Formulář
Formulář
Zdravím, potřebuju rychle poradit, jak psát do formuláře v pdf. Do některých to jde a do toho, který nutně potřebuju, tam to zrovna nejde. Co s tím? Protože už odmítám to zase skenovat a vyplňovat přes mspaint... přestává mě to bavit.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Formulář
Pokud někdo navrhl formulář a některé položky lze editovat a jiné ne, měl k tomu jistě důvod.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Ano, aby muselo být daňové přiznání vypisováno každý rok ručně hůlkovým písmem... to určitě. To je teda důvod. To si tedy mám koupit psací stroj? Tady jde o to, že nejde editovat vůbec nic. Respektive nejsou tam žádné kolonky na vypisování, jak to někdy bývá (spíše jak to má správně být). Lze pouze kopírovat text, který tam je, což mi je jaksi k ničemu. Loni jsem text musel dopisovat přes program Malování a je to sakra velká práce a jiné řešení zatím neznám.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Existují programy, které zpracovávají agendu přímo do těchto formulářů. Jinak nejsou ty tiskopisy určené k úpravám.
Editovat PDF umí Acrobat Proffesional, ale to už vyjde podstatně levněji ten psací stroj.
Editovat PDF umí Acrobat Proffesional, ale to už vyjde podstatně levněji ten psací stroj.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Vytvoř si formulář v Excelu a máš vychechtáno, dokud úředník nevymyslí nový.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Acrobat Professional, děkuju. Hned se na to podívám. Ano, podstatně levněji to vyjde určitě, samozřejmě 
// spíš nechápu, proč formulář, který se má elektronicky vyplnit, vůbec nefunguje...

// spíš nechápu, proč formulář, který se má elektronicky vyplnit, vůbec nefunguje...
Souhlasím, už několik let vyplňuju Excelovou tabulku. Případně lze vyplnit OnLine na http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr ... uvod.faces, pokud nemáš Certifikát, tak stačí odeslat a vytisknout potvrzení, to podepsat a doručit na FÚ do 5ti dnů po odeslání.
Takto posílám už 2 roky DPH a k plné spokojenosti. Mj, umožní ti to i jen třeba vytisknut vyplněný formulář DP ve PDF i bez odeslání.
Toto doporučuji. Kašli na obyčejná PDFka.
Takto posílám už 2 roky DPH a k plné spokojenosti. Mj, umožní ti to i jen třeba vytisknut vyplněný formulář DP ve PDF i bez odeslání.
Toto doporučuji. Kašli na obyčejná PDFka.
Nainstaloval jsem si Acrobat, hned jsem uviděl funkci rozeznání pole, tak jsem na to kliknul. Všechna pole se přidala automaticky, jen některá jsem musel doupravit. Bohužel je to jen na 30 dnů, docela užitečný program. Takže už je všechno v pořádku, ale děkuju za rady, možná využiju i jiné možnosti... příště 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2537
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
30 črc 2024 09:07