Zdravím všechny, před pár dny jsem začal mít s pc závažný problém.
Když jsem zapnul pc, došlo při načítání k opakovaným restartům nebo zamrznutí (většinou ještě před startem nabíhání win). Poté, co jsem se dostal přes přihlášení do win, už bylo vždy vše v pořádku a pc normálně běžel. Každý den to bylo horší a horší (víc a víc restartů a zamrznutí) a včera jsem se už přes sérii zamrzání ihned po startu ani nedostal k normálnímu provozu.
Pc je cca 4 roky staré, do teď fungovalo bez problémů a žádný nový HW jsem od pořízení nezapojoval.
Zkoušel jsem pc rozdělat - vše vypadá dobře zapojené a sedící, zkoušel jsem i vyndat na chvíli baterku, ale nepomohlo to.
Budu vděčný za všechny nápady.
Zamrzání pc při načítání Vyřešeno
Re: Zamrzání pc při načítání
Teploty jsem hlouběji nezkoumal, ale všechny větráčky běží a na pohmat měly chladiče přijatelnou teplotu.
V tuhle chvíli už se nedostanu ani do nastavení BIOSu, ihned po startu to hned na 1. obrazovce zamrzne.
V tuhle chvíli už se nedostanu ani do nastavení BIOSu, ihned po startu to hned na 1. obrazovce zamrzne.
Dosedá chladič na CPU?
Takže se to freezne při POSTu, při načítání jakýho zařízení? Ještě zkus odpojit všechny USB periferie.
Takže se to freezne při POSTu, při načítání jakýho zařízení? Ještě zkus odpojit všechny USB periferie.
Just Fucking Google It!
Chladič na CPU dosedá dobře.
Po restartu paměti BIOSu mi to přes 1. obrazovku hází reklamu na typ zákl. desky, takže už bohužel nic nezjistím. Než jsem to udělal, tak když se to kouslo na téhle obrazovce, bylo to u načítání pamětí.
I když nechám zapojený jen monitor, myš a klávesnici (přes PS2), je to stejné.
Po restartu paměti BIOSu mi to přes 1. obrazovku hází reklamu na typ zákl. desky, takže už bohužel nic nezjistím. Než jsem to udělal, tak když se to kouslo na téhle obrazovce, bylo to u načítání pamětí.
I když nechám zapojený jen monitor, myš a klávesnici (přes PS2), je to stejné.
Re: Zamrzání pc při načítání Vyřešeno
Nejspíš chcípla RAMka.
Takže nech v PC jen CPU, GK, jednu paměť, ostatní odpoj a to i datový kabely a zkus co to udělá. Pokud máš pamětí víc tak je postupně vystřídej.
Takže nech v PC jen CPU, GK, jednu paměť, ostatní odpoj a to i datový kabely a zkus co to udělá. Pokud máš pamětí víc tak je postupně vystřídej.
Just Fucking Google It!
Bylo tam 2x 1GB, zkusil jsem jednu vyndat a běží bez problémů (jen trochu pomaleji) :)
Díky moc.
Díky moc.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem - 8
- 2535
-
od PARKR
Zobrazit poslední příspěvek
11 led 2025 15:10
-
-
- 3
- 2469
-
od rohlicek1
05 led 2025 09:56
-
- 4
- 2562
-
od PARKR
08 úno 2025 09:18
-
- 2
- 2219
-
od mk2442
29 pro 2024 23:56
-
-
Chyba načítání stránky v prohlížeči, kde to fungovalo! Příloha(y)
od Minapark » 23 srp 2024 11:53 » v Internet a internetové prohlížeče - 5
- 5029
-
od Minapark
30 srp 2024 09:29
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”