Jak napsat vlastní knihu ? Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Alexandr Foxtrott
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak napsat vlastní knihu ?

Příspěvekod Alexandr Foxtrott » 20 led 2011 19:48

Tak mu to nemusíte jenom kritizovat. Každý nějak začínal a on začíná takhle. Myslíte, že J.K. Rowlingovou ze dne na den napadlo, že bude psát o Harrym Potterovi, vymyslela Mozkomory, Testrály a ostatní potvory, které v této knize vystupují? Odpověď je ne. Snad bychom mu mohli pomoci a neříkat, že to nedokáže.

Reklama
-frost-
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod -frost- » 20 led 2011 20:03

To je právě ono, J.K. Rowlingovou to nenapadlo přes den. Kdežto Forhill si založí téma, čeká, že mu někdo zvolí námět knihy, pokud možno zápletku, on to sepíše, vydá a je z něj spisovatel...
Možná se to čte hůř, než jsem to původně mínil, ale je to pouze shrnutí celého topicu. To, o čem by měl někdo psát knihu by mělo vzejít z něj samotného. Tím se té knize dodá punc originality, jedinečnosti...

edit: Anebo si snad myslíte, že J.K. Rowlingová našla inspiraci na internetových fórech o PC mezi tím, co řešila problém dejme tomu s přehřívajícím HDD? :lol:
Naposledy upravil(a) -frost- dne 20 led 2011 20:07, celkem upraveno 1 x.
ASUS M2NPV-VM (GeForce 6150) - AMD Sempron 3000+, Kingston 2x1GB DDR2
Samsung SyncMaster B2240W

Lenovo ThinkPad Edge 14

Alexandr Foxtrott
nováček
Stav:

Příspěvekod Alexandr Foxtrott » 20 led 2011 20:06

Teď tady píšu, že to Rowlingovou nenapadlo přes den a ty mi napíšeš opak..

-frost-
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod -frost- » 20 led 2011 20:12

Prosimtě, kde jsem napsal opak, ukaž mi to ;)
Přečti si to radši ještě jednou...
ASUS M2NPV-VM (GeForce 6150) - AMD Sempron 3000+, Kingston 2x1GB DDR2
Samsung SyncMaster B2240W

Lenovo ThinkPad Edge 14

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 20 led 2011 20:17

Forhill píše:Moje silná témata by mohla být sport,pc a humor s tím spojený tak čekám návrhy :wink:
Ke svým silným tématům bys měl v první řadě přiřadit českou gramatiku a stylistiku. Nechci ti brát tvůj elán, ale ze tvých příspěvků soudím, že - jak praví žáček v jedné reklamě - musíš se ještě hodně učit.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 20 led 2011 20:52

mmartin:To je právě ono.Ještě připsat do nákladů vydání tak dva korektory. :? Ovšem opravit se dá gramatika,styl už asi těžko. :?
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 20 led 2011 21:16

Tak mi přijde, že jediný kdo to pochopil byl Tazator. Tímhle mu chci poděkovat a ostatním vysvětlit jak jsem to myslel. Přiznávám že gramatika není moje silná stránka, ale word snad umí opravovat ne? Slohy mě vždycky bavili a docela mi i šli. Teda aspoň jsem měl dobrou fantazii a představivost na vymýšlení různých příběhů.
Neříkám, že první co napíšu tak vydám a dostanu za to hrozně velkej balík, tušil jsem to a Stene mi to jen potvrdil. Nechci se tím samozřejmě živit, ale kdyby se to dalo číst, tak někomu z rodiny by se to třeba líbilo. Hodím to sem a tady se to třeba taky někomu bude líbit. Udělám eBook a třeba tam i někdo zajde a rád si to přečte, pak to doporučí kamarádovi či kamarádce a třeba bude pár lidí, kterým to udělá "radost". Nechci psát Harryho Pottera, to jsem snad nikdy neřekl, nevím proč to tady hned k tomu někdo začal přirovnávat.

Vím jak to Tazator myslel a určitě to nemyslel tak, že to sem mám dát, aby každý napsal jak je to strašný a jak se to nedá číst a ať toho raději nechám. Spíš to myslel tak, že bych ocenil nějaké připomínky a každý by na tom našel něco, co by vylepšil a to bych byl samozřejmě rád za každou připomínku.
Tak se omlouvám za ten dotaz, nevěděl jsem, že to většina vezme takhle a začne to kritizovat ještě dříve než vůbec něco viděli. Kritizoval snad někdo Vás, když jste si řekli... ,,No tak asi by mě bavilo pracovat s počítačema, zajímat se o to a pod."" ještě před tím než jste poprvé špatně sestavili počítač ? Myslím si že se člověk chybami učí a že žádný učený z nebe nespadl. Tak děkuji, že jste mi vysvětlili, že je to nesmysl a že jste třeba teď zabili jednoho Romaina Rollanda. :lol: No tak jsem to na konec trochu odlehčil ať z toho neděláme frašku.

EDIT: Ještě děkuji Alexandru Foxtrottovi :wink: :bigups:

Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 20 led 2011 21:24

Nenech se odradit a zkus to s tím blokem, pokud bude mít úspěch, začni ve větším. Každej musel nějak začínat. Ale pokud si dobře pamatuju, tak vydání knížky je nemalá částka. Tuším snad několik desítek tisíc. Jeden čas se o to zajímal učitel a nakonec přišel a vykašlal se na to.
Tohle neber jako tutovku, ale tuším, že říkal 40 000 za vydání + výtisky knih..

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 20 led 2011 21:29

Jasně s tím já počítám, neřek jsem, že prví co napíšu vydám, jestli vůbec něco. Ale určitě něco založím a budu to tam dávat, no a tam se ukáže, jestli to má smysl nebo ne. :wink:

Stene
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Stene » 20 led 2011 21:31

Pravda, kdyby se ti něco povedlo, dej mi vědět.. 8)

Forhill
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Forhill » 20 led 2011 21:40

Až něco napíšu a hodím to na ty stránky tak se určitě pochlubím a budu rád za každé připomínky. Kdyby si měl čekat než se mi něco povede, to by ses asi načekal! :D

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 20 led 2011 21:53

Mohu se zeptat kolik jsi přečetl knih, mimo těch školních učebnic?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”