Nastavení dokumentu WORD

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Rudaa
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nastavení dokumentu WORD

Příspěvekod Rudaa » 26 lis 2011 08:50

Prosím, nevíte někdo jak nastavit zobrazení souboru ve Wordu?
1. Po otevření mého .docx, který obsahuje již 5 stránek textu bych potřeboval dopisovat poznámky na konec textů. Dokument se ale otevře vždy pro psaní na začátek. Protože ho otevírám dost často tak mě to zdržuje tím najížděním na konec textu.
2. Mám otevřeny na ploše dva soubory a z jednoho kopíruji. Označím si v levém souboru text ke zkopírování - a jakmile přesunu kurzor na pravý dokument, tak v levém dokumentu označený text se odznačí. Při návratu následně nevím, kde jsem naposledy kurzorem byl a hlavně, kolik textu bylo označeno. Samozřejmě, že se to najít dá, ale píši to tímto způsoběm pro ujasnění. Pokud by označení vybraného textu zústalo, umožní se lepší přehlednost při přepínání.
3. Umí někdo vložit- přidat tlačítko pro barvu písma na lištu? Označuji důležitý text červeně. Pokud ale pořebuji text zase černě nebo modře je nutno se vracet na jedno tlačítko barvy, případně otevírat okno s výběrem barev. Vyhovovalo by mi více těchto tlačítek, třeba 3- černé, červené, modré.

Pokud by někdo měl zájem o další ,,blbé vychytávky", mohu dodat. Nějaké maličkosti konstruktéřy ani ve verzi 2007 ještě nenapadly.
jirsek x email.cz

Reklama
Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Nastavení dokumentu WORD

Příspěvekod Luboš » 26 lis 2011 13:01

Mohlo by to jít přes makra. Vytvořit makro se záznamem činnosti a přiřadit ho tlačítku, které umístíš do lišty. Vytvořit makro umím, přiřadit makro tlačítku umím, umístit tlačítko do lišty umím, ale zatím nevím, jak by to makro mělo vypadat (konkrétní příkazy). Pokud na něco přijdu, doplním to. Pokud ti poradí někdo zkušenější, tím líp.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 29 lis 2011 00:43

Ono by bohatě stačilo, kdyby ses naučil klávesové zkratky ...

1. Ctrl+end

2. V prvním dokumentu označíš text, Ctrl+C, do druhého vložíš pomocí Ctrl+V

3. Makra na tlačítka s barvami:

Kód: Vybrat vše

Sub modre()
Selection.Font.Color = wdColorBlue
End Sub

Sub cerne()
Selection.Font.Color = wdColorBlack
End Sub

Sub cervene()
Selection.Font.Color = wdColorRed
End Sub

Makra si do Wordového dokumentu vložíš takto: Alt+F11 -> do prázdného okna nakopíruj makra.

Tlačítka si do lišty přidáš tak, že klikneš pravým tlačítkem na lištu a z kontextového menu vybereš Customize --> kategorie: Macros --> a všechny makra jednoduše stylem "chytni a pusť" přetáhni na lištu. Na liště si to můžeš ještě upravit podle sebe = vybrat si ikonku, jinak pojmenovat atd. Stačí na položku kliknout pravým tlačítkem. (Okno Customize musí být stále otevřené, jinak ti to nepůjde)
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Rudaa
nováček
Stav:

Příspěvekod Rudaa » 30 lis 2011 13:20

Dík za odpověď. Myslím, že jsi přehlédl dotaz 1 a 2.
č. 1. Klávesy Ctrl+C nebo V znám. Dotaz byl na to, aby se soubor po otevření otevřel sám u textu vždy na konci.
č. 2. Zde mě šlo o to, aby při přesunutí kurzoru zůstal označen text i na L. souboru. Ještě jednou: Označím text v L. souboru a přeskočím na P. soubor. V tom L. souboru zmizí označení textu. Jde mi o to, aby text zůstal nadále označený. Potřebuji to pro zpřehlednění kde jsem ten text označil. Při neustálém přeskakování souborů ztrácím orientaci zvláště pokud jde o označení více řádků třeba na konci stránky.
3. Barvení písma jsem udělal, text se barví, ale pěkné tlačítka jsem nedokázal. Neudělali se mi normální tlačítka, navíc mi nejde Enter a umožňuje mi to pouze psát. Kurzor se mi zobrazuje jako mg kazeta.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 30 lis 2011 13:41

Tak to asi vypadá na novou instalaci MS Office - nikoliv reinstalaci. Tzn. regulérně odinstalovat a znovu nainstalovat (pokud tedy máš systém bez breberek).
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Rudaa
nováček
Stav:

Příspěvekod Rudaa » 01 pro 2011 11:42

Pomordoval jsem totiž základní šablonu a tak jsem natáhl zase normální - jednu z mých základních šablon a je to v pořádku.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Převádění Dokumentu z MS Office do online prostředí
    od zuzana3 » 10 dub 2025 13:00 » v Kancelářské balíky
    1
    3665
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    10 dub 2025 13:48
  • Nastavení PC a monitoru na hry
    od Fargotroniac » 24 dub 2025 15:57 » v Problémy s hardwarem
    9
    2845
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    25 dub 2025 14:01
  • Putty na win - nastaveni pisma
    od L.L » 22 lis 2024 21:59 » v Programy ke stažení
    2
    3221
    od L.L Zobrazit poslední příspěvek
    23 lis 2024 07:50
  • Unreal Commander - nastavení panelů
    od foto1977 » 03 úno 2025 23:01 » v Vše ostatní (sw)
    1
    3990
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    15 úno 2025 09:59
  • Nejde mi resetovat pc do vyrobnych nastaveni
    od Ondrej30 » 27 čer 2024 18:22 » v Problémy s hardwarem
    3
    1978
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 čer 2024 07:16

Zpět na “Kancelářské balíky”