Zdravím,
Som tu na fóru nový takže ak porušujem nejaké pravidlo alebo som zle zaradil tému tak ma opravte vopred ďakujem.
Mám veľký problém s mojím PC týka sa asi nejakého komponentu v ňom a neviem prísť na to akého. PC mi zvykne zamrznúť obraz a jedine čo to rieši je reštart alebo sa reštartuje aj sám robí to tak, že niečo ako by puklo v HDD po tom to ide asi 5 sekúnd a zamrzne. Ide o to, že mi to takto stále robilo asi pred rokom. A potom to z neznámych príčin prestalo. A tento rok sa to znovu objavilo. Čítal som veľa článkov teplotu CPU som mal priemernú ale predsa len som skriňu vytiahol zo stolíka a mám ju otvorenú teplota klesla asi o 10 °C ale robí to stále. Mimochodom teplota v skrini je si myslím nízka lebo žiadne teplo tam nie je cítiť. Vyčistil som ďalej celý PC od prachu, pozrel som všetky kondenzátory a premazal ventilátor na grafickej karte. Windows som celý preinštaloval... A ďalšia vec je, že keď mi to robí tak sa zvyknú poškodiť systémové súbory a nezostáva mi vždy nič iné ako opravovať Win pomocou chkdsk. Myslím si, že to bude HDD asi ničím iný. A ak zapínam PC po dlhšom čase vždy v ňom niečo hučí a ma veľké otáčky ale po nejakej dobe sa ten zvuk ustáli a ide úplne ticho. Fakt tomu nerozumiem za moje všetky PC čo som mal som sa stým nestretol... Vopred ďakujem za každú radu ako to riešiť. :)
Aha a ešte by som dodal, že je jedno kedy to zamrzne či pri hre alebo aj vo windowse. (Aj keď nič nerobím)
//když chceš jezdit autem, je dobré se naučit pravidla, která je nutné na silnici dodržovat. Tomu se nevyhneš tím, že si na auto dáš ceduli "Jsem ignorant, neznám pravidla, pokud někoho zabiju, předem se omlouvám". Stejně tak pokud chceš přispívat do fóra, je nutné si přečíst a dodržovat Pravidla - ostatně jsi se k tomu zavázal při registraci. A nevyzuješ se z toho tím, že se předem omluvíš za to, že Pravidla porušuješ.
//přejmenováno - původní název Potřebuji pomoc porušoval Pravidla
//mmm
Zamrzá obraz, pomůže jen restart* Vyřešeno
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Potrebujem radu odborníka*
Zkontroluj RAM memtestem, HDD utilitou od výrobce. Použij Ultimate Boot CD (UBCD) Oprav si nadpis, na konkrétní problém.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zamrzá obraz, pomůže jen restart
Tímto způsobem se chová systém, pokud disk vypne. Většinou za to může vadná elektronika disku nebo zdroj v počítači. Ale tady spíš ten disk.
//mmm: je třeba každého takhle drbat? Myslím, že se dopředu omluvil, pokud něco udělal špatně! Občas se docela bavím nad těmi komentáři a musím říct, že byste mohli tu sílu uvolnit jinde...
//mmm: je třeba každého takhle drbat? Myslím, že se dopředu omluvil, pokud něco udělal špatně! Občas se docela bavím nad těmi komentáři a musím říct, že byste mohli tu sílu uvolnit jinde...
Naposledy upravil(a) d1amond dne 27 úno 2011 10:40, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Re: Zamrzá obraz, pomůže jen restart*
Ospravedlňujem... sa bude to tým, že som práve na tom PC a zásadné som to chcel čo najskôr napísať než zamrzne a nedopíšem to a tak sa aj stalo už 4 krát vyhodil som jednu RÁM spomenul som si, že na tomto PC mi robilo problém aj to, že sa byli dve značky RAMok...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Jak říkám. Může to dělat disk - rovněž ty pazvuky tomu nasvědčují. Pokud by to bylo ramkou, tak tam to většinou hodí modrou smrt.
Aha a prosím vás neviete či sa to dá opraviť... ? Teď HDD bežal aj na predošlom PC a išiel v pohode a mám dám dosť veci hlavne ohľadom web stránok a fakt už nemám chuť všetko zálohovať a dávať tam druhý a všetko inštalovať mám už nervy.... A to hučanie pri štarte už viem čo je je to Ventilátor na grafike...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Udělej co sem ti napsal, pokud je disk vadný, tak ho neopravíš ničím...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Neřešil jsem zvuk při náběhu, řešil jsem to loupnutí při běhu a následné zamrznutí. Pořiď si nový disk, a tento celý můžeš zkopírovat (1:1). Máš jistotu a klid.
Ale nejdřív projeď ty kontroly.
Ale nejdřív projeď ty kontroly.
Tak som si urobil Test cez HD Tune výsledok je takýto... 
(Nejde to ani opraviť cez chkdsk)
Neviete mi poradiť čo stým... jeden HDD som mal tiež chybný a ten mi robil známi. Bolo to už dávnejšie ale tam bol iba jeden chybný sektor a on ho v tom sektore rozdelil. No ja ich mám viac a tak na husto je asi blbosť to rozdeľovať, že ? Čo by ste mi poradili okrem zmeny HDD ?

(Nejde to ani opraviť cez chkdsk)
Neviete mi poradiť čo stým... jeden HDD som mal tiež chybný a ten mi robil známi. Bolo to už dávnejšie ale tam bol iba jeden chybný sektor a on ho v tom sektore rozdelil. No ja ich mám viac a tak na husto je asi blbosť to rozdeľovať, že ? Čo by ste mi poradili okrem zmeny HDD ?
Naposledy upravil(a) Pongo dne 27 úno 2011 14:43, celkem upraveno 1 x.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pořiď si nový disk. Bude se to zhoršovat až nakonec přijdeš o všechna data.
Ok... stačí mi trápna odpoveď pořiď si nový... Takhle se nikdy odbornik k tomu nepostaví.
Ja se skúsím jěšte poptat lidi... co poznám myslel sem ze mi nekdo na netu poradi ale jak sem videl jenom vsude napsany porid si novy tak to je beznadejne jedine v cem sem se utvrdil ze jsou chybne klastre. A pokial sa nemylim tak to spravi iba ked to na ten klaster pride cize to treba nejak zamedzit a chybne klastre sa nedaju rozmnozovat tym ze ich mam 6 tak zrazu ich bude 10 a o data sa neboji dopracoval som sa k nim hocikedy aj ked mi padol Win...
Ja se skúsím jěšte poptat lidi... co poznám myslel sem ze mi nekdo na netu poradi ale jak sem videl jenom vsude napsany porid si novy tak to je beznadejne jedine v cem sem se utvrdil ze jsou chybne klastre. A pokial sa nemylim tak to spravi iba ked to na ten klaster pride cize to treba nejak zamedzit a chybne klastre sa nedaju rozmnozovat tym ze ich mam 6 tak zrazu ich bude 10 a o data sa neboji dopracoval som sa k nim hocikedy aj ked mi padol Win...

-
- Pohlaví:
Mně to jako trapárna nepřijde, disk má vadné sektory které nejdou opravit a bude se to jen zhoršovat - jednou to ani nenaběhne. Stáhni http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/ a dej sem výpis.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2274
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 16:11
-
- 15
- 8362
-
od atari
27 bře 2025 13:08
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4352
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
- 7
- 2552
-
od AirCrew