Notebook do 22k rady a tipy

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

LOP394
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Notebook do 22k rady a tipy

Příspěvekod LOP394 » 06 črc 2011 18:08

Ahoj hledám notebook do 22tisic korun ceskych
Moje pozadavky hry , sledovani televize (to si kupim ten tv tuner na flasc) ,filmy , přenašení v okolo zahrady a doma :lol: a asi 10 krát za rok nekam jedu tak aby vydrzel
díky za rady a tipy

Reklama
Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Notebook do 22k rady a tipy

Příspěvekod Fox8 » 06 črc 2011 19:58

Přečti si tenhle topic viewtopic.php?f=40&t=69735
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 06 črc 2011 20:05

Vše co požaduješ, výdrž, výkon ...
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=88760
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 06 črc 2011 20:09

Je pravda, že o kvalitě moc nepsal. Ikdyž pravdou je, že sem kamaradovi doporučil kvuli ceně a acera a nemuže si ho vynachválit. Ja mě 1 a nechci už ...

Tento s topicu nade mnou je kvalitnější http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=93947 i "trochu" lepší :D

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 06 črc 2011 20:15

Nevím, co hodně lidí má proti Aceru, já ho také mám a je naprosto skvělý. Jinak, ten Lenovo podle mě není o mnoho lepší, i7 je podle mě zbytečný, i5 výkonný dost, navíc ta i7 má 2 GHz a je o 1k přes limit. Já ten Lenovo nezavrhuji, jenom říkám, že to je podle mě zbytečný. Acer má u GK 2 GB paměti, CPU dost výkonné a výdrž je úplně jinde, než u Lenova.
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 06 črc 2011 20:18

Zase v tomto máš trochu pravdu. Ja proti aceru mam svoje, ale neříkám, že je špatný. Taky je pravda, že ten notebook jsem měl pře několika lety. Je trochu dražší. vykonově ti ten od kotika taky bude stačit. ale myslím, že Lenovo je na tom vykonostně lip. Ale taky věc nazoru. Nic proti tvému návrhu je borý ;) a 100% dostačující ... A ja mam skvrny na monitoru a píšu teček víc, než bych měl ...

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 06 črc 2011 20:56

Lenovo že není o mnoho lepší? Koukám, že absolutně nevíš, co říkáš. Ohánět se 2GB pamětí u GK jen ukazuje, jaký bordel v tom máš. Protože nVidia GT 555M je o cca. 25-30% výkonnější než GT 400M. Ohledně CPU, pokud srovnáme výsledky Cinebenchu, tak i7-2630M je na tom o cca. 35-40% lépe než i5-2410M. Možná protože i7 má 4 fyzická jádra ( s HTT pak 8 ) a i5 jen 2 ( s HTT 4 ). Dále 8GB na 1333MHz operační paměti oproti polovičce u Aceru, k tomu ještě pomalejších (1066MHz). Píšeš tu, že i7 má jen 2GHz, podle čehož to samozřejmě nemůžeš vůbec srovnávat. Jednoduše protože díky TB se jeho frekvence pohybuje mezi 2,0-2,9 GHz, u i5 je pak to rozmezí mezi 2,3-2,9 GHz. Že pro Tebe je výkon i7 zbytečný ještě neznamená, že to tak mají i ostatní.

V neposlední řadě také zmíním jako velkou výhodu přímo výrobce, tedy značku Lenovo. Vždyť zrovna ona se spolu s Dellem řadí na úplnou špičku. Přiznám se, že Acer nemám rád, to proto proti němu vystupuji, kde jen to jde. Nejde pouze o nějakou mou domněnku, že je to nekvalitní výrobce, nýbrž o zkušenosti se spoustou jeho NTB. Ono se stačí podívat na reklamační záznamy v nějakém větším elektru. Když pak tyto čísla přesahují 3x až 4x všechny ostatní značky dohromady, něco to znamená. Až tedy příště budeš chtít vypadat chytře, nejdříve si to, co tvrdíš, pořádně ověř! :?

