Pomalé Windows po zapojení SATA disku

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Werner77
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Pomalé Windows po zapojení SATA disku

Příspěvekod Werner77 » 14 pro 2006 16:49

Nazdar lidi. Doufám, že mi někdo pomůže. Mám v počítači dva staré PATA disky (40 a 80 GB) na jedné IDE větvi a CD-RW na druhé IDE větvi. Poté co jsem zapojil nový SATA disk na SATA1, došlo k výraznému zpomalení startu Windows. Po několika minutách bylo naloadováno jen několik z asi 20 ikon na ploše, ikonky v hlavním panelu (jazyk, antivir, nvidia) nenaběhly a počítač se zdál zamrzlý. V Biosu mám SATA povoleno. Sytém loaduju ze starého PATA disku, nový SATA disk by měl být naformátovaný a prázdný.

Díky za každou radu.

Reklama
seitec
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod seitec » 14 pro 2006 17:52

napis co mas za pc, hlavne desku (MB)
:)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 14 pro 2006 21:13

Na sata se teprv připravuju co mě zaráží ale já to musím u sebe ještě vyzkoušet proč máš oba dva PATA na jedné IDE Když sem vyzvídal bylo mi řečeno že by měl být PATA a mechanika CD nebo DVD v páru kvůli přepisu mezi disky na jedné IDE je to prý pomalé nebo to nejde vůbec. jenže tak jak to máš teď by to bylo zas dobře pro vypalování většinou pálíš z jednoho nebo z druhýho HD.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Werner77
nováček
Stav:

Příspěvekod Werner77 » 14 pro 2006 21:22

MB: MSI K8N Neo2, nVidia nForce3 Ultra
Procesor: AMD Athlon 64 3200+
Paměť: 1GB 400MHz
IDE 0: Master Western WDC WD400BB-00CLB00
Slave Seagate ST380011A
IDE 1: Single NEC DVD-RW ND-4570A

SATA 1: Maxtor Maxline III 7V250F0

Řadiče: NVIDIA nForce3 250 Parallel ATA Contrller (v2.6)
NVIDIA nForce3 250 Serial ATA Contrller (v2.6)
NVIDIA nForce3 250 Serial ATA Contrller (v2.6)

Werner77
nováček
Stav:

Příspěvekod Werner77 » 14 pro 2006 21:27

Zkoušel jsme to i bez Slave na IDE0 a bez DVD, takže jsem tam měl jen PATA na IDE0 se systémem a na SATA1 nový prázdný disk. Windows naběhnou asi po 5 minutách, ale jsou zabržděné. Nový disk na SATA1 se hlásí jako Disková jednotka a v hlavním panelu mi hned nabízí systém jeho odstranění (jako při vypínání USB FLASH). Dokud jej neodstraním, nevidím ani nic v Tento počítač. Po odstranění tam vše naskočí, ale nový disk jen problikne a zmizí.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 14 pro 2006 21:39

je mi líto ale já sem tipoval na špatné nasvitchování ta tvoje MD má mít auto update tak předpokládám že ovladače i bios jsou ty nejnovější a dál sem v kocích snad se tě někdo ujme.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 pro 2006 21:43

Disk pravděpodobně nemá vytvořený žádný oddíl a není naformátovan. Protože SATA disk lze odebrat při chodu počítače, chovají se některé počítače k Sata disku, k jako výměnnému mediu. Podívej se do Biosu, zda máš sata disky nastaveny na "auto" a ne náhodou na "disabled". Pokud jej najdeš ve správě disků, klikni na něj pravým myšítkem, vyber naformátovat na potřebný formát(FAT32, NTFS). Pozor pokud máš systém FAT32, musíš formátovat i tento na FAT32 jinak jej systém neuvidí. Nespleť si disky jinak přeformátuješ, co nemáš!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Werner77
nováček
Stav:

Příspěvekod Werner77 » 14 pro 2006 22:07

V BIOSu ve Standard CMOS Features disk vidim na pozici Third Master. Vsechny nastaveni u disku mam na Auto. Prodejce mi rekl, ze disk naformatoval na NTFS. Jinak, v jake Sprave disku myslis? Ve Windows? Zkusil jsem jej pripojit za behu a systém mi hned nabízí Bezpečně odebrat Diskovou jednotku v Hlavním panelu a do složky Tento počítač se nemůžu dostat.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 pro 2006 22:21

Jestliže máš disky se systémem NTFS, měl by jsi jej vidět ve správě disků ve Windows. Jestliže máš formátováno na Fat32, musíš disk přeformátovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 14 pro 2006 22:28

Ještě se podívej do manuálu k desce, zda podporuje disky SATA2, pokud ne, musíš nastavit jumpery na disku na Sata1.

Werner77
nováček
Stav:

Příspěvekod Werner77 » 14 pro 2006 23:08

Nepomohlo ani odstranění a znovuvytvoření oddílu a rychlý formát přes instalační CD Windows. DO správy disků se dostanu až ten na SATA1 odpojim, jinak je to zamrzle. Deska podporuje SATA 1.0, Jumerovani na disku jsme take zkousel (uplne vlevo 1,5GB, uplne vpravo i bez jumperu). Ted uz jsem v koncich. Zitra to jeste zkusim na jien masine. Jiank diky za reakce a kdyby vas lidi jeste neco, tak napiste.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 15 pro 2006 08:22

Jen jestli si nepleteš SATA a RAID ty čísla sou nějaký podezřelý.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • SATA disky idú všetky na SATA 2 nie na SATA 3
    od Laces » 10 dub 2025 10:13 » v Problémy s hardwarem
    6
    3390
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    10 dub 2025 19:50
  • Zapojení ústředny EZS Příloha(y)
    od maathes » 18 lis 2024 13:39 » v Vše ostatní (Off topic)
    1
    4415
    od HappyMental Zobrazit poslední příspěvek
    05 pro 2024 11:14
  • Kabely od Cablemod koupe/zapojeni
    od Lister99 » 01 srp 2024 14:57 » v Vše ostatní (hw)
    6
    4950
    od Lister99 Zobrazit poslední příspěvek
    02 srp 2024 13:56
  • Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
    od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2191
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 13:53
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    8238
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30

Zpět na “Problémy s hardwarem”