Problém se serverem DNS

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Anqueetas
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém se serverem DNS

Příspěvekod Anqueetas » 07 lis 2011 21:11

Přeji pěkný večer,
mám problém s nastavením DNS sítě ve Win XP. Zkoušel jsem projet celý Google, ale můj problém jsem nevyřešil, proto se obracím sem.
Před nedávnem jsem z důvodu nefunkčnosti motherboardu, musel vyměnit základovku spolu s veškerým příslušenstvím. Dříve jsem měl na základní desce externí síťovou kartu, ale po výměně základní desce už ji nepotřebuji. Ovšem nastal problém, že mi nefunguje internet :D.
Když jsem se podíval do Síťových připojení, tak místo standartně zobrazené Připojení k místní síti se mi ukázalo Připojení k místní síti 2 s 10 Mb/s místo standartních 100 Mb/s. A dále nemám v Protokolu sítě a internet (TCP/IP) - vlasntosti, vypsaný DNS server (mám zaškrtnuto Získat Adresu DNS automaticky) - ovšem internet stále nefunguje a když bych jí chtěl zadat ručně, tak nevím kde ji mám vzít (žádné dokument o tom nemám). Prosím poraďte :(
Intel Core i7 4790K LGA1150 - 4GHz@4,86GHz | SAPPHIRE AMD Radeon R9 290X Vapor-X, 8GB, 512-bit, GDDR5 | ASUS Maximus VII Hero, 1000KWz | 16GB RAM Kingston 2048MHz Hyper-X DDR3 dual-channel | XPG SX950U 240GB & WD-Green 1TB & WD-Blue 640GB & WD-Blue 500GB | 850W Seasonic 85+ Gold | Case Coolermaster Elite H.A.F | MS Windows 10 PRO 64-bit

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Problém se serverem DNS

Příspěvekod Žbeky » 07 lis 2011 21:22

IP dostaneš? A jakou?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 07 lis 2011 22:24

Od poskytovatele připojení - údaj o DNS!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 07 lis 2011 22:48

DNS ti dá samozřejmě ten, komu platíš za net.
Pokud ti síťovka (integrovaná) ukazuje jen 10 MB, buď ti odešla, nebo budeš muset reinstalovat ovladače síťovky, i když ti ukazují, že fungují.
Možná to ale nepomůže a budeš muset odinstalovat protokoly TCP/IP a nainstalovat je znova (z instalčního CD/DVD).
Možná nepomůže ani to, ale reinstalace systému.

Vím to, protože jsem to dělal teď o víkendu. Mě taky po jednom restartu šlo připojení zničeho nic 10 Mb/s. (Zavolal jsem poskytovateli,zkontroloval střechu dráty a pak mi přinesl externí síťovku, a druhý den jsem stejně reinstaloval a poté integrovaná šla, nyní jedu opět na integrovanou).

Nejlepší a nejrychlejší je ale dát externí síťovku (cca 180kč) a jedno připojení v Síťových připojení prostě zakázat (teď asi připojení 2)
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 07 lis 2011 22:59

DNS můžeš použít tyto:
Pro používání Google DNS služeb stačí nastavit jako váš DNS server adresy 8.8.8.8 a 8.8.4.4.
http://www.lupa.cz/zpravicky/google-nab ... -internet/

Nebo od Comoda: Enable Comodo Secure DNS On Your Router or Computer Now.

Our name servers are 8.26.56.26 and 8.20.247.20
http://www.comodo.com/secure-dns/switch/index.html
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Anqueetas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Anqueetas » 08 lis 2011 14:11

Reinstall systému mě napadl taky no. Jinak IP mam, přes CMD ji taky dostanu ale masku podsítě a server DNS ne. Zkusím tedy zavolat poskytovateli sítě, ale dělám to známemu a netboxáci budou chtít fakturační údaje atd. a já nevím jestli si to schoval :D. Jinak dříve byla v PC externí síťovka, ale základovka odešla, takže jsme museli koupit novou, no a do ní ta externí síťovka nevleze. Jede tedy na interní, ale ta je špatná. Myslím si, že když získam server DNS, stejně to připojení bude stejně pomalé jako na připojení k místní síti 2 (to tam vůbec nemá co dělat) a když ho zakážu, nebudu mít internet vůbec. Myslíte tedy, že by reinstall systému vše vyřešil? A kdyby ano, chci se zeptat, zda se dá nastavit záloha dat, jako u instalace win 7 (složka windows.old), já ale budu instalovat XP. díky za rady :)
Intel Core i7 4790K LGA1150 - 4GHz@4,86GHz | SAPPHIRE AMD Radeon R9 290X Vapor-X, 8GB, 512-bit, GDDR5 | ASUS Maximus VII Hero, 1000KWz | 16GB RAM Kingston 2048MHz Hyper-X DDR3 dual-channel | XPG SX950U 240GB & WD-Green 1TB & WD-Blue 640GB & WD-Blue 500GB | 850W Seasonic 85+ Gold | Case Coolermaster Elite H.A.F | MS Windows 10 PRO 64-bit

