Jak nastavit bezdrátové připojení?

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

miris1
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak nastavit bezdrátové připojení?

Příspěvekod miris1 » 13 led 2011 14:41

Na internet se připojuji bezdrátově z notebooku přes router. K stávajícímu routeru chci bezdrátově připojit ještě jeden notebook abych měl připojení na internet ze dvou těchto přístrojů a obojí bezdrátově. Jak na to? Když jsem se cvičně (podle návodu k routeru) snažil připojit na adresu http://192.168.1.1 (uvedená v návodu) ze stávajícího notebooku, tak jsem měl zadat defaultní heslo(je uvedené v návodu a na zadní straně routeru) , které v dalším kroku mám změnit. Ale už defaultní heslo mi to nebralo. Ten kdo mi to doma nastavoval(poskytovatel připojení) ho zřejmě změnil? Mám mu zavolat a zeptat se ho na ně? Jinak se do nastavení routeru a připojení dalšího notebooku nedostanu, ne?
Ještě jak to mám ted propojené(běžně nemám router propojený s notebookem): jeden kabel z modemu do Wan(modrý) na routeru a druhým kabelem mám spojený router LAN1 a notebook. Router ZyXel NBG-417N http://192.168.1.1/login.html
Díky za radu.

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Nedaří se mi zprovoznit WiFi routeri

Příspěvekod Žbeky » 13 led 2011 17:56

Vítej na PC-HELP!

Pokud poskytovatel změnil heslo, tak to udělal čistě proto, aby se mu do toho zákazník nehrabal a pak nevolal, že mu něco nefunguje. Pokud nemáš zabezpečení routeru podle MAC adres, tak ani do nastavení routeru lézt nemusíš. Prostě si tu svoji síť vyhledáš, připojíš a příípadně zadáš heslo k šifrování. To je vše.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

miris1
nováček
Stav:

Re: Jak nastavit bezdrátové připojení?

Příspěvekod miris1 » 13 led 2011 19:03

Poskytoval mně napsal, že u tohoto typu routeru se heslo vůbec nezadává,ale ignoruje se, což je divný protože se to ignorovat nedá, bud heslo znám nebo se dál nedostanu. Asi se se mnou nechce otravovat :-( Kdybych neměl zabezpečení routeru podle MAC adres(já nevím, možná mám, nevím jak to poznat) a nemusel do nastavení routeru lézt, jak tu svoji sít vyhledám a připojím se k ní s tím druhým notebokem?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 13 led 2011 19:06

Ufff. Pokud ani nevíš, jak se na wifi připojit, tak se v routeru vůbec nehrab, nemuselo by to dobře dopadnout.
Normálně v systrayi vedle hodin je ikonka s bezdrátovou sítí, na kterou když poklikáš, tak ti vyjede seznam dostupných sítí.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

miris1
nováček
Stav:

Příspěvekod miris1 » 13 led 2011 19:31

Jo to vím, já si ji samozřejmě najdu, ale nemůžu se k ní připojit protože je zabezpečená a vyžaduje heslo. Moje sít má heslo a já ho neznám.Dokonce se jmenuje jako já, ta síť.To naštve. A mluvím o tom druhém notebooku, se kterým se chci připojit , na tom prvním mi internet běhá. Kde v něm najdu heslo do mé sítě?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 13 led 2011 19:55

V konfiguraci bezdrátového připojení je někde kolonka již známých sítí a je tam i heslo, které jde odkrýt. Alespoň u Vista/7

miris1
nováček
Stav:

Příspěvekod miris1 » 13 led 2011 20:12

Mám Vista Home Premium. Našel jsem Bezdrátové připojení k síti(název...) - zobrazit stav - obecné - a ted A)Podrobnosti nebo za B)Vlastnosti bezdrátového připojení. Tam to někde je? žádný klíč zabezpečení tam nemůžu najít, do pytle
Naposledy upravil(a) miris1 dne 13 led 2011 20:16, celkem upraveno 1 x.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 13 led 2011 20:13

Myslím vlastnosti, nemám u sebe PC s wifi

miris1
nováček
Stav:

Příspěvekod miris1 » 13 led 2011 20:18

Kde najdu konfiguraci bezdrátového připojení?

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 13 led 2011 20:49

V těch vlastnostech máš seznam známcý wifi sítí a když se je pokusíš upravit, tak tam je i heslo

miris1
nováček
Stav:

Příspěvekod miris1 » 13 led 2011 21:14

Žbeky píše:Myslím vlastnosti, nemám u sebe PC s wifi

Ano Vlastnosti už jsem to našel, je tam Klíč zabezpečení sítě , vytečkovaný a když ho chci změnit tak nelze - Zadaný klíč není platný

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 14 led 2011 08:40

Je vytečkovaný a měl by jít odkrýt

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Bezdrátové sluchátka
    od Dolpi » 28 lis 2024 06:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2639
    od Dolpi Zobrazit poslední příspěvek
    01 pro 2024 21:36
  • Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV
    od walderan » 15 led 2025 12:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    6
    3281
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    18 led 2025 17:51
  • Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
    od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem
    10
    4288
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    09 úno 2025 10:26
  • jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
    od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem
    4
    11768
    od Mapa111 Zobrazit poslední příspěvek
    17 bře 2025 12:12
  • Výběr internetové připojení
    od Fargotroniac » 04 čer 2025 13:11 » v Sítě - hardware
    19
    4146
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    09 čer 2025 13:19

Zpět na “Administrace sítě”