Jakou televizi si pořídit
- Pavel Salák
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jakou televizi si pořídit
Značka Changhong je sice Čína, ale vyrábí se v Nymburce.
Počítám, že do 2-3 roků budou LCD, LED a plazmy převálcovaný OLED a jejich variantami (AMOLED, ...).
Dneska mi má přijít tahle (k vůli nedostatku místa jsem musel vzít právě tak malou úhlopříčku, tak jsem zvědav
)

Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Dle tvrzení TV servisáků je pro ně nejhorším výrobcem televizí SHARP a PANASONIC. Nejhorší v tomto případě znamená, že jim dává nejméně vydělat a tudíž jsou pro spotřebitele nejlepší 

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak Sharp a Panasonic mají lepší obraz a podání barev než samsung. Mně se ale více líbi přepálene barvy, takže jsem bral samsung :-) Na to oni celkem hřeší. Schválně si všimni v obchodě, jak je mají vedle sebe :-)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Jistě nelze než souhlasit s karlosem, Panasonica mám asi 13/14 let a bez jedinné poruchy. Jenže 56cm šířky to bylo nad možnosti panasonic, sharp - mizerný zvuk, samsung... atd. atd.. tak to u mne vyhrálo LG.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud televizi nemůžeš nakrmit fakt kvalitním signálem a tak bych nad tím moc nepřemýšlel. Kluci ti tady doporučili pár modelů, ale jako laik to stejně moc nepoznáš.
Já mám doma televizi přes koaxiál a když jsem u známých, kteří chytaj signál na střeše, byl to teprve rozdíl (máme stejný model televize)
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Úno 2011 09:08) ---
Pokud televizi nemůžeš nakrmit fakt kvalitním signálem a tak bych nad tím moc nepřemýšlel. Kluci ti tady doporučili pár modelů, ale jako laik to stejně moc nepoznáš.
Já mám doma televizi přes koaxiál a když jsem u známých, kteří chytaj signál na střeše, byl to teprve rozdíl (máme stejný model televize)
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Úno 2011 09:08) ---
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
S tímto naprosto souhlasím. Člověk si řekne digitál, ale když jsem viděl obraz ze satelitu, padl jsem na p**el.. 

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
jako laik to stejně moc nepoznáš.
Rozhodně však i jako laik poznáš, když po pár letech provozu svěříš televizi servisu a to nemluvím o explodujícím zdroji, který podpálil obývák... Proto mám doma SHARP, bez ohledu na kvalitu signálu ze společné antény, ale právě pro onu deklarovanou bezporuchovost.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Stene
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A kterej výrobce ti tu bezporuchovost dneska zaručí?
//nechci rozpoutávat flame, ale pro mě je dostatečným argumentem slovo opraváře televizí. Pokud mi řekne, že prakticky neví, co je opravovat SHARP a PANASONIC, pak to beru za mnohem hodnověrnější, než tvrzení výrobce Chuang Si, že jeho výrobky jsou plně srovnatelné se světovou špičkou
//Karlos
//nechci rozpoutávat flame, ale pro mě je dostatečným argumentem slovo opraváře televizí. Pokud mi řekne, že prakticky neví, co je opravovat SHARP a PANASONIC, pak to beru za mnohem hodnověrnější, než tvrzení výrobce Chuang Si, že jeho výrobky jsou plně srovnatelné se světovou špičkou

//Karlos
V jedné malé nejmenované prodejně mi majitel říkal ,že bere do prodeje z 90% pouze televize značek panasonic a samsung z důvodu minimálních reklamací.Sharp je na tom taky dobře.Co se týče kvality obrazu tak např u televizí FullHD je potřeba nakrmit signálem ze satelitu ve Full HD.To je pak pokoukáníčko.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sice jsem doporučoval Full HD LED LCD,ale sám mám taky 107cm plasmu LG a stejné připomínky jako ostatní co zde psali.Takže úhlopříčka 107 cm je dobrá,ale už bych taky uvažoval i o větší,obraz je pěknější než na LCD a pozorovací úhly jsou lepší,jenže místo plastu je čelní plocha skleněná,což zase odráží světlo třeba od okna.Na druhou stranu se to lépe čistí než povrch LCD.Mírné omezení vidím pouze v HD ready rozlišení a větší spotřebě i když i ta je ve srovnání ze 107cm LCD irelevantní,protože při sledování filmu v tmavé místnosti si plasma bere méně,kdežto LCD má pořád stejnou spotřebu ať je světlo nebo ne.Ovšem za cca.11 tisíc 107cm LCD určitě nekoupí.Otázka co tazatel preferuje.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2300
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 19:28
-
- 9
- 4351
-
od zeus
10 dub 2025 23:23
-
-
Jakou desku b350 a výš mATX s 2x M.2 NVMe sloty?
od b.m » 21 led 2025 23:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 4112
-
od b.m
02 úno 2025 00:50
-
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”