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 08 lis 2011 14:21

Pokud se to vše rozběhne, tak prostě do který dírky strčí kabel, takové připojení bude aktivní. Pak se jedno smaže a druhé přejmenuje.

Já mám právě integrovanou jako "Místní připojení" a externí jako "Připojení k místní síti 2". Jinak je podle mne blbost, že tam nepujde externí, to snad musel tu základovku kupovat za bůra v roce 68 od rusáků.
Napiš sem schválně typ.

Sloty na externí připojení čehokoli se snad dělají už od první světový.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 08 lis 2011 14:54

netbox má nastavení sítě vázánu na MAC adresu síťového prvku. Nastavení dostaneš, pokud se přihlásíš ke svému účtu na netboxu - tedy k účtu kamaráda. https://konto.netbox.cz/
Tam stačí změnit MAC adresu síťovky - zjistíš příkazem ipconfig /all
Pokud je MAC adresa v pořádku, tak nastavení síťovky má být IP adresa i DNS automaticky - načte se samo.
Pokud je ovšem před síťovkou router, tak to neplatí - pak tam je MAC routeru.

Anqueetas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Anqueetas » 08 lis 2011 15:12

Router rozhodně nemá, jen kabel který vede pryč z bytu na chodbu a tam vede spolu s ostatníma na centrální server. Typ základní desky vám teď nenapíšu, jsem mimo město a uvidím se s ním až zítra. Jinak, když se připojím na jeho účet, měla by tam být napsaná adresa DNS, ta defaultní? Že ji jen vpíšu do síťových připojení a bude to valit?

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 08 lis 2011 15:22

Četls co jsem psal? Nebo seš Ital??
Přihlásíš se do jeho účtu na netboxu, klineš na Internet/Nastavení. Zde je typ zařízení a jeho MAC adresa např: Síťový adaptér PCI 10/100 Mbps 40:f0:a0:d0:10:10
Příkazem ipconfig /all zjistíš MAC adresu integrované síťovky a tu vepíšeš do nastavení místo té staré.
Potvrdíš změny, počkáš cca 5 minut a mělo by to jet.
Integrovanou síťovku nastavíš na získat IP adresu automaticky, DNS server automaticky.
Nevím jak jinak to lépe popsat.

Anqueetas
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Anqueetas » 08 lis 2011 15:26

Jo takhle jsem to přesně myslel :). Jenže, MAC adresa tam vypsaná také není.... vypíše se jen IP, výchozí brána a maska podsítě :(
A to ještě nemluvím o tom jestli ty přihlašovací údaje vůbec má...

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 08 lis 2011 15:38

Proto je ten příkaz ipconfig s parametrem /all, pak se vypíše vše o všem. Přihlašovací údaje by měl mít, protože by se měl přihlašovat do netboxáckého mailu (jméno a heslo je stejné). Pokud nemá, bude si muset zaplatit technika...
Pořád mi připadá, že nevíš o čem... Netbox to má takhle: testne si síťovou kartu. Pokud její MAC adresa souhlasí s adresou uvedenou u netboxu, pak této kartě přidělí IP adresu a veškerá další nastavení (proto na kartě nastavit vše na automaticky). Pokud MAC adresa nesouhlasí, pak jí nepřidělí nic a internet nejede. Jinak netbox si dává čas hodinu na změnu MAC adres, ale většinou to funguje do 5-ti minut.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3619
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4327
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s internetem Příloha(y)
    od valama » 06 dub 2025 16:13 » v Internet a internetové prohlížeče
    11
    4973
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 20:42
  • Problém s mikrofonem Příloha(y)
    od Shokata88 » 19 úno 2025 16:44 » v Problémy s hardwarem