pc pracuje pomalu

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

stoupik168
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

pc pracuje pomalu

Příspěvekod stoupik168 » 23 lis 2011 19:36

Hoj,
mam tu () pc na kterém sem provedl reinstal windows, jelikož se kamarádovi už zdálo že pracuje pomalu. Udal mi nějaké obtíže které s ním byly ještě před novou instalací "občas se kousl při spuštění nějaké aplikace ale po chvilce se zas rozjel, povídal mi že se mu nerestartoval, občas některé aplikace neodpovídali a tak bylo nutné je přes správce vypnout".
A teďka muj problem je že po instalaci tam jsou čistý XP ale pc dělá to samé, mam problemi nainstalovat ovladače na desku, grafiku a atd.
Někdy se něco nainstaluje (třeba eset) ale když chci nainstalovat třeba winrar tak mi tu instalaci nespustí, zůstane je bílé okno tam kde by měla být intalace programu.
System jsem už instaloval ze tří cd, system se instaluje normálně (už si nevybavuji dobu trvání instalace) a bez nějakých zrejmích problémů.

Už nevím co zkusit jiného, třeba má někdo čerstvější zkušenosti.

PS: reinstalem pc se neživím, dělám to jako koníček.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: pc pracuje pomalu

Příspěvekod El Diablo » 23 lis 2011 19:48

Zkontroluj RAM memtestem, HDD utilitou od výrobce, můžeš použít Ultimate Boot CD
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

localzh
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod localzh » 23 lis 2011 20:44

Možná již špatný HDD, zkontroluj nějakým programem...

stoupik168
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod stoupik168 » 24 lis 2011 17:21

Ok teďka jsem spustil memtest, tak uvidim kolik to udělá testů do kola bez chyby. Když se nic neukáže skusim instalnout hd sentinel a nějakou utilitku a snad na to přijdu co je s ním.
Dík všem za rady

--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Lis 2011 20:45) ---

Tak memtest udelal 8 kompletnich testu a nic nehlasi. Hd sentinel o disku rika ze je 100%ně zdravý, tak nevim co tím pc udělat. Stále je jako zabržěný.
Pro upřesnění je to sempron 3000+, 1gb ram, 160gb disk sata, deska msi k9n6 sgm-v, grafika integrovaná.
Už mě napadá jen zdroj ale nerestartuje se ,ani zadná modrá hláška nebyla.

Zpět na “Problémy s hardwarem”