PC se vypne Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tomikzlesa
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

PC se vypne

Příspěvekod tomikzlesa » 06 črc 2011 01:17

Zdravím,
mám problém na který mám i sám zřejmě řešení :lol: Stala se hloupá věc, při zapnutém PC jsem upravoval větráček, bohužel se mi dotkly kablíky (+ a - ) hodilo to jiskřičku a PC se vypl. po chvíli šel opět nahodit. Od té doby, hodně nepravidelně se PC prostě vypne a nejde zapnout, jediný řešení je vypojit zdrojový kabel z desky a opět zapojit. Od té doby když připojím jakýkoliv větráček na čtyřpin tak se točí naplno, předtím se točily podle regulace desky, která ted zřejmě nefunguje. Pokud je to deskou je reálná reklamace ? no mohlo by to být i zdrojem, ale to si nemyslím ten má pojistku. PC se vypne jen při hře, např. 14dní byl klid, dnes se závada opět projevila..

PS: nepište že sem blb a mám si PC vypnout to vím :lol: :evil:

Reklama
Banner
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Re: PC se vypne

Příspěvekod Banner » 06 črc 2011 06:23

Vy jste to zkratoval na vystupech z desky, nebo ze zdroje?
Mas problem? RTFM! Mas vetsi problem? UTFG! Mas nejvetsi problem? Zeptej se na foru :)

tomikzlesa
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod tomikzlesa » 06 črc 2011 10:45

byl to kabel ktery vedl z desky ze ctyrpinu, do kteryho mel prijit vetracek

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 črc 2011 11:00

Velice pravděpodobně se ti podařilo zničit obvod, který má na starosti regulaci napětí pro větráček v závislosti na regulaci z desky a větráček proto běží naplno. Úspěšnost reklamace bude nejspíš záviset na prodejci. Pokud mu nevyzvoníš jak k závadě došlo, mohl by to při troše velkorysosti uznat, každopádně ale pokud to jako reklamaci neuzná, nemělo by asi cenu se s ním hádat, protože by to znamenalo s tím jít k soudu a tam by přiznaný znalec téměř určitě poznal, že důvodem závady byl zkrat na drátech.
A příště si před laborováním PC vypni!! :lol:
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

tomikzlesa
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod tomikzlesa » 06 črc 2011 12:00

nic reklamovat nebudu to byla jen taková otázka, je podle tebe možné že to způsobuje i problém s vypínáním PC ? no začlo to od te doby takže asi zbytečná otázka :roll:
j neboj příšte ho nejen vypnu ale i vytahám kabely :oops:

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 črc 2011 16:36

... je podle tebe možné že to způsobuje i problém s vypínáním PC ?
Těžko říct. Pokud po vypnutí je jedinou cestou k opětovnému zapnutí odpojení základní desky od zdroje a její opětovné připojení a závada se začala projevovat po maléru s jiskřičkou, je to dost pravděpodobné. Ještě bych vyzkoušel, zda k opětovnému zapnutí nestačí konektorem jenom zahýbat nebo na něj jen bez vytahování zatlačit, aby se trochu prohnula základní deska. Může totiž být, že na desce je nějaká závada na tištěném spoji, která pomine po mechanickém namáhání při odpojování a opětovném zapojování konektoru.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

tomikzlesa
Level 2
Level 2
Stav:

Re: PC se vypne  Vyřešeno

Příspěvekod tomikzlesa » 15 črc 2011 14:21

No jelikož je člověk tvor tupý :mad: tak vypínání vůbec nyblo kvůli desce, shoda náhod svedla to že jiskřička proběhla zrvona při zapojování regulátoru Zalman, a já jen málo chladil zdroj :cry: . Nenapadlo mě že zdroj při přehřátí PC vypne, ale jen restartuje. Na desce jen odešly regulační čidla na 4 pinech (krom procesorovýho) jinak je deska v pořádku.

Zpět na “Problémy s hardwarem”