Dobrý den,
již delší dobu pozoruji ze svého PC pískání, konkrétně z míst, kde se nachází HDD, chvílema je slyšet i cvakání hlav, ze začátku to bylo jen když jsem notebook přenášel skrz chladné počasí venku, zkrátka když vymrznul. Teď už je pískání pravidelné, píská ale jen, když NB startuje po delší době vypnutí, cca. 1hod. Poslední dobou se při prvním zapnutí ještě zasekne při nabíhaní Windows 7, u zobrazení nápisu a loga. Musím vypnout a znuvu zapnout a poté zase při pískání naběhne. Taky jsem si všiml, že se při nabíhání a pískání zasekává, na malou chvíli. Kvůli tomu a taky místem zvuků to přisuzuju HDD, nějak jsem se i smířil s nákupem nového HDD, pro jistotu se ale chci zeptat nejdřív odborníků, není-li to např. jiná závada, popř. opravitelná závada a pak bych mohl předejít zbytečnému nákupu disku. Disk jsem nechal testovat programy, avšek žádnou chybu nenašli, ovšem bylo dost sektorů s delší dobou přístupu.
Předem děkuji za odpovědi a pomoc.
P.S.: Pokud by byl někdo ochotný, pořídil jsem video s pískáním NB, můžeme se spojit a video zašlu k "analýze".
HP Pavilion DV5 - pískající a cvakající disk
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3619
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 říj 2024 09:01
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 5006
-
od DenyKr
Zobrazit poslední příspěvek
15 zář 2024 14:14
-
-
- 5
- 1158
-
od mmmartin