Na internet se připojuji bezdrátově z notebooku přes router. K stávajícímu routeru chci bezdrátově připojit ještě jeden notebook abych měl připojení na internet ze dvou těchto přístrojů a obojí bezdrátově. Jak na to? Když jsem se cvičně (podle návodu k routeru) snažil připojit na adresu http://192.168.1.1 (uvedená v návodu) ze stávajícího notebooku, tak jsem měl zadat defaultní heslo(je uvedené v návodu a na zadní straně routeru) , které v dalším kroku mám změnit. Ale už defaultní heslo mi to nebralo. Ten kdo mi to doma nastavoval(poskytovatel připojení) ho zřejmě změnil? Mám mu zavolat a zeptat se ho na ně? Jinak se do nastavení routeru a připojení dalšího notebooku nedostanu, ne?
Ještě jak to mám ted propojené(běžně nemám router propojený s notebookem): jeden kabel z modemu do Wan(modrý) na routeru a druhým kabelem mám spojený router LAN1 a notebook. Router ZyXel NBG-417N http://192.168.1.1/login.html
Díky za radu.
Jak nastavit bezdrátové připojení?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nedaří se mi zprovoznit WiFi routeri
Vítej na PC-HELP!
Pokud poskytovatel změnil heslo, tak to udělal čistě proto, aby se mu do toho zákazník nehrabal a pak nevolal, že mu něco nefunguje. Pokud nemáš zabezpečení routeru podle MAC adres, tak ani do nastavení routeru lézt nemusíš. Prostě si tu svoji síť vyhledáš, připojíš a příípadně zadáš heslo k šifrování. To je vše.
Pokud poskytovatel změnil heslo, tak to udělal čistě proto, aby se mu do toho zákazník nehrabal a pak nevolal, že mu něco nefunguje. Pokud nemáš zabezpečení routeru podle MAC adres, tak ani do nastavení routeru lézt nemusíš. Prostě si tu svoji síť vyhledáš, připojíš a příípadně zadáš heslo k šifrování. To je vše.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Re: Jak nastavit bezdrátové připojení?
Poskytoval mně napsal, že u tohoto typu routeru se heslo vůbec nezadává,ale ignoruje se, což je divný protože se to ignorovat nedá, bud heslo znám nebo se dál nedostanu. Asi se se mnou nechce otravovat
Kdybych neměl zabezpečení routeru podle MAC adres(já nevím, možná mám, nevím jak to poznat) a nemusel do nastavení routeru lézt, jak tu svoji sít vyhledám a připojím se k ní s tím druhým notebokem?

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ufff. Pokud ani nevíš, jak se na wifi připojit, tak se v routeru vůbec nehrab, nemuselo by to dobře dopadnout.
Normálně v systrayi vedle hodin je ikonka s bezdrátovou sítí, na kterou když poklikáš, tak ti vyjede seznam dostupných sítí.
Normálně v systrayi vedle hodin je ikonka s bezdrátovou sítí, na kterou když poklikáš, tak ti vyjede seznam dostupných sítí.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Jo to vím, já si ji samozřejmě najdu, ale nemůžu se k ní připojit protože je zabezpečená a vyžaduje heslo. Moje sít má heslo a já ho neznám.Dokonce se jmenuje jako já, ta síť.To naštve. A mluvím o tom druhém notebooku, se kterým se chci připojit , na tom prvním mi internet běhá. Kde v něm najdu heslo do mé sítě?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V konfiguraci bezdrátového připojení je někde kolonka již známých sítí a je tam i heslo, které jde odkrýt. Alespoň u Vista/7
Mám Vista Home Premium. Našel jsem Bezdrátové připojení k síti(název...) - zobrazit stav - obecné - a ted A)Podrobnosti nebo za B)Vlastnosti bezdrátového připojení. Tam to někde je? žádný klíč zabezpečení tam nemůžu najít, do pytle
Naposledy upravil(a) miris1 dne 13 led 2011 20:16, celkem upraveno 1 x.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Myslím vlastnosti, nemám u sebe PC s wifi
Kde najdu konfiguraci bezdrátového připojení?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V těch vlastnostech máš seznam známcý wifi sítí a když se je pokusíš upravit, tak tam je i heslo
Žbeky píše:Myslím vlastnosti, nemám u sebe PC s wifi
Ano Vlastnosti už jsem to našel, je tam Klíč zabezpečení sítě , vytečkovaný a když ho chci změnit tak nelze - Zadaný klíč není platný
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je vytečkovaný a měl by jít odkrýt
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2639
-
od Dolpi
Zobrazit poslední příspěvek
01 pro 2024 21:36
-
-
Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV
od walderan » 15 led 2025 12:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 3281
-
od walderan
18 led 2025 17:51
-
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4288
-
od meda2016
09 úno 2025 10:26
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11768
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
-
- 19
- 4146
-
od Fargotroniac