nemá snahu. Jde tam sice dát otevřít soubor, jenže to zamrzne.
Jo zapomněl jsem napsat, že mám Win XP. Jestli to není tím.
Jo zapomněl jsem napsat, že mám Win XP. Jestli to není tím.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Vybírej si programy co jsou zadarmo.Je jich dost-např.http://mpc-hc.sourceforge.net/
Projdi nastavení přehrávačů a podívej se po asociaci souborů a povol ten který potřebuješ.
Projdi nastavení přehrávačů a podívej se po asociaci souborů a povol ten který potřebuješ.
Tak ani to z příkladu nepomohlo. Pořád to píše že je neznámý formát dat a chybí kodek. Jenže když dám hledat vhodný kodek, tak ho nenajde. Asi mi nezbyde, než koupit dvd přehrávač
.

-
- Pohlaví:
Je mi záhadou proč ti to nejde, ale můžeš tedy zkusit Nero - resp. Nero Show Time.
Edit: Ještě bych zkusil stáhnout obrázky na hard a změnit příponu na .jpg. Takže to bude vypadat ITEM0001.jpg. Samozřejmě můžeš přejmenovat i to ITEM.
Edit: Ještě bych zkusil stáhnout obrázky na hard a změnit příponu na .jpg. Takže to bude vypadat ITEM0001.jpg. Samozřejmě můžeš přejmenovat i to ITEM.
Ahoj.
Zkoušel jsi X-VCD Player?
Zkoušel jsi X-VCD Player?
Vždy jsem bojoval s vyhledáváním. Asi špatně volím slova...
Tak mě prosím nebijte!
Tak mě prosím nebijte!
Fimové soubory .DAT na VCD jsou úplně obyčejný .MPG, ale jestli je pro sekvenci snímků nějaký speciální formát nevím, jak jsou ty soubory velké? Můžeš ho otevřít v nějakém textovém prohlížeči (třeba přes F3 v TotalCommanderu) a podívat se jakou má hlavičku? Jestli se někde na jejich začátku vyskytuje třeba řetězec BM6, JFIF nebo cokoliv jiného, podle čeho by se dal určit typ?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus VLC Media Player, pokud to ani on neotevře, tak už nic. 

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Pokud to nepřehraje VLC, navrhuji vyměnit židli s uživatelem, často to bývá hlavní příčina ... 

Tak postupně.
Blue Spirit - V Neru jsem to zkoušel ještě než jsem napsal dotaz. Příponu sice můžu změnit, ale otevřít nebo zobrazit
se to nedá.
LVE - zkoušel, píše že nepodporuje formát
Faraon - Otevřel jsem jeden ten soubor v TC a v první lince je RIFF" a pak už jen nesmyslné znaky, písmena a čísla.
Owner - VLC Media Player jsem taky zkusil a tady je výsledek. Černá obrazovka a na ní : VLC se nepodařilo otevřít MRL 'dvd://L:\'. Zkontrolujte logy pro detaily.
X - dík za přínosnou radu. Jinak jsem si udělal VCD film a ve všech přehrávačích co tu o nich píšem a dalších co jsem si stáhnul ten film běží a fotky ne. VCL sice soubory fotek stáhne, ale výsledek v odpovědi pro Ownera.
Blue Spirit - V Neru jsem to zkoušel ještě než jsem napsal dotaz. Příponu sice můžu změnit, ale otevřít nebo zobrazit
se to nedá.
LVE - zkoušel, píše že nepodporuje formát
Faraon - Otevřel jsem jeden ten soubor v TC a v první lince je RIFF" a pak už jen nesmyslné znaky, písmena a čísla.
Owner - VLC Media Player jsem taky zkusil a tady je výsledek. Černá obrazovka a na ní : VLC se nepodařilo otevřít MRL 'dvd://L:\'. Zkontrolujte logy pro detaily.
X - dík za přínosnou radu. Jinak jsem si udělal VCD film a ve všech přehrávačích co tu o nich píšem a dalších co jsem si stáhnul ten film běží a fotky ne. VCL sice soubory fotek stáhne, ale výsledek v odpovědi pro Ownera.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4502
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
15 lis 2024 11:04
-
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 5738
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 kvě 2025 12:20
-
-
- 4
- 3368
-
od RostislavC