K původnímu dotazu, odkazovaný Lenovo IdeaPad Y570 je opravdu výbornou koupí a pokud pro Tebe jeho cena neznamená nějaký velký problém, jdi do něj, nebudeš litovat.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 06 črc 2011 21:48

Já se tu nebudu nijak obhajovat, nemá to cenu ...
Já si na chytrého hrát nepotřebuji, tak nemusíš být protivný...
Asi si to celé nepřečetl, nebo nevím
Kotik píše:Lenovo nezavrhuji, jenom říkám, že to je podle mě zbytečný
. Acer je na hry dostatečně výkonný, proto jsem to napsal, uživatel psal i o výdrži, proto jsem ho navrhl. Splňoval vše.

Jinak, co se týká té reklamovosti, tak přímo zde na fóru už jednou psal d1amond, že Acery mají více reklamací, protože se také hodně prodávají. Neříkám, že je Acer špičkový, zkus někde ale najít v jeho ceně obdobnou nabídku.
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 06 črc 2011 22:11

Já bych taky šel do toho Lenova. A mám jeden dotaz. Proč když chce někdo doporučit notebook tak většinou doporučujete jen Lenovo? Jasně uznávám, že je to určitě dobrá volba :-) Ale proč zapomínáte třeba na HP?

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 07 črc 2011 15:42

Není to o tom hrát si na chytrého, ale tvrdit pravdu a ne nějaké domněnky, aniž by se je měl podepřené fakty. Srovnal jsi tu tyto dva kusy, bohužel ne zcela pravdivě, proto jsem reagoval. Nic víc v tom nehledej. Ono říct o NTB, že jeho výkon je zbytečný, není moc dobrá rada. Pokud někdo chce investovat 22k, tak mu přeci do té ceny doporučím to nejlepší. To by mu zde mohl někdo doporučit netbook za 10k a říct, že víc stejně nevyužije, protože tak to má i on. Tvrdit, že něco je dostatečně výkonné je vcelku ošemetné, protože to opíráš o vlastní žebříčky a ty má každý jiný. Někomu stačí hrát na vysoké detaily při klasickém rozlišení a někdo chce využívat všechny fičuríny DX11, tak to prostě je. Nehledě na to, že výkonnější NTB vydrží déle držet krok, tak proč si ho nepořídit.. :wink:

Tazatel psal o výdrži leda to, že 10x ročně někam jede. Ne, že potřebuje, aby NTB vydržel 6 hodin v kuse. Vysoké počty reklamací samozřejmě s počtem prodaných kusů souvisí, ale zase o tolik vyšší číslo to není (o to jsem se již také zajímal), aby se tím dala vysvětlit tak vysoká poruchovost. Navíc z vlastní zkušenosti vím, že Acery velice rádi chcípají právě po záruční době a to už majitele bolí více než jen 30 dní, co je NTB na opravě - jediné plus, servis Aceru je velmi kvalitní a rychlý, žel po záruce taktéž velmi drahý.

Lenovo je špička, navíc má vcelku zajímavé kousky za hezké peníze. HP už není to, co bývalo, ale i tak stále dělá kvalitní kusy a osobně mám tuto značku stále rád. Problém je, že v daných cenách nenabízí nic až tak úžasného, aby se to dalo doporučovat. Výbavou jde o průměrné NTB (zaměřují se spíše na design), které konkurence překonává. Můžeme tu doporučovat třeba ProBooky, ale když je známé, že jejich chlazení stojí za starou bačkoru, proč je vůbec zmiňovat, že? A takové Paviliony, což jsou super stroje, mají zase cenu někde jinde, navíc nepokrývají celý trh.. :wink:
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

Kotik
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Kotik » 07 črc 2011 16:33

Já jsem to napsal trošku více neštastně, ale stalo se. Myslel jsem, že ten Acer bohatě na jeho požadavky vystačí, hry zvládne i na plně detaily za slušnou cenu.
Samozřejmě, jestli uživateli nevadí 9 stovek přes, ať do toho Lenova s klidem jde. Já se držel limitu. :smile:
+ Genius SW​-HF 5.1 4000

Peťa
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Peťa » 07 črc 2011 17:03

Spyke plně s tebou souhlasím v tom co jsi o HP napsal. Pro mě je jednou z priorit i ten desing.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”