Problikávající textury

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Sodík
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problikávající textury

Příspěvekod Sodík » 03 pro 2011 01:04

Zdravím,
mám problém, který bych tipoval někde v oblasti ovladačů (grafické karty, základní desky).
Řeším to už asi šest hodin a pořád jsem nezjistil, kde je chyba.

Minulý víkend jsem přeinstaloval operační systém (Windows XP SP2, na můj archivní počítač s Athlonem 2200+, 256 MB RAMky a GeForce 4 MX 440 SE). Všechno (web, dokumenty, zvuk, filmy atd.) funguje bez problému, ale ve hrách (Rome:Total War, Toca Race 3, Alien vs. Predator 2) jakoby vypadávají, resp. problikávají textury (části obrazu - i v menu). To samé se děje v Nvidia Control Panelu - logo je vidět, otáčí se, ale tak nějak problikává. Ovladače na základní desku i grafiku jsem několikrát instaloval, bez výsledku.
Až si pomalu začínám myslet, že odchází grafická karta. Fakt by mě zajímalo, čím to může být.

Díky za komentáře,
Michal

--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Pro 2011 01:06) ---

Jenom bych dodal, že jsem počítač nechal zkontrolovat NODem 32, na který mám licenci. Podle něj je počítač naprosto bez infiltrace.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problikávající textury

Příspěvekod guest » 03 pro 2011 09:49

Nejsou ve správci zařízení nějaké žluté ?/! ?

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 03 pro 2011 10:48

Koukni se na teploty grafické karty - HW Monitor.
Potom si stáhni třeb FurMark, jestli se tam objeví v testu fragmenty. Pak je jasná, že karta udělá papa...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Sodík
nováček
Stav:

Příspěvekod Sodík » 16 pro 2011 22:28

Pro Blue Spirit: Díky za odpověď, jestli jsi myslel žluté otazníky nad ikonami ve správci zařízení, tak nejsou.

Pro d1amond: Taky moc děkuju za komentář. Teplota podle HW Monitoru ukazuje (a) THRM 50 stupňů a (b) TMPIN1 taky 50 stupňů.
Nevím sice, co to přesně znamená, ale teplota 50 stupňů (ať je to CPU či GPU nebo HDD atd.) se mi zdá v pořádku.
Furmark mi padá (zkoušel jsem několik verzí).

Ovšem, zkusil jsem 3DMark 2001 SE a animace v testu vypadaly strašně - vypadávající textury / blikající obraz, nešlo se na to dívat.

Z toho usuzuji, že problém bude v HW - v GPU. Nejde mi ovšem do hlavy, že se problémy objevují jen v 3D aplikacích. Vše ostatní (filmy, textový editor, web - např. Google Street View) funguje perfektně. Přece, kdyby odešla karta, měly by být vidět problémy i jinde,než ve 3D?

Ještě jsem zapomněl zmínit, že ono zmiňované "problikávání" textur se dělo i před přeinstalováním OS, jen mnohem méně.

Dík za komentáře.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”