Tam se podle mě míchají dva problémy a ty je třeba od sebe oddělit. Píšu, když jsem to vypálil prvně v Neru, tak to přehrát šlo, ale nešel zvuk, což asi neumí to Nero ten správný kodek na zvuk, nebo něco takového. Když jsem to tedy vypálil dle návodu zde, v Nero express, tak to již nepřehraju, v PC ano, přes KM Player. Asi to bude tím, že je to datové DVD a nemá to hlavičku, nebo to není uzavřené, nevím.
Včera jsem zkusil stáhnout si Ashampoo Burning Studio 10, kde to již maká, ale musím to vypalovat jako "Authoring filmů a Slideshow", kde si to ten film překonvertuje podle svého, to trvá nejméně 2 hodiny, což je hrůza a potom je to vypálené během 3 minut. Takže to je program také na nic.
Ono vtip je asi také v tom, že to Nero je již staré, chtělo by to asi nějaké Upgrade, jenomže na to si moc netroufám, třebas jenom nové kodeky, to také nevím kam s nimi.
Ten Ashampoo, jak již někde někdo psal je pěkný prevít, ten se nastěhuje všude, i do Exploreru, který si změní podle sebe a co já vím ještě kam jinam. Tak ho asi brzy odinstaluji.
Nero mám 6.3.1.11 a nyní už je, co mě to ukazuje 6.6.1.4, Nero Express 2.1.2.9 a už je 3.1.0.25.
Zvuk při vypalování chybí
Re: Zvuk při vypalování chybí
Problém je hlavně v tom, žes v úvodu vůbec neřekl, že chceš pálit DVD video, tedy že je nutný převod z AVI (divX) do VOB struktury, resp. do MPEG2 video + MP2 nebo AC3 audio. A v takovém případě se nesmíš divit, že převod trvá tak dlouho. Kvalitní enkoder do MPEG2 ti bude dělat film klidně 5 nebo 10 hodin (já kdysi dělal i víc jak 24 hodin na slabších strojích). Normálně se tento převod ale dělá z nekomprimovaného videa třeba i několika desítek GB. V tvém případě je to paradox, že převádíš dejme tomu 700MB Avi do MPEG2 o velikosti DVD. Tedy ti to několik hodin bude převádět jen proto, aby ti to navýšilo velikost souboru - vytvořilo MPEG2+MP2 (AC3) a tyto dvě stopy zkomponovalo do VOB struktury. Podle mě se tu řeší naprostá blbost v době, kdy i stolní přehrávače za pár stovek umějí přehrát přímo AVI (divX, Xvid).
Chápu-li tvůj prvotní dotaz špatně, oprav mě.
Chápu-li tvůj prvotní dotaz špatně, oprav mě.
ASUS P5Q3; Intel C2D E8400 3,00GHz; 2GB DDR3 1333, NVidia GeForce 210 1GB; Technisat SkyStar HD2; Thermaltake VI10; Seasonic 500W; WD 1TB; LG DVD-RW.
- flekl
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zvuk při vypalování chybí
Tak se omlouvám, že jsem se tak dlouho neozval.
Mám zapojené a používám je DVD rekordéry, jak jsem psal a na těch vypaluji normálně co dávají v TV, mají zabudovaný DVB-T tuner. V čem to vypalují nevím, ale je tam vždy možnost to DVD uzavřít, nebo neuzavřít, pro další vypalování. Pokud ho uzavřu, tak na něj již nic jiného nedám a to by byla škoda, když je tam ještě dost místa. A stačí třebas vzít to neuzavřené DVD a přendat ho do toho druhého a ten ho nepřehraje. Jakmile ale uzavřu, tak to přehraji ve všem.
To Ashampoo jsem už odinstaloval, to je příšerně otravný program, ten je opravdu nalezlý všude, po celém PC, jako vir.
Mám zapojené a používám je DVD rekordéry, jak jsem psal a na těch vypaluji normálně co dávají v TV, mají zabudovaný DVB-T tuner. V čem to vypalují nevím, ale je tam vždy možnost to DVD uzavřít, nebo neuzavřít, pro další vypalování. Pokud ho uzavřu, tak na něj již nic jiného nedám a to by byla škoda, když je tam ještě dost místa. A stačí třebas vzít to neuzavřené DVD a přendat ho do toho druhého a ten ho nepřehraje. Jakmile ale uzavřu, tak to přehraji ve všem.
To Ashampoo jsem už odinstaloval, to je příšerně otravný program, ten je opravdu nalezlý všude, po celém PC, jako vir.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6111
-
od mateo-
Zobrazit poslední příspěvek
16 úno 2025 16:09
-
-
- 13
- 5590
-
od petr22
13 zář 2024 14:32
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11561
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”