Dobrý den vespolek,
jelikož jsem programátor a pracuji jak doma, tak v kanceláři, řeším už nějakou dobu problém synchronizace. Zdá se že nejlepším řešením je notebook, kde synchronizaci nemusím řešit vůbec. Problémem však je výkon. Dlouhou dobu uvažuji o herním notebooku (Alienware m15x). Jenomže PC je PC.
Synchronizace jako taková je problém, který se mi nechce řešit. Není problém synchronizovat dokumenty, nebo je sdílet přes VPN apod. S konfiguračními soubory už to je horší (sice je člověk nemění často, ale přece), ale řešitelné (symlinky apod.).
Napadlo mě tedy řešení (jistě nebudu první), kdy bych měl dvě PC a jeden disk s operačním systémem. Tento disk bych vždy přenášel z kanceláře domů a naopak. řeším ale jak moc jsou Windows 7 "ohebné". Je samozřejmé, že nemohu brát verzi OEM, které si hlídají sériová čísla komponent kvůli aktivaci. Krabicová verze by již problém se sériovými čísly problém mít neměla. Pokud tedy postavím dva "naprosto identické počítače", neměl by být problém. Je ale jasné, že v kanceláři nepotřebuji tak výkonný stroj jako doma. Proto bych chtěl aby se sestavy do jisté míry lišily.
Samozřejmě v obou budou stejné základové desky a stejný procesor. RAM se budou možná lišit, ale u nich strach nemám. DVD mechaniku také řešit nemusím. Problém je však v grafické kartě. Nejsem si jistý, pokud budu mít dvě různé grafické karty, třeba i stejné firmy a série, jestli to windows rozdýchají a nebudu muset pokaždém přenosu reinstalovat drivery.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Samozřejmě se mi nechce vyhodit 30 - 40 tisíc za dva počítače, abych zjistil, že to nefunguje. Bohužel doma nemám ani dvě frafické karty abych je vyzkoušel nainstalovat a popřehazovat.
Předem děkuji za věcné názory. A prosím, neřešme zde, proč nechci notebook a proč nechci syncronizovat...
Jeden disk s Windows 7 pro dva počítače...
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Jeden disk s Windows 7 pro dva počítače...
investoval bych do online backupu/synchronizaci...
https://www.mesh.com/welcome/default.aspx
http://myego.cz/item/zalohuji-nove-i-s-acronis-true-image-2011
http://myego.cz/item/acronis-online-backup-zalohovani-s-rychlosti-90mbps
sorry špatně jsem si to přečetl...
Ale je blbost tahat disk sem a tam. Akorát bys ho vystavoval možnost fyzického poškození...
Hold přes nějakou službu synchronizuj i ty "konfigurační soubory", i když nevím co přesně pod tímhle pojmem myslíš...
https://www.mesh.com/welcome/default.aspx
http://myego.cz/item/zalohuji-nove-i-s-acronis-true-image-2011
http://myego.cz/item/acronis-online-backup-zalohovani-s-rychlosti-90mbps
sorry špatně jsem si to přečetl...
Ale je blbost tahat disk sem a tam. Akorát bys ho vystavoval možnost fyzického poškození...
Hold přes nějakou službu synchronizuj i ty "konfigurační soubory", i když nevím co přesně pod tímhle pojmem myslíš...
no pokud budou GK nVidia a obe stejny rady (napriklad GeForce 8 ) tak by podle me bejt problem nemel ale jak je to u Ati nevim
Naposledy upravil(a) tux dne 07 bře 2011 21:13, celkem upraveno 1 x.
Just Fucking Google It!
- jimmy3
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Bohužel by musely být i stejný GK jinak bys musel pokaždý přeinstalovávat ovladače, takže stejná MB, CPU a GK u pamětí to je jedno.
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10
CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10
CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10
No toho jsem se trošku obával, ale holt je to cena za komfort. Sice v kanceláři nepotřebuji tak výkonnou kartu... Ikdyž by tu byla ještě nmožnost vybrat dvě karty se stejným čipem, ale jinou pamětí. Tím bych stáhl cenu u jedné karty dolů a ovladačům snad bude jedno že jedna karta má např. 1 GB DDR5 a druhá 512 MB DDR2...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Musel bys provádět pokaždé aktivaci produktu - změna základní desky. Otázkou času je, kdy to MS vyhodnotí jako pokus o nelegální aktivaci.
Nvidia používá stejný driver pro několik karet, takže bys akorát pokaždé potvrzoval výměnu HW.
Přijde mi to celé jako docela vopruz. Data bych hodil na flashku a nazdar:)
Dále mi není jasné, proč takovýhle laptop nepoužívat jak doma, tak i v práci - s tím, že k němu akorát připojím monitor a periferie na USB hubíku.
Nvidia používá stejný driver pro několik karet, takže bys akorát pokaždé potvrzoval výměnu HW.
Přijde mi to celé jako docela vopruz. Data bych hodil na flashku a nazdar:)
Dále mi není jasné, proč takovýhle laptop nepoužívat jak doma, tak i v práci - s tím, že k němu akorát připojím monitor a periferie na USB hubíku.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
U krabicové verze se aktivace neprovádí, ale nevím jak je to s kontrolou sériových čísel.
Jedná se mi o co nejjednodušší použití. Prostě v práci hybernovat, doma zapnout a pokračovat. Dělám na více projektech, od tvorby nových až po aktuualizace stávajících.
Musel bych tedy GITem aktualizovat repozitáře, vše pozavírat atd. Tato procedura je pomalu na půl hodiny. Čili celkem hodina. Proto mi přišlo jednodušší v práci hybernovat, vytáhnout disk, doma zasunout disk, zapnout a pokračovat v krasojízdě.
Samozřejmě možností synchronizace je bezpočet, ale pokud by šlo toto, bylo by to pro mne nejjednodušší.
Prostě to co teď dělám s notebookem, moci dělat se stolním PC. S linuxem toto není problém. Bohužel si stále myslím, že linux na plnohodnotnou práci pro mne nestačí.
Jedná se mi o co nejjednodušší použití. Prostě v práci hybernovat, doma zapnout a pokračovat. Dělám na více projektech, od tvorby nových až po aktuualizace stávajících.
Musel bych tedy GITem aktualizovat repozitáře, vše pozavírat atd. Tato procedura je pomalu na půl hodiny. Čili celkem hodina. Proto mi přišlo jednodušší v práci hybernovat, vytáhnout disk, doma zasunout disk, zapnout a pokračovat v krasojízdě.

Samozřejmě možností synchronizace je bezpočet, ale pokud by šlo toto, bylo by to pro mne nejjednodušší.
Prostě to co teď dělám s notebookem, moci dělat se stolním PC. S linuxem toto není problém. Bohužel si stále myslím, že linux na plnohodnotnou práci pro mne nestačí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3440
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
30 kvě 2025 11:32
-
-
- 6
- 7884
-
od zeus