Jak se naučit c++
Jak se naučit c++
Dobrý den, mohu se zeptat jak se mohu naučit c++ na googlu je sice plno návodů, ale vždy se tam někdo hádá nebo píše ptákoviny dík moc za odpověd
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jak se naučit c++
knihy - samostudium..na netu najdeš hotová řešení. I ty někdy pomůžou..pokud chceš céčko umět, nesmíš o tom plkat, jít do knihkupectví a začít.. :-)
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejlépe si koupit knížku, která se přímo programováním v C++ zabývá.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
máš už nějaký základy programování? začni nejdřív základama programování, co to je, k čmeu to je, jak to dělat
začni nějakým jednodušším jazykem, Cpp nemusíš hned pochopit a může tě to odradit
programování je extra žrout času hlavně ze začátku, tkaže jestli máš volnej celej rok tak začni, potom už to budeš umět na vcelku dobrý úrovni
začni nějakým jednodušším jazykem, Cpp nemusíš hned pochopit a může tě to odradit
programování je extra žrout času hlavně ze začátku, tkaže jestli máš volnej celej rok tak začni, potom už to budeš umět na vcelku dobrý úrovni

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
iPhone XS
C++ je velmi těžký jazyk, a pro začátečníka dost nevhodný. Než se do něj pustíš, tak potřebuješ znát základní principy strukturovaného programování, ty nejdůležitější se dají naučit třeba tady: http://karel.oldium.net/
Je tam dobrá nápověda a dost příkladů, ze kterých můžeš hodně odkoukat.
Je tam dobrá nápověda a dost příkladů, ze kterých můžeš hodně odkoukat.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
S programovanim zacinam tet jsem prohledal googl a stahl si Naučte se C++ za 21 dni + nejake zaklady s programovanim neznate i jine knihy?
A co myslíte že bych mohl dělat s c++ hry programovat nechci. Dík moc
A co myslíte že bych mohl dělat s c++ hry programovat nechci. Dík moc
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jo ta knížka je dobrá, taky jsem ji měl doma
(už ji můžeš vrátit maty
)
začni něčim jednodušíím, nebo teorií programování radši

začni něčim jednodušíím, nebo teorií programování radši

PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
iPhone XS
iPhone XS
Taky jsem začínal s knížkou Naučte se c++ za 21 dní (ten titulek pěkně kecá, za 21 dní to fakt nedáš :) ) a jsem s ní naprosto spokojen, je to dost dobrá knížka. Teď bych o sobě řekl, že něco málo naprogramovat umím (žádné zázraky) a učil jsem se prakticky jenom z tohohle a samozřejmě z internetu. Perfektní stránka je www.cplusplus.com . Předchozí zkušenosti prakticky nulové, jenom jsem chvíli dělal webovky pouze s použitím html a nějaké naprosté základy css.
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
Myslíte že můžu začít s c++ umím jen základ html
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Myslím že je na čase abys o tom přestal kecat a začal to dělat, potřebuješ k tomu akorát učebnici a kompilátor, může být třeba DevC++.
Prostě si k tomu sedni a jeď od první stránky, přemýšlej k čemu je co, zkoušej příklady, a hodně experimentuj, ověřuj co se stane když něco uděláš jinak.
Na první jednoduché prográmky ani kompilátor nepotřebuješ, můžeš si je odzkoušet třeba tady: http://ideone.com/
Já jsem začínal s tímhle: http://www.root.cz/clanky/papirovy-pocitac-cgs/ a s programovatelnou kalkulačkou TI-57 II, pak jsem se dostal k prvnímu osmibitovému počítači, takže jsem neměl na výběr nic jiného než jen BASIC, který v něm byl napevno v ROM. Dneska máš hned na začátku tolik možností, že z toho jdou mžitky před očima
Prostě si k tomu sedni a jeď od první stránky, přemýšlej k čemu je co, zkoušej příklady, a hodně experimentuj, ověřuj co se stane když něco uděláš jinak.
Na první jednoduché prográmky ani kompilátor nepotřebuješ, můžeš si je odzkoušet třeba tady: http://ideone.com/
Já jsem začínal s tímhle: http://www.root.cz/clanky/papirovy-pocitac-cgs/ a s programovatelnou kalkulačkou TI-57 II, pak jsem se dostal k prvnímu osmibitovému počítači, takže jsem neměl na výběr nic jiného než jen BASIC, který v něm byl napevno v ROM. Dneska máš hned na začátku tolik možností, že z toho jdou mžitky před očima

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
Zpět na “Programování a tvorba webu”