Jak je to s OS Chrome?

Problematika Linuxu a ostatních operačních systémů (mimo Win)

Moderátor: Mods_senior

skunkicz
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak je to s OS Chrome?

Příspěvekod skunkicz » 22 led 2011 09:33

shen477 píše:Taky si myslím že by to mohlo být zajímavé. Google Chrome je zatím nejlepší a nejrychlejší webový prohlížeč, co teprve celý systém! :D
P.S.: A dá se to stáhnout jako Live CD - takže to můžeš první vyzkoušet ;)

1. Jak ty říkáš "celý" systém tak to asi moc nevíš vo co gou, protože ten "systém" bude obsahovat jen prohlížeč a k němu to nejnutnější.

2. Takže plnohodnotný super mega rychlý principiálně zcela nový BolgenOS style systém nečekej :D:D:D.

3. Osobně nepochopím lidi, kteří by si kvůli prohlížeči instalovali celý "systém".
Pracuji na (svobodném) operačním systému (jako koníček, nebude to velké a profesionální jako GNU) pro klony 386(486) AT.
- tohle napsal do usenetové diskuse Linus Torvalds dne 17. září 1991

NB: Intel Pentium DC, 3GB RAM, Ati Mobility Radeon HD4570, 250GB HDD - Windows 7 + Archlinux

Reklama
shen477
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod shen477 » 22 led 2011 10:58

Nebudu si kvůli tomu instalovat celý systém :D Vyzkoušel jsem to nabootovat z Live CD a nechtělo se to ani spustit, pořád to načítalo, až to úplně spadlo :D
Ještě k té Opeře: Nepostřehl jsem, že by byla rychlejší než Chrome, ale určitě má více funkcí pro pokročilejší uživatele..
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 22 led 2011 13:00

Opera je zcela jistě nyní nejrychlejší, dle testů i mého soudu. Ale stejně mám primární prohlížeč Firefox, protože jde nejvíce upravit k mému ideálu, pár fičur mi ale stejně chybí ...

shen477
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod shen477 » 22 led 2011 13:04

Asi je, ale na mojem Celeru 2.00 Ghz a 512 MB RAM je rychlejší Chrome, protože nemá žádné ''vychytávky'' :D
Net taky nemáme nejrychlejší :D

--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Led 2011 13:30) ---

Vím, že bych měl udělat nové téma ale: Nedá se nějak zbavit téhle liště v Opeře, krom toho že si nastavím Standard Opera skin?

opera.JPG
Lišty
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

Rihl
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rihl » 16 úno 2011 19:14

Nevím jak Chrome OS,ale Chromium OS běží plně na Linux kernelu,je to v podstatě upravený OpenSuSe,protože tam běží např. YaST2 ze SuSE a vypadá to jako SuSE. V postatě mi to v kombinaci s GNOME trochu připomíná Fedoru. Není to tedy podle mě nic originálního (pouze můj názor!), spíš jenom další linuxovská distribuce. Tohle jsem já zjistil,odhadl a odtušil,nekoukal jsem na žádnou wiki a nevím tedy,jestli je můj odhad správný. Ale aspoň tak jsem to zjistil-.
.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 17 úno 2011 03:24

Až se budete nudit, tak si stáhněte můj OS, najdete ho přes můj podpis > Sam Coupé :lol: Sice ho už nyní neupgraduji (1999), ale i přesto obsahuje některé vychytávky, které ve Win ani nyní nenajdete, například se při stisku kláves rozlišují krátké, dlouhé a dvojité stisknutí (délka se nechá konfigurovat) * zcela automatický sken disket a při nezaznamenaných či jakékoli změně se ihned zanáší do seznamu * automatická komprese a dekomprese souborů (bez postřehnutelného zpoždění na 6 MHz procesoru!) * vyhledání nesmrtelnosti do her a automatické zadání cheatů * rozdílová komprese a mnoho dalších ...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”