instalace noveho antiviru Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Asteroid32
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

instalace noveho antiviru

Příspěvekod Asteroid32 » 11 led 2011 22:18

Ahoj. Chtěl bych se na něco zeptat.

Budu do novejch win7 (64bit) instalovat eset smart security 4... Potřeboval bych vědět jestli se po jejich nainstalování nějak musí vypínat antivir a firewall windowsáckej.

Dle mých malých zkušeností se dva antiviry a firewally na PC nesnesou. Je tedy třeba ty Windowsácký nějak vypínat, nebo si to eset "vypne sám".

Jestli ste pochopili co myslím, prosím poraďte. Díky

Reklama
Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: instalace noveho antiviru

Příspěvekod Forhill » 11 led 2011 22:36

Proč tedy instaluješ druhý antivit když víš, že se nesnesou ? Ja osobně bych teda nechal zapnutý určitě firewall + jeden antivir.

brano
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod brano » 11 led 2011 22:46

viewtopic.php?f=47&t=60239

Po inštalácii by sa mal vypnúť firewall Windows sám, Windows Defender treba vypnúť ručne v Položky panela - Windows Defender. Dá sa to aj cez Centrum akcií - Zabezpečenie, kde si môžeš aj skontrolovať čo je zapnuté a čo vypnuté.

Asteroid32
nováček
Stav:

Příspěvekod Asteroid32 » 11 led 2011 22:53

Ahoj. Díky přečetl sem i topic v odkazu. Takže to shrnu: windows firewall se vypne sám, a ten defender (což je asi antivir) vypnu sám...jak si napsal.

Ty to máš tedy na svém PC také oboje vypnuté, a máš zaplý firewall a anitivir jen od toho ESETU?

brano
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod brano » 11 led 2011 23:00

Áno , Windows firewal si vypne Eset sám pri inštalácii a Defender treba vypnúť ručne, ak chceš - videl si čo napísali priamo z Esetu, tak vyskúšaj ako ti to vyhovuje. Ja ho používam sem - tam na sken, zapnem ho, aktualizujem databázu, preskenujem a zase vypnem. Spomalenie som necítil ani pri zapnutom Windows antivíruse, ale ako som písal v tom topicu, Eset mám nastavený podrobne cez rozšírené nastavenia, tak je asi zbytočné zaťažovať systém.
Ale firewall Windows treba aby bol vypnutý v každom prípade, ak má užívateľ iný. Ešte si treba zapnúť firewall ak ho má router, mám zapnutý (D-Link DSL 2641R) a nerobí spolu s Esetom problémy.
Image 002.png

Image 001.png

Asteroid32
nováček
Stav:

Příspěvekod Asteroid32 » 11 led 2011 23:17

"Ešte si treba zapnúť firewall ak ho má router, mám zapnutý (D-Link DSL 2641R)"

To sem nějak nepochopil...

Jo aha router, No já mám jenom od kabelovky kabelovej modem, takže to se mě asi netýká.

Tak díky za radu. Měj se

brano
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod brano » 11 led 2011 23:21

Ak pokladáš za vyriešené, odfajkni vpravo hore zelenú fajku. Router má svoj firewal, modem neviem.

Asteroid32
nováček
Stav:

Re: instalace noveho antiviru  Vyřešeno

Příspěvekod Asteroid32 » 12 led 2011 18:08

Já bych to ještě nechal otevřený, možná ještě zejtra budu potřebovat poradit :) , když ne tak to odfajfknu zejtra. Ahoj

